Even Ramsvik vant prisen «Beste norske kokebok» i 2017 med boka «Ny norsk mat». (Foto: Arrangøren)

Even Ramsvik med årets beste kokebok

Even Ramsvik vant prisen «Beste norske kokebok» i 2017 med boka «Ny norsk mat». Prisen ble delt ut for 10. gang.

Publisert
«Ny norsk mat». (Foto: Morten Holt)

Etter en jevn og spennende finalerunde, ble det i år «Ny norsk mat» og Even Ramsvik som mottok prisen under et arrangement hos Norli i Universitetsgaten.

Les også: Les mye mer om boka i en tidligere publisert artikkel på Horecanytt.no her

De andre finalistene

I den avsluttende finalerunden konkurrerte «Ny norsk mat» med følgende andre utgivelser:

Lises gatekjøkken. Fristende gatemat fra hele verden – Lise Finckenhagen

Karlas Kjøkken – Hverdagsmat på menyen

Maten vi deler. Inviter på middag – Jan Ivar Nykvist

Truls à la Hellstrøm. Mesterkokk på 1-2–3. – Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen

Dette er juryens begrunnelse:

«Det sier mye om bokprosjektets grundighet når stjernekokken fra nå nedlagte restaurant Ylajali i Oslo bruker 432 sider på å presentere bare 33 retter. Even Ramsviks ambisjon er å vise frem de beste ingrediensene Norge har å by på, tilberedt og servert med Michelin-finesse. Dette er Ramsviks debutbok, som også utmerker seg med begripelige forklaringer og gode bilder som dessuten oser godt designhåndverk og sans for estetikk. Slik har du aldri før sett verken røkt kolje eller svele fra Sunnmøre på en tallerken».

Prisen for «Beste norske kokebok» er et samarbeid mellom Apéritif og Norli.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS