
Finalistene i «Årets grønne kokk 2017»
De 12 finalistene i «Årets grønne kokk 2017, som arrangeres på Smak 2017 på Norges Varemesse i begynnelsen av februar, er klare.

Finalen arrangeres på messens siste dag, fredag 10. februar, og arrangeres som en lagkonkurranse – der to og to faglærte kokker arbeider sammen.
Se alle deltakerne lengre ned i saken.
Totalt sendte 13 lag sendte inn sin konkurransemeny, og en fagjury har deretter plukket ut seks finalelag og et reservelag.
«Kvaliteten på innsendte bidrag er det ikke noe å si på. Det er utrolig mange kreative retter på et høyt nivå, mye spennende og innovativt», heter det på NKL.no.


Oppgaven
Oppgaven er å lage en 4-retters meny for 12 personer. Konkurransetiden er tre timer. Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Egg og melk kan inngå. Varene som er nevnt under skal inngå, utover det står de fritt til å velge fra den grønne sektoren:
Rett 1: Suppe. Kål og eple skal inngå.
Rett 2: Hovedrett. Beter skal inngå.
Rett 3: Street food. Poteter og løk skal inngå, og skal spises håndholdt.

Rett 4: Dessert. Fennikel og sjokolade skal inngå.
Grønt i fokus

Konkurransen arrangeres i 2017 for sjuende gang. Hovedmålet er å sette fokus på de grønne råvarene, inspirere til økt bruk av frukt og grønt og spre nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen.
Opplysningskontoret for frukt og grønt og Kokkenes Mesterlaug, Oslo står bak konkurransen sammen med BAMA Storkjøkken, Engrosfrukt, Sportex, Figgjo og messen Smak 2017.

Vant i 2014
Are Nordtvedt og Tore Carlsson Sægrov vant «Årets grønne kokk 2014». På andreplass endte Reneé Fagerhøi fra Kalas & Canasta og Thomas Johansen Borgan fra Kontrast Catering i Trondheim, mens duoen Richard Eide Sundal fra Quality Hotel Expo Fornebu og Andreas R. Wold fra Spisestedet Feinschmecker endte på bronseplass for snart tre år siden.
Les også: Are Nordtvedt og Tore Carlsson Sægrov vant «Årets grønne kokk 2014»
Her er finalistene i 2017
Dette er de seks finalelagene, der vi finner flere sterke og spennende navn:
Lag 1
Nina Kristoffersen, Statholdergaarden
Joachim Lindgren, Statholdergaarden
Lag 2
Daniel Rosvold, Soria Moria Hotel og konferansesenter
Johannes Fløtlien Barli, Soria Moria Hotel og konferansesenter
Lag 3
Jørgen Andre Ravneberg, SentralenMat AS
Erlend Soltvedt, SentralenMat AS
Lag 4
Frida Netland Berge, Kulinarisk akademi
Hanne Nielsen, Strand restaurant
Lag 5
Odd Ivar Haglund, Brasserie Fengselet, Hønefoss
Dainis Sudniks, Brasserie Fengselet, Hønefoss
Lag 6
André Larsen, Thon Hotel Lofoten
Espen Ramnestedt, Kystens Mathus, Tromsø
Reservelag:
Tor Ivar Berg, Gastro Catering, Oslo
Steven Man Cheung, Gastro Catering, Oslo