Henriette Batt. (Foto: Einar Engelstad AS)

Ridder av Champagne

Henriette Batt, som er «Head of Wine» i Einar A. Engelstad AS, er slått til «Ridder av Champagne».

Publisert
Henriette Batt mottok den prestisjefylte ordenen «Chevalier d'Ordre des Coteaux de Champagne». (Foto: Einar Engelstad AS)

Batt mottok den prestisjefylte ordenen «Chevalier d'Ordre des Coteaux de Champagne» («Ridder av Champagne») under en høytidelig seremoni i Le Palais de Tau i Reims fredag 7. juni.

Henriette Batt. (Foto: Einar Engelstad AS)

23 år i Engelstad

Hun tilhører nå en eksklusiv liten gruppe nordmenn som har mottatt denne ordenen.

– Det er en stor ære for meg å motta denne ordenen. Jeg har jobbet med Champagne i 25 år og har stor respekt for all den tid og kjærlighet som ligger bak hver flaske. Champagne er et fantastisk produkt og et unikt håndverk, sier Henriette Batt.

Henriette Batt er «Head of Wine department» i Einar A. Engelstad AS, som er en del av Solera-gruppen. Hun har arbeidet i Engelstad i 23 år. Før dette var hun restaurantsjef på restaurant Bagatelle under Eyvind Hellstrøm. Hun ble første norske kvinne som vant nordisk vinkelnermesterskap i 1995.

Særskilt dedikasjon til Champagne

«Chevalier d'Ordre des Coteaux de Champagne» gis til personer som gjennom år har vist særskilt dedikasjon og gitt et betydelig bidrag for å fremme kunnskap og styrke Champagnes posisjon rundt om i verden.

Ordren har røtter tilbake til 1656, men ble lansert i 1956 i sin nåværende form, og har blitt gitt ut hvert år siden.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS