Alita Dagmar Kristensen og David Sandem er nytt vertskap på ærverdige Dalen Hotel. (Foto: Morten Holt)
Alita Dagmar Kristensen og David Sandem er nytt vertskap på ærverdige Dalen Hotel. (Foto: Morten Holt)

Fra Robinson til Dalen Hotel

Dalen Hotel, et av landets mest særegne hoteller, har fått nytt vertskap. Når hotellet åpnes igjen i april 2019, er det Robinson-deltakerne Alita Dagmar Kristensen og David Sandem som ønsker deg velkommen.

Publisert
Dalen Hotel er et av Norges mest spesielle hoteller. (Foto: Dalen Hotel)
Dalen Hotel er et av Norges mest spesielle hoteller. (Foto: Dalen Hotel)

– Å komme til flotte Dalen, som er å regne som én av turismens vugger i Norge, er som en drøm for reiselivsnerder som oss. Vi er ydmyke over å ha fått tilliten til å være vertskap ved Dalen Hotell. Kombinasjonen av Telemarkskanalen og Dalen Hotel skaper et helt unikt reiselivsprodukt i Norge, sier Kristensen og Sandem, og fortsetter:

– Det å kunne være representanter for Dalen Hotel sammen med Dalen-teamet, og viderebringe «fakkelen» etter Malin Jernberg, er noe vi virkelig ser fram til. Vi gleder oss til å dele de gode historiene, den gode maten, og de gode opplevelsene Dalen har å tilby. Vi har fulgt hotellets utvikling, og å få komme inn i denne vekstfasen nå er veldig spennende.

David Sandem (bildet) er nytt vertskap på Dalen Hotel sammen med Alita Dagmar Kristensen. (Foto: Dalen Hotel)
David Sandem (bildet) er nytt vertskap på Dalen Hotel sammen med Alita Dagmar Kristensen. (Foto: Dalen Hotel)

Fra Robinson til Dalen

«To menneskekjære personer på søk etter å skape gode gjesteopplevelser». Slik oppsummerer David Sandem vertskapsduoen.

Alita Dagmar Kristensen. (Foto: Dalen Hotel)
Alita Dagmar Kristensen. (Foto: Dalen Hotel)

Det var eventyr i Malaysia som førte vertskapsparet sammen. De møttes i realityprogrammet Robinson-ekspedisjonen, og har siden vært en duo. Det var kanskje fraværet av mat og den nøkterne stilen på øya, som forsterket det å virkelig nyte og verdsette god mat og gode opplevelser. Nå er det Dalen som står på agendaen for duoen, og det trigger vertskapsparet at kombinasjonen av Telemarkskanalen og Dalen Hotel er et helt unikt reiselivsprodukt i Norge, heter det i en pressemelding.

Bygd leder- og reiselivserfaring

– Fra vi møttes på en «øde» øy i Malaysia for åtte år siden, har vi sammen bygd leder- og reiselivskompetanse og søkt etter nye utfordringer. Vi har jobbet ved både helårs- og sesonghotell, større kjedehotell og restauranter, og private småhotell og spiseri, sier de to.

Sandem har tidligere arbeidet i Thon Hotels, både i Alta, Kautokeino, Kirkenes og Trondheim. Kristensen har ledelseserfaring fra hotell-, restaurant-, reiseliv- og retailbransjen.

Sammen har de nylig vært vertskap og drevet et klassisk hotell fra 1851, som ligger utenfor Bergen.

Vi tar med oss erfaringer fra reiselivsverv både i bygd og by, og er nå klare for å lære flotte Dalen å kjenne. Det er også viktig bringe videre det gode arbeidet Malin Jernberg har fått til sammen med sitt mannskap. Vi gleder oss virkelig til å bringe videre de gode historiene, den gode maten og de gode opplevelsene, sier Kristensen og Sandem.

David Sandem. (Foto: Morten Holt)
David Sandem. (Foto: Morten Holt)

Friluftsliv i sentrum

David Sandem er opprinnelig fra Oslo, og i tillegg til hotellbransjen, har han bakgrunn fra sport, og har blant annet drevet aktivt med elvekajakk. Han er glad i friluftsliv og mat, og liker å arrangere små og store ekspedisjoner i naturen. Å kombinere friluftsliv og mat er noe han er lidenskapelig opptatt av.

Kristensen har valfartet mellom Finnmark og Buskerud under hele oppveksten, og er også lidenskapelig opptatt av å oppdage og oppleve natur, historie, kultur og mat. Veien til å jobbe med mennesker og opplevelser var derfor kort.

På jakt etter de gode øyeblikkene

– Vi er veldig interessert i historie og gleder oss til å lære mer om Telemark og alt hva det har å tilby nysgjerrige besøkende. Vi er begge på jakt etter de gode øyeblikkene i hverdagen og det er også denne vi ønsker å skape for våre gjester. Vi lever etter slagordet «service er noe du gir, mens vertskap er noe vi er». Vi er rett og slett på jakt etter å skape god stemning for gjestene med både service og vertskapsånd, dette er en livsstil og rolle vi virkelig trives i, sier det nye vertskapet på Dalen Hotel i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Dalen Hotel

* Dalen Hotel ligger i Dalen i Telemark, lengst vest ved innsjøen Bandak, og innerst i Telemarkskanalen.

* Hotellet har 49 rom.

* Hotellet er et svært spesielt fullservice-hotell i tre fra 1894, i dragestil.

* Inne finner du en majestetisk hall, historiske salonger og «fine dining» a la carte restaurant.

* Hotellet ble totalrenovert på midten av 90-tallet, og fremstår i dag som et meget velholdt og godt drevet hotell som er medlem av De Historiske Hotell og Spisesteder.

* Dalen Hotel eies av Norwegian Hospitality Group AS, som også eier og driver seks andre hoteller i Oslofjord-regionen og Strömstad.

* Hotellet er sesongåpent fra april til november, og har sin høysesong i sommermånedene.

* Les mer på Dalenhotel.no