13. årgangsutgaven av Blossa Gløgg

All gløgg i Blossa-familien er basert på den samme grunnleggende oppskriften, som i nærmere 150 år har vært en vel bevart hemmelighet. Nå er den 13. årgangsgløggen lansert.

Publisert

Kjærlighet til håndverket, fokus på kvalitet og gode råvarer, har gjort Blossa til en sterk juletradisjon og Sveriges mest solgte vinbaserte gløgg – år etter år. Blossa 16 er den 13. årgangsgløggen i rekken siden 2003.

Lidenskap

– All vår gløgg er laget av ekte vin og krydder. Dette gjelder også for Blossa Alkoholfri Gløgg som er gjort på vin fra søreuropeiske vingårder, hvor alkoholen tas varsomt bort i slutten av prosessen. Det faktum at vi benytter ekte vin, betyr at gløggen beholder sin karakteristiske og fyldige vinsmak, som er viktig for Blossa, sier Åsa Orsvärn, som er sjefsblender hos Blossa.

I 25 år har Orsvärn med stor suksess og lidenskap blandet Blossa gløgg, og er en av verdens ledende på sitt felt. Hun vet hva som kreves for å produsere en gløgg med perfekt balanse og søte krydder som gir den riktige julestemningen.

Kina og Guatemala

Rawfoodboller med gløgg.

Den unike blanding av krydder inkludert fersk nellik, kardemomme og ingefær kommer fra utvalgte dyrkere i land som Kina og Guatemala.

Krydder testes og kjøpes i perioden mellom august og september før den aktuelle julesesongen. Krydderne ekstraheres deretter i alkohol i fire uker, etterfulgt av en fire måneders modning av krydderblandingen.

Slik kan du også bruke Blossa Gløgg

Rawfoodboller med gløgg (ca 20 -25 stK)

Ingredienser

* 2 dl Blossa alkoholfri gløgg

* 200 g skallede mandler

* 100 g (ca 8 stk) dadler uten kjerne

* 2 ss kokosolje

* Revet skall fra 1 appelsin

Topping:

* Hakkede pistagenøtter

* Kokos

* Lakrispulver

* Bringebærpulver

Fremgangsmåte: 1) Kok gløggen slik at den blir konsentrert og ca 1 dl gjenstår. 2) Grovhakk mandlene. 3) Miks sammen dadler, kokosolje, 3 ss gløggkonsentrat og revet appelsinskall. 4) Lag små boller og rull dem i valgfri topping.

Produktene

Her er en oversikt over Blossa-produktene som er tilgjengelig på Vinmonopolet:

Blossa 16 årgangsgløgg – varenummer: 6853401. Pris: 145 kroner

Blossa Vingløgg 75 cl – varenummer: 9403001. Pris: 110 kroner

Blossa Vingløgg 200 cl – varenummer: 1776506. Pris: 205 kroner

Blossa Gløgg spisset med Cognac - varenummer: 1776602. Pris: 150 kroner

Blossa Vintereple 0%, winter warmer – varenummer: 6813701. Pris: 50 kroner

Blossa Alkoholfri Gløgg – varenummer: 109401. Pris: 39,50 kroner

Blossa Alkoholfri Gløgg finnes også på utvalgte Coop Mega-butikker.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS