Dette var noe av det som ble servert da Årets grønne kokk ble arrangert i 2014. (Foto: Morten Holt)

Finalistene i «Årets grønne kokk 2017»

De 12 finalistene i «Årets grønne kokk 2017, som arrangeres på Smak 2017 på Norges Varemesse i begynnelsen av februar, er klare.

Publisert
Vinnerlagets retter sist gang konkurransen ble arrangert, i 2014. (Foto: Morten Holt)

Finalen arrangeres på messens siste dag, fredag 10. februar, og arrangeres som en lagkonkurranse – der to og to faglærte kokker arbeider sammen.

Se alle deltakerne lengre ned i saken.

Totalt sendte 13 lag sendte inn sin konkurransemeny, og en fagjury har deretter plukket ut seks finalelag og et reservelag.

«Kvaliteten på innsendte bidrag er det ikke noe å si på. Det er utrolig mange kreative retter på et høyt nivå, mye spennende og innovativt», heter det på NKL.no.

Noe av det som ble servert i 2014. (Foto: Morten Holt)

Oppgaven

Oppgaven er å lage en 4-retters meny for 12 personer. Konkurransetiden er tre timer. Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Egg og melk kan inngå. Varene som er nevnt under skal inngå, utover det står de fritt til å velge fra den grønne sektoren:

Rett 1: Suppe. Kål og eple skal inngå.

Rett 2: Hovedrett. Beter skal inngå.

Rett 3: Street food. Poteter og løk skal inngå, og skal spises håndholdt.

Juryen i Årets grønne kokk 2014 i aksjon. (Foto: Morten Holt)

Rett 4: Dessert. Fennikel og sjokolade skal inngå.

Grønt i fokus

Tore Carlsson Sægrov (til venstre) og Are Nordtvedt vant «Årets grønne kokk 2014». (Foto: Morten Holt)

Konkurransen arrangeres i 2017 for sjuende gang. Hovedmålet er å sette fokus på de grønne råvarene, inspirere til økt bruk av frukt og grønt og spre nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen.

Opplysningskontoret for frukt og grønt og Kokkenes Mesterlaug, Oslo står bak konkurransen sammen med BAMA Storkjøkken, Engrosfrukt, Sportex, Figgjo og messen Smak 2017.

Grønne ingredienser på menyen i Årets grønne kokk. (Foto: Morten Holt)

Vant i 2014

Are Nordtvedt og Tore Carlsson Sægrov vant «Årets grønne kokk 2014». På andreplass endte Reneé Fagerhøi fra Kalas & Canasta og Thomas Johansen Borgan fra Kontrast Catering i Trondheim, mens duoen Richard Eide Sundal fra Quality Hotel Expo Fornebu og Andreas R. Wold fra Spisestedet Feinschmecker endte på bronseplass for snart tre år siden.

Les også: Are Nordtvedt og Tore Carlsson Sægrov vant «Årets grønne kokk 2014»

Her er finalistene i 2017

Dette er de seks finalelagene, der vi finner flere sterke og spennende navn:

Lag 1

Nina Kristoffersen, Statholdergaarden

Joachim Lindgren, Statholdergaarden

Lag 2

Daniel Rosvold, Soria Moria Hotel og konferansesenter

Johannes Fløtlien Barli, Soria Moria Hotel og konferansesenter

Lag 3

Jørgen Andre Ravneberg, SentralenMat AS

Erlend Soltvedt, SentralenMat AS

Lag 4

Frida Netland Berge, Kulinarisk akademi

Hanne Nielsen, Strand restaurant

Lag 5

Odd Ivar Haglund, Brasserie Fengselet, Hønefoss

Dainis Sudniks, Brasserie Fengselet, Hønefoss

Lag 6

André Larsen, Thon Hotel Lofoten

Espen Ramnestedt, Kystens Mathus, Tromsø

Reservelag:

Tor Ivar Berg, Gastro Catering, Oslo

Steven Man Cheung, Gastro Catering, Oslo

Les mer på NKL.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS