Coor, Equinor Business Center/Forus i Stavanger kom øverst på pallen i NM Community Catering 2020 foran Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø på andreplass og Scandic Maritim Catering i Haugesund på tredjeplass.
Pallen i NM Community Catering 2020: Coor, Equinor Business Center/Forus i Stavanger kom øverst på pallen i NM Community Catering 2020 foran Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø på andreplass og Scandic Maritim Catering i Haugesund på tredjeplass.

Finalelagene i NM Community Catering

Seks lag med totalt 12 kokker er klare for finalen i NM Community Catering 2025. Finalen arrangeres under Umami Arena i Nova Spektrum 18. mars neste år.

Det er andre gang at Norske Kokkers Landsforening (NKL) arrangerer NM i Community Catering.

Lagene i finalen representerer et tydelig tverrsnitt av begrepet Community Caterings fire hovedområder i daglig drift. Personalrestaurant, kantine, institusjon og catering.

Les også: NM Community Catering til Umami Arena (oktober 2023)

Fra personalrestauranter, kantiner, institusjoner og catering

NKL med daglig leder Espen A. Wasenius i spissen, ønsker velkommen til NM Community Catering på Umami Arena i mars 2025. Nå er deltakerne klare.

For dem som ikke vet hva NM Community Catering er, har daglig leder i NKL, Espen A. Wasenius en god forklaring:

– Det er et segment i vår bransje som produserer store volum, og veldig ofte, har de samme gjestene mange dager i uken. Når man produserer mat i store volum, inngår dette ofte som et element av helse og sunnhet. Det gjelder enten vi snakker om forsvaret, skoler, sykehus, institusjoner eller bedrifter. Midt i all denne daglige driften, har man et overhengende krav om «kost-øre», som det kalles i bransjen. Det vil si at man må få ut maksimalt av hver krone. Eksempelvis innebærer dette vurderinger knyttet til konsepter, planlegging, kalkyler, kosthensyn og store volum. Ikke minst fordrer det et krav om at man klarer å skape god variasjon på menyen, sier han.

Kort fortalt inkluderer Community Catering fire hovedområder; personalrestauranter, kantiner, institusjoner og catering.

Finalelagene

Under finner du de seks finalelagene, som kjemper om tre pallplasser i mesterskapet. Fire (og et halvt) av lagene kommer fra sørvestlandet.

Compass-Group Kanalpiren & Compass-Group Verven 4, Stavanger

Kim Iamram (til venstre), som tidligere har vært commis for Christian A. Pettersen i flere konkurranser, er en av deltakerne i finalen i NM Community Catering. Her fra finalen i Årets kokk i 2017.

Kim Iamram og Torbjørn Gundersen.

ISS Facility Service - ISS Mills og ISS Osl0, Oslo

Mathieu Soulergues og Darius Griscenka.

Quality Hotel Maritim, Haugesund

Zoran Karan og Kristoffer Gravdal

ISS Facility Services AS, Stavanger

Wattana Plangsuntea og Kamil Radlak

Sykehuskokkene, Universitetssykehuset Nord-Norge, Tromsø

Joakim Friis og Håkon Holmlund

Speiderne, Flamingo cafe i Stavanger og Finlands ambassade i Oslo

Katarina Myhre Jensen og Silje Isberg Hansen

Kvalifiseringen

Alle lagene har levert denne kvalifiseringsoppgaven, som besto av tre hovedelementer med et tydelig søkelys på bruk av mindre tradisjonelt protein

Møtebevertning: To varianter moderne, ernæringsmessig «feel-good»-møtebevertning 

Bowl: 80 % grønt og 20% protein (kjøtt eller fisk)

Hovedelement: 80% grønt/metningsgarnityr og 20% protein (kjøtt eller fisk)

Bowl og hovedkomponent må til sammen veie minimum 500 gram per porsjon og skal få plass på et kantinebrett. Kalkylen for menyen skal ikke overstige 72 kroner.

Juryleder fra Sverige

Når finaledeltagerne serverer sine retter, forventer alle at menyen holder en meget høy konkurransestandard.

Derfor er det svært viktig at dommerteamet holder en internasjonal høy standard og har riktig erfaring og bakgrunn. Dommerteamet er satt sammen av fem erfarne og kompetente kokker, som alle har konkurrert selv eller deltatt som jurymedlem i anerkjente internasjonale konkurranser.

NM Community Caterings juryleder er en markant og kjent profil fra Sverige, med mange års konkurranseerfaring, internasjonale juryoppdrag, og er en høyt respektert dommer. Krister Dahl er sertifisert dommer på høyeste nivå i WACS (World Association of Chefs Societies).

Du finner mange flere nyheter om Umami Arena under fanen Nyheter - Umami Arena

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS