Tittelforsvarerne Joachim Lindgren og Nina Kristoffersen er to av dem som skal delta i Årets grønne kokk 2020. (Foto: Morten Holt)
Tittelforsvarerne Joachim Lindgren og Nina Kristoffersen er to av dem som skal delta i Årets grønne kokk 2020. (Foto: Morten Holt)

Disse er med i Årets grønne kokk 2020

Tittelforsvarerne Joachim Lindgren og Nina Kristoffersen er to av dem som skal delta i Årets grønne kokk 2020, som arrangeres under Smak 2020 på Norges Varemesse. Se hvilke seks tomannslag som skal være med her.

Publisert
Nina Kristoffersen og Joachim Lindgren i aksjon i Årets grønne kokk 2017. (Foto: Morten Holt)
Nina Kristoffersen og Joachim Lindgren i aksjon i Årets grønne kokk 2017. (Foto: Morten Holt)

«Det har vært stor interesse for å delta i Årets grønne kokk 2020. Fagjuryen har nå gått nøye igjennom alle innsendte menyer som har kommet inn innen fristen og seks lag, med to kokker på hvert lag, er tatt ut. Konkurransen arrangeres torsdag 5. mars på Smak 2020», heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Solide finalelag

Aleksander L. Vartdal (bildet) deltar i Årets grønne kokk 2020 sammen med Tim Alexander Ekblad. (Foto: Morten Holt)
Aleksander L. Vartdal (bildet) deltar i Årets grønne kokk 2020 sammen med Tim Alexander Ekblad. (Foto: Morten Holt)

Foruten tittelforsvarerne, er det et solid beite som skal konkurrere i finalen. Her finner du landslagskokker og tidligere NM-deltakere, og nybakt vinner av Årets unge kokk 2019, Aleksander Løkkeberg Vartdal, er også med på ett av lagene.

Les også: Vant den aller første utgaven av Årets unge kokk

Lagene som skal konkurrere i Årets grønne kokk 2020 er:

Eline Sofie Sunde (bildet) deltar sammen med Emilie Søbakken Rustad. (Foto: NKL)
Eline Sofie Sunde (bildet) deltar sammen med Emilie Søbakken Rustad. (Foto: NKL)

Joachim Lindgren og Nina Kristoffersen, Statholdergaarden.

Eline Sofie Sunde og Emilie Søbakken Rustad, Hotel Bristol, Oslo

Odd Rainer Hildrum og Christer Rørlien Henriksen, Bjerck Restaurant, Bergen.

Tim Alexander Ekblad, Bar Txotx (Populare AS) og Aleksander Løkkeberg Vartdal, Restaurant Happolati (Cafe Tekehtopa AS).

Daniel Rosvold var også med i Årets grønne kokk 2017. (Foto: Morten Holt)
Daniel Rosvold var også med i Årets grønne kokk 2017. (Foto: Morten Holt)

Andreas Gøbel, Happolati (Tekehtopa AS) og Hanne Rutgerson, Einer Restaurant.

Robert Elias, Restaurant Edda, Oslo og Daniel Rosvold, Private chef for «the US Ambassador to the Kingdom of Norway».

Det er også tatt ut et reservelag:

Nils Flatmark, Brimibue, Lom og Sindre Kristiansen Ruste, Vianvang.

Frukt, bær og grønnsaker

– Det er veldig spennende kandidater som er tatt ut til å konkurrere i konkurransen Årets grønne kokk 2020. Her dreier alt seg om frukt, bær, grønnsaker og poteter. Vi gleder oss til å arrangere denne store begivenheten igjen, sier Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Juryen

Disse skal være med å dømme konkurransen:

Hoveddommer: Håvard Ravn Larsen, fagsjef Bama​ Storkjøkken

Smaksdommer: Wenche Andersen, TV 2​

Smaksdommer: Bent Stiansen​, Statholdergaarden

Smaksdommer: Tom Victor Gausdal​, restauranteier og kokebokforfatter

Smaksdommer: Lise Finckenhagen, Kokke Lise, kokk og matformidler

Plassdommer: Brith Bakken​, Briths Matgleder

Arrangeres for åttende gang

Konferansier denne dagen er Kristine Hartviksen, president i Nordisk kjøkkenchef federation.

Det er Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) og Norske kokkers landsforening Oslo som står bak konkurransen.

Samarbeidspartnere er Bama Storkjøkken, Engrosfrukt, Odd Langdalen, Sportex, Figgjo og Smak 2020.

Det er for øvrig åttende gang denne konkurransen arrangeres.

Oppgaven

Dette er oppgaven som lagene skal løse i Årets grønne kokk 2020:

På 4 timer skal det lages en 3-retters meny for 12 personer.

Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektor og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Egg og melkeprodukter kan inngå. Varene som er nevnt under skal inngå. Utenom der er det lov å bruke alt fra den grønne sektor.

Rett 1: Streetfood: Sellerirot og løk skal inngå. Skal kunne spises håndholdt.

Rett 2: Hovedrett: Fjellmandelpotet, beter og valgfri kål skal inngå.

Rett 3: Dessert: Appelsin, gulrot og friske urter skal inngå.

Med denne konkurransen skal det inspireres til økt bruk av frukt og grønt og ikke minst spre nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen, kokker, produsenter, grossister, matentusiaster og forbrukere. Hovedmålet er mer grønt på tallerkenen, som også er et viktig bidrag til å nå bærekraftmålene om mere plantekost.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca