Christian A. Pettersen. (Foto: Morten Holt)

Fra Spiseriet til Tjessems nye storsatsing

En av Norges mest fremadstormende kokker, Christian André Pettersen, slutter som assisterende kjøkkensjef på Spiseriet i Stavanger. Nå skal han briljere med sine kokkekunster i Charles Tjessems nye restaurant Mondo.

Publisert
Christian A. Pettersen ble nummer to i Årets kokk 2015. Nå forlater han Spiseriet til fordel for Charles Tjessems nye satsing i Sandnes. (Foto: Morten Holt)

Pettersen er ansatt i restauranten Mondo i Sandnes, som er tidligere Bocuse d’Or-vinner Charles Tjessems nye storsatsing i Sandnes. Den nye restauranten åpner dørene 20. mai.

Pettersen har også tidligere arbeidet under Tjessem.

Fire år på Spiseriet

Bodø-kokken har vært ansatt på Spiseriet i fire år, først under Gunnar Hvarnes’ ledelse og deretter under Andreas Myhrvolds ledelse. Han var først soussjef og deretter assisterende kjøkkensjef.

Dette skriver Pettersen på sin Facebook-side:

Christian A. Pettersen. (Foto: Morten Holt)

«Da vil jeg takk for meg etter nesten 4 flotte år som assisterende kjøkkensjef på Spiseriet i Stavanger konserthus. Nå gjenstår det et par servicer til før min siste dag kommer:)
Det har vært en utrolig og erfaringsrik reise med mye kjøkkenglede og godt samhold Mye har skjedd på 4 år og jeg ser virkelig fram til hva framtiden kan bringe
Tusen takk for meg og takk for all støtte opp igjennom årene for å kunne realisere mine drømmer! ‪#‎LiveYourDream»

Nummer to i Årets kokk 2015

Christian A. Pettersen ble nummer to bak Christopher W. Davidsen i Årets kokk 2015 – uttaket til Bocuse d’Or Europe i 2016 og Bocuse d’Or 2017. Nå er han tilknyttet Team CWD (Christopher W. Davidsen) i oppkjøringen mot de to konkurransene, først Bocuse d'Or Europe nå i mai.

Les også: Pettersen med i Team CWD i oppkjøringen mot Bocuse d'Or

Les også: Barndomskameratene klare til dyst

Vunnet mange konkurranser

Før det har Pettersen vunnet en rekke konkurranser i løpet av de siste årene. Han vant sølv i Nordic Chef of The Year (2015), sølv i S. Pellegrino Young Chef (2015), gull i Linie Award (2014), gull i NM i kokkekunst (2014), gull i Årets Masahiro-kokk (2014), gull i Årets sjømatkokk (2013), sølv i NM i kokkekunst (2012), gull i Nordic Chef of The Year (2012), gull i NM i kokkekunst (2011).

Les mer om Christian A. Pettersen her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS