Ivar Villa. (Foto: Morten Holt)
Ivar Villa. (Foto: Morten Holt)

Nytt bransjeutvalg for kantiner

Et nytt bransjeutvalg skal gi økt slagkraft for kantine- og serveringsbransjen i NHO Service og Handel.

Publisert

– Bransjen er veldig sammensatt og diversifisert med et utall av aktører. Det er viktig å skape et slagkraftig forum som tar tak i de sentrale utfordringene i kantine- og serveringsbransjen, sier daglig leder i bRest AS, Ivar Villa, som skal lede forumet.

Se hvilke andre som sitter i utvalget lengre ned i saken

Ivar Villa leder det nye bransjeutvalget. (Foto: Morten Holt)
Ivar Villa leder det nye bransjeutvalget. (Foto: Morten Holt)

Etterspørres stadig bedre måltidsløsninger

– Bransjeutvalget vil jobbe nært opp mot FDV-styret i NHO Service og Handel, samt forsøke å løpende informere medlemsbedriftene om vårt arbeide, sier Ivar Villa.

Bransjen og næringen gjennomgår store endringer i et mer og mer krevende marked, der det etterspørres stadig bedre måltidsløsninger, samtidig som det er økt prisfokus.

Utvalget vil særlig fokusere følgende:

* Driftsmessige og faglige utfordringer for kokker

* Rekruttering og utdanning av fagfolk

* Serverings- og skjenkebevillinger

* Fokus på matsvinn, ernæring og nærings-/allergendeklarasjon

* Regelverket og praksis knyttet til serverings- og skjenkebevillinger

* Praktisering og fortolkning av mva

* Hvordan Mattilsynet forholder seg til næringen / ulik regional praksis

* Utvikle bransjestandarder på kundekontrakter oa.

Community Catering

– Det er en stor faglig utfordring å arbeide med Community Catering. Det er alltid mye enklere å lage mat til nye gjester hver dag – slik man gjør på restauranter og vanlige spisesteder. Vi har de samme gjestene hver dag, og det stiller store krav til variasjon, mangfold, ernæring og økonomi hos våre dyktige kokker, sier Villa.

Les også: Vant historiens første NM i Community Catering

Matglede, ernæring og mattrygghet

– Våre medlemsbedrifter er blant de ledende innen matglede, ernæring og mattrygghet. Utviklingen går raskt og er krevende. Bedriftene vil ha stor glede av å arbeide sammen for økt kvalitet, sier direktør for forvaltning, drift og vedlikehold i NHO Service og Handel, Jorulf Brøvig Silde.

Disse sitter i det nye bransjeutvalget for kantiner

Ivar Villa, bRest (leder)

Lars Furu, Toma-gruppen (nestleder)

Merete Anfinnsen, Løvetann AS

Trine Holmen-Løkken, 4Service

Inger Margrethe Nordqvist, Sodexo

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca