Pink Love.

Konjakk i drinkene

Glem Piña Colada og paraplydrinker; nå er det konjakk som gjelder i drinkene.

Publisert

Bartendere verden har brukt konjakk som ingrediens i drinker over en periode, men nå brer trenden seg.

Et innsidetips fra bak disken er at det er de yngste konjakkene som egner seg aller best, nemlig VS og VSOP. De har kortere lagring på fat, og har derfor mindre eikesmak.

Her finner du et lite knippe drinker med konjakk, der Braastad er benyttet.

Pink Love.

Sommerdrinker med konjakk

Pink Love

20 ml VSOP Braastad Cognac

10 ml bringebærlikør

90 ml Champagne

Cranberry Sidecar.

Bringebær

Fremgangsmåte: Hell konjakk og bringebærlikør i et glass og topp med avkjølt Champagne. Pynt med bringebær.

Cranberry Sidecar

6 cl Braastad Cognac

3 cl krydret tranebærsirup

Cognac Sour.

1,5 cl sitronsaft

7,5 ml Cointreau

Fremgangsmåte: Rør sitronsaft, Cointreau og konjakk sammen med is og rist godt. Hell i tranebærsirupen til slutt og rør det hele sammen. Pynt gjerne glasset med en sukkerim for den siste touchen.

Cognac Sour

40 ml VSOP Braastad Cognac

15 ml fersk sitronsaft

Sangria.

15 ml rørsukkersirup

5 eller 6 isbiter

Sitron og rosmarin

Fremgangsmåte: Bland alle ingrediensene og is i en shaker og rist godt til det er avkjølt. Legg et par isbiter i glasset og sil blandingen over. Pynt med sitron og rosmarin.

Sangria

Assortert frukt etter ønske

1 flaske Sauvignon Blanc

Sazerac.

1/4 kopp triple sec (eller Cointreau)

1/2 kopp Braastad Cognac

3/4 kopp sukkerlake

Mynteblader

Fremgangsmåte: Legg frukten i en mugge og fyll på med triple sec, konjakk og sukkerlake. Rør med en tresleiv og avslutt med Sauvignon Blanc. La det stå avkjølt i minst to timer før servering og pynt med mynteblader.

Sazerac

Alexander.

3 cl Braastad VS Cognac

3 cl Rye Whiskey

1 cl sukkerlake

3 skvetter Peychaud's Bitters

2 skvetter Angostura Bitters

Fremgangsmåte: Rør alle ingrediensene sammen i et røreglass med is i ca. 15-20 sekunder. Tilsett 4 dråper absinth i et avkjølt rocksglass og rens glasset med dette. Sil deretter innholdet over i glasset, og server uten is med en sitronzest.

Alexander

30 ml VSOP Braastad Cognac

20 ml mørk Crème de Cacao

2 cl fløte

Triac Fizz.

Revet muskat eller sjokolade

Fremgangsmåte: Rør konjakk, creme de cacao og fløte med is. Sil over i glass og pynt med revet muskat eller sjokolade. Egner seg også som en dessert.

Pineau des Charentes

Kjenner du til Braastad sin Pineau des Charentes? Det er en sterkvin fra Cognac-regionen i Frankrike, som består av druemost og Cognac.

Den har en rundere og søtere smak enn Cognac, mindre alkohol og egner seg som iskald sommerdrikk eller som ingrediens i drinker.

Ifølge legenden oppsto Pineau des Charentes for over 400 år siden da en vinbonde ved en feiltakelse tømte druemost på et eikefat som inneholdt konjakk. Etter at fatet hadde ligget urørt i noen år og ble tatt fram igjen, oppdaget vinbonden til sin store overraskelse at fatet inneholdt en søt og god drikk.

Pineau des Charentes har mange bruksområder. Den egner seg som aperitiff med isbiter i glasset. Du kan også blande den med Champagne eller musserende. Da har du laget en «Dronningpjolter». Den fungerer dessuten som ingrediens i cocktail.

Til mat er den en vinner på ostebordet eller til foie gras. Den fungerer også til desserter som gelé med vaniljesaus, eplekake med iskrem, mandelpudding, karamellpudding og sjokoladepudding.

Triac Fizz

5 cl Pineau des Charentes

1 cl appelsinlikør (Grand Marnier eller Cointreau)

3 cl sitronjuice

1 cl vaniljesirup

Champagne eller annen musserende

Fremgangsmåte: Rør Pineau, likør, sitronjuice og vaniljesirup med is. Sil over i et champagneglass. Topp med Champagne eller musserende fra kjøleskapet.

Du kan lese enda mer i magasinet Horeca (nummer 4 2016)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS