Villa Haugen er De Historiskes tredje destinasjon i Nord-Norge. Her utsikt fra Grøtøya mot Lofoten/Vesterålen (i bakgrunnen) og Engeløya, til høyre i bildet. Like til høyre for huset skimtes det majestetiske fjellet Møysalen. (Foto: De Historiske)

Seks nye medlemmer i De Historiske

Seks nye steder har kommet gjennom nåløyet, og er nå blitt medlem i De Historiske Hotel & Spisesteder. Ett av stedene er Villa Haugen i Steigen, som blir De Historiskes tredje medlem i Nord-Norge.

Publisert
Gamle Logen er nytt medlem i De Historiske. (Foto: De Historiske)

Dette er de nye medlemmene:

* Hoel Gård – Nes i Ringsaker (Hedmark)

* Det Lille Hotell i Risør (Aust- Agder)

* Villa Haugen i Steigen (Nordland)

* Børsen Selskapslokaler i Drammen (Buskerud)

* Gamle Logen (Oslo)

* Bare Restaurant & Bar, Bergen (Hordaland)

Les mer om hvert enkelt sted lengre ned i saken

33 henvendelser i 2017

«De Historiske fikk 33 henvendelser om medlemskap i 2017. Dette viser at gruppen er ledende innenfor sitt segment i Norge. Det kreves testing ihht. kvalitetsstandard for Historisk Kvalitet og sterke referanser fra markedet for å bli tatt opp som medlem», heter det i en melding fra De Historiske.

De Historiske opplevde i 2017 en formidabel salgsvekst med en økning på 30 prosent i markedet for ferie/fritid, og alle signaler tilsier en videre vekst i dette markedet i 2018.

«Historisk kvalitet»

– De Historiske Hotel & Spisesteder har de siste 10 årene utviklet en unik kvalitetsstandard for «Historisk kvalitet». Responsen fra kvalitetssøkende målgrupper, både fra et sterkt gjenkjøpende hjemmemarked – men også fra et økende internasjonalt turistmarked med betalingsvilje, viser at gruppens søkelys på kvalitet gir resultater, sier administrerende direktør for De Historiske, Nils Henrik Geitle.

«De Historiske Hotel & Spisesteder skal oppleves som de ubestridelig beste representanter for godt vertskap innenfor en historisk ramme i Norge – blant sine kunder, markeder og innen reiselivsbransjen. Det kreves testing ihht. kvalitetsstandard for «Historisk kvalitet» og sterke referanser fra markedet for å bli tatt opp som medlem», heter det i pressemeldingen.

617 kriterier

Med de nye medlemmene vil posisjonen til De Historiske bli ytterligere befestet.

De Historiskes hoteller og spisesteder tilfredsstiller i sum de 617 kriteriene for «Historisk Kvalitet» med fokus på grunnpilarene «historisk» og «vertskapsrollen».

Hoel Gård. (Foto: De Historiske)

* «Historisk» er det miljøet som eksteriør- og/eller interiørmessig representerer epoker i vår kulturhistorie.

* «Historisk» gir opplevelser i en ramme som synliggjør våre verdier i vår nasjonale tradisjon, f.eks. gjennom kunst, stilarter, mat/drikke og lokale tradisjoner.

* «Vertskapsrollen» skal være gjennomgående hos alt personale og bør medvirke til at gjestens etterlatte inntrykk etter oppholdet blir at dette var «et godt sted å være».

Hoel Gård

Hoel Gård ligger på Nes, halvøya like ved Mjøsa på Ringsaker kommune.

Storgården har en praktfull utsikt over Norges største innsjø som speiler frodige jorder i et av Norges best bevarte kulturlandskap. Vertskapet, familien Sandberg, benytter de mange bygningene og deres kulturhistorie til å ønske gjester velkommen til kurs og konferanser, små og store selskaper, overnatting og kulturbegivenheter — sommer som vinter. Hoel Gård ønsker å gi gjestene matopplevelser med lokale råvarer, og gården produserer mye av det som blir servert i restauranten

Det Lille Hotel i Risør. (Foto: De Historiske)

Hoel Gård kan bespise cirka 150 gjester til middag i gårdsmuseet.

35 rom med bad, møtefasiliteter opptil 40 personer i klasserom

Opptil 100 personer i kino-oppsett.

Les mer om Hoel Gård her

Det Lille Hotel

Villa Haugen på Grøtøy i Steigen. (Foto: De Historiske)

Det Lille Hotel i Risør består av 14 vakre og personlige «sjømannssuiter» og i tillegg tre innleide eksterne suiter i havna med lokalhistorie.

Suitene ligger i et restaurert gammelt bymiljø med sjarmerende og romantisk atmosfære, hver enkel suite er innredet med gamle møbler og antikviteter, og har sin individuelle karakter etter den maritime samling den huser.

Bygningene ligger i 1863- bygninger for det meste, men også i en fredet bygning fra 1750.

Resepsjonen og to supersuiter ligger i Storgaten 5.

Les mer om Det Lille Hotel her

Børsen Selskapslokale i Drammen. (Foto: De Historiske)

Villa Haugen

Villa Haugen er lokalisert på Grøtøy i Steigen kommune, og var i sin tid en del av Gamle Grøtøy handelssted – et av Nordlands største og mektigste gjennom fire århundre. Hotellet er omgitt av en storslagen natur med utsikt til Lofoten – fra Vesterålen i nord til Værøy og Røst i sør. Stedets plassering, ytterst i skjærgården, gjør at gjester uforstyrret kan oppleve både midnattssol og nordlys.

Hotellet fokuserer på «haute cuisine», basert på lokale råvarer tilberedt av eget personell med erfaring fra Michelin-restauranter. Stedet kan tilby ulike kulinariske opplevelser, blant annet arktisk piknik i skjærgården, matkurs og sjuretters middag (standard – men andre oppsett kan avtales). Villa Haugen har alle rettigheter.

Møtefasiliteter for inntil 15 personer. Etter avtale arrangerer hotellet middagsselskap for inntil 10 gjester som ikke overnatter på Villa Haugen.

Hotellet har også et vell av aktiviteter og muligheter som sauna, stamp, stor hage, egen strand, lysthus, midnattssol, nordlys, arktisk piknik, fisketurer, toppturer, fjellturer, ribbturer til Lofoten og i nærområdet, grotteturer, kajakk, havørnsafari, matkurs og Kystmuseum.

Les mer om Villa Haugen her

Børsen Selskapslokaler

Bare Restaurant & Bar i Bergen. (Foto: De Historiske)

Drammens Børs var en varebørs i Drammen, etablert i første halvdel av 1800-tallet. På Drammens børs ble det handlet i varer i motsetning til aksjer.

Børsen ble lagt ned 1. mai 1988.Selv om børsfunksjonen er lagt ned, er bygningen fortsatt en viktig del av Drammens bybilde, og er byens storstue der du kan holde selskaper, arrangementer, kurs, konferanser eller bryllup i nydelige omgivelser.

Selskapslokalene i andre etasje er blant byens fremste fest- og representasjonslokaler. Bygget forvaltes av Stiftelsen Børsgården.

Børsbygningen, som er tegnet av Emil Victor Langlet, sto ferdig i 1871 og ble handelsknutepunktet i Drammen. Den ærverdige bygningen har vært rammen for de store begivenhetene fra Graham Bell sin fremvisning av den første telefonen, kongelige besøk, møter for næringslivet, jubileer, bryllup og andre festligheter.

De vakre omgivelsene komplimenteres av høy standard på mat og service, med et vertskap som følger opp fra planlegging til slutten av selskapet. Her dekkes det med hvite duker og servietter med tidsriktige glass og sølvbestikk.

Gamle Logen i Oslo. (Foto: De Historiske)

På Børsen Festlokaler har kapasitet til møter og selskaper fra 5 til 200 personer.

Les mer om Børsen Selskapslokaler her

Bare Restaurant & Bar

Bare i Børsen er i dag lokalisert i Bergen Børs Hotell, og har på kort tid posisjonert seg som en av de få virkelig gode «fine dining»-restaurantene i Bergen.

Restauranten åpnet i april 2017, og har en meget spesiell signatur i baren som ligger i det gamle handelskammeret til Bergen Børs. I lokalet har man beholdt de fleste detaljer, slik det var for 150 år siden, og tilført en bar av marmor og kledd alle vegger med speil.

Restauranten serverer menyer i ulike størrelser med fokus på lokale, økologiske råvarer og er opptatt av lokal historie men kan også bruke internasjonale råvarer som har vært i handel i Bergens historie.

DN ga restauranten 26 av 30 poeng i sin anmeldelse (4. best i landet), og Vinforum nominerte Bare i Børsen til årets restaurant i Norge 2017.

Les mer om Bare Restaurant & Bar her

Gamle Logen

Gamle Logen i Oslo har vært et knutepunkt for små og store begivenheter siden innvielsen av bygningen i 1839.

Gamle Logen ble opprinnelig bygget som frimurerlosje, konsert- og festivitetslokale i 1836, etter idé og initiativ fra grev Wedel Jarlsberg. Gamle Logens rike festtradisjoner ble født ved innvielsen av bygningen i 1839, da det ble avholdt borgerball med kong Karl Johan og kronprins Oscar som æresgjester. Her ble det første kunstnerkarnevalet arrangert , og her feiret Stortinget 50 års jubileet for unionen med Sverige og kong Haakon VII 25-årsjubileum som Norges konge.

Gamle Logen har saler passende til selskaper fra 10 og helt opp til 800 personer. Kjøkkenet kombinerer tradisjon og trend i sitt arbeid, og sammen med et profesjonelt og serviceinnstilt personale sikrer de gjestene en helt spesiell opplevelse i en helt spesiell atmosfære. Fursetgruppen drifter i dag Gamle Logen, og har følgende medlemmer med i DHHS; Ekebergrestauranten, Ingierstrand Bad Restaurant, Festningen Restaurant, Grand Café og Dyna Fyr.

For DHHS vil Gamle Logen med sin unike historie representere et nytt bidrag til De Historiskes portefølje av historiske steder – og dermed introdusere konseptet «Selskapslokaler» som en spennende kategori i DHHS.

Generelt er dette i tråd med den trend i markedet DHHS observerer da pågangen av selskaper, brylluper, events og ikke minst dagkonferanser er økende inn til flere av De Historiskes medlemmer.

Les mer om Gamle Logen her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS