Christer Rødseth er tilbake på kokkelandslaget, denne gangen som kaptein for juniorlaget.
Christer Rødseth er tilbake på kokkelandslaget, denne gangen som kaptein for juniorlaget.

Dette er de nye norske kokkelandslagene

Tidligere kaptein på seniorlandslaget, Christer Rødseth, er tilbake, denne gangen som kaptein for juniorlandslaget. Se hvem som er med på de nye norske kokkelandslagene, som ble presentert i dag.

De norske kokkelandslagene oppnevnes for inntil fire år, en periode som inkluderer Culinary World Cup (VM for kokkelandslag i Luxembourg hvert fjerde år) og Ika Culinary Olympics (OL for kokkelandslag i Stuttgart hvert fjerde år)

Tre landslag

Gunnar Hvarnes er manager for alle de tre norske kokkelandslagene.
Gunnar Hvarnes er manager for alle de tre norske kokkelandslagene.

Norske Kokkers Landsforening (NKL) og Norge er utrolig stolte over å være en av få nasjoner i verden, som for tiden har tre nasjonale lag med i de største, meste prestisjefylte og betydningsfulle kokkekonkurransene i verden: Kokkelandslaget, kokkelandslaget junior og kokkelandslaget «Community Catering».

Gunnar Hvarnes er manager for alle de tre landslagene.

Kokkelandslaget «Community Catering»

Inger Renathe Østmo er kaptein for Community Catering-landslaget.
Inger Renathe Østmo fortsetter som kaptein for Community Catering-landslaget.

Inger Renathe Østmoe - kaptein

Tore Stalsberg

Vilde Nistad Strandos

Grethe Rafaelsen

Siriyaporn «Mymint» Rithisirikreg

Anette Myrhagen

Pål Anda

Stine Strand, Quality Maritim Hotel (ny)

Kokkelandslaget junior

Christer Rødseth - kaptein

Andreas Enger Fjellheim

Håvard Onsøyen

Martine Espeland

Christoffer Greiner Fallet

Trym Karlsen, Vaaghals (ny)

Rohollah Murshakhii, Stock (ny)

Nora Krogstad, Code (ny)

Kokkelandslaget senior

Sebastian Myhre fortsetter som kaptein for seniorkokkelandslaget.
Sebastian Myhre fortsetter som kaptein for seniorkokkelandslaget.

Sebastian Myhre - kaptein

Eline Sofie Sunde, selvstendig næringsdrivende (ny)

Panupong Phengphen

Nils Flatmark, Brittania Hotel (ny)

Sindre Hjelmseth, To Rom og Kjøkken (ny)

Runar Helgeland, NB Sørensen (ny)

Simen Johansen, Restaurant Vaaghals (ny)

Benjamin Granerud

Rohita Kumara – Pastry artist fra Compass Group (ny)

Støttefunksjoner

Hans Dahl Ørstavik, som nylig ble æresmedlem i NKL, får en viktig støttefunksjon for kokkelandslagene de kommende årene.
Hans Dahl Ørstavik, som nylig ble æresmedlem i NKL, får en viktig støttefunksjon for kokkelandslagene de kommende årene.

For å gi landslagene de beste forholdene i konkurranser, har NKL tildelt viktige støttefunksjoner til viktige ressurspersoner.

Husmor: Ina Therese Lindvik Nornes, NKL Haugalandet

Transport og teknisk: Hans Dahl Ørstavik, NKL Rogaland

De Norske Kokkelandslagene har flere unge medhjelpere, unge talenter som for tiden er lærlinger.

Siden 1968

De norske kokkelandslagene har siden 1968 utviklet unge kokketalenter til å bli vinnere i de store og mest prestisjefylte kokkekonkurransene i verden. Den formidable innsatsen har hatt, og har fortsatt, enorm betydning for oppmerksomheten omkring kokkefaget og det norske kjøkken.

På vei mot Stuttgart

De norske kokkelandslagene forbereder seg nå for OL i Stuttgart i 2024.
De norske kokkelandslagene forbereder seg nå for OL i Stuttgart i 2024.

OL for kokkelandslag er neste konkurranse for kokkelandslagene. IKA Culinary Olympics arrangeres 2. til 7.februar 2024.

I en av verdens største, mest prestisjefylte og mest betydningsfulle kokkekonkurranse konkurrerer mer enn 1800 kokker fra 67 nasjoner, det serveres mer enn 8000 menyer og arrangementet besøkes av mer enn 100.000 personer.

For å stille best mulig forberedt i Stuttgart 2. februar 2024, samles de norske kokkelandslagene til trening hver tredje uke.

På samlingene blir det ca. 28.000 timer arbeid med søkelys på utvikling, planlegging, forberedelser, repetisjon, perfeksjon og dedikasjon

Landslagene skal ligge foran den nasjonale og internasjonale utviklingen, skape trender, bidra til innovasjon og fremme «Det Norske Kjøkken».

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS