
Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris til Torill Renaa
Torill Renaa har fått Ingrid Espelids Matkulturpris for 2020. Matkulturprisen ble delt ut i forbindelse med utdelingen av Matprisen tirsdag kveld, 7. desember.
Vinneren av prisen, som eies av Matmerk, ble gratulert av landbruks- og matminister Olaug Bollestad.
– Jeg er imponert over den innsatsen Torill Renaa legger ned som engasjert restauranteier og sjef for både lærlinger og fagfolk med ulik bakgrunn, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad i en pressemelding.
Dette er juryens begrunnelse
Dette sier juryen om årets prisvinner:
Torill Renaa har tyngde innenfor norsk matkultur og måltidsbransjen der hun med stor innsats har satt fokus å rekruttere inn til måltidsbransjen med særskilt engasjement rundt måltidsopplevelse og servitøryrket.
Torill Renaa er dedikert i faget sitt, og setter yrkesgruppens fagkunnskap inn i en helhetlig ramme for måltidsopplevelse med stolthet og ærefrykt.
Hun tar samfunnsansvar ved å spesielt motivere og følge opp unge lærlinger – både servitør- og kokkelærlinger - til å bli dedikerte ambassadører for sunn norsk mat og drikke gjennom fellesskapet rundt et bord og verdien av å formidle matens vei fra bondens mark til kjøkkenets meny.
Torill Renaa er en kvinnelig banebryter i Ingrids ånd.
Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris
Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er en ettertraktet utmerkelse i det norske matfaglige miljø. Den ble opprettet som en hyllest til Ingrid Espelid Hovig på hennes 70-årsdag.
Gjennom sitt lange virke som formidler, forfatter og bistandsarbeider var Ingrid Espelid Hovig alltid et engasjert samfunnsmenneske med tanke og omsorg for andre.
Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris deles ut årlig til en person som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske. Den verdige vinneren vurderes etter formidling og kunnskapsdeling av norsk lokalmat og drikke.
I 2020 deles prisen ut for 27. gang.