Nå kan du melde på lag i NM Community Catering 2025. Her fra et tidligere NM.
Nå kan du melde på lag i NM Community Catering 2025. Her fra et tidligere NM.

Nå kan du melde på lag til NM Community Catering 2025

NM Community Catering 2025 arrangeres i forbindelse med Umami Arena i Nova Spektrum 18. mars neste år. Nå er påmeldingen åpen.

Begrepet «Community Catering» inkluderer fire hovedområder i daglig drift. Personalrestaurant, kantine, institusjon og catering.

Community Catering kjennetegnes av store volumer, et høyt stort antall gjester daglig i et segment med intensitet og sterkt søkelys på bærekraftige måltider og variasjon.

Frist 1. oktober

NM Community Catering er en tostegs lagkonkurranse for to faglærte kokker på hvert lag, der hovedtrekkene i konkurransen følger de internasjonale Community Catering-konkurransene.

Alle lag som ønsker å delta, må sende inn en kvalifiseringsoppgave.

Seks lag blir plukket ut til finalen 18. mars. NM-finalistene annonseres under Tine Matcup-semifinalene i uke 46, mens startrekkfølgen blir klar 2. desember 2024.

Du kan melde på lag – med oppgave, til post@nkl.no, senest 1.oktober.

Kvalifiseringsoppgaven vil bli vurdert av en erfaren, geografisk spredt og anonym jury.

Påmeldingsavgift er 5000 kroner per lag.

Kvalifiseringsoppgaven

Kvalifiseringsoppgaven må inneholde:

1) Lagets / bedriftens navn, kontaktperson, e-postadresse og mobiltelefon

2) Fargebilde av laget (bruk gjerne mobiltelefon i stående format)

3) Meny og bilder av alle rettene (bruk gjerne mobilkamera)

4) Porsjon beregning

5) Kalkyle for oppgave 2 & 3

Kvalifiseringsoppgaven består av tre elementer:

1) Møtebevertning

2) Bowl

3) Hovedmåltid

Til å løse oppgaven i finalen, får lagene mulighet til å medbringe utstyr til konkurransekjøkkenet. Utstyret må få plass i 4 IFCO-kasser stablet i hverandre. (Størrelse 60x40x21 cm). Kjøkkendommere godkjenner før det tas inn i kjøkkenet.

Møtebevertning

Moderne, ernæringsmessig «feel-good» møtebevertning

• 40-45 g. porsjoner

• 10 gjester + 5 dommere, anrettes på to ulike fat (1 fat med 10 og 1 med 5)

• 2 varianter (totalt 30 porsjoner)

• 1 kokkens valg, skal bestå av 80% grønt og 20% protein (tørrfisk, klippfisk, torsk, sild eller snøkrabbe)

• 1 vegansk

Møtebevertningen serveres mellom kl. 09.30 - 10.00 (regnes ikke som en del av menyen)

Bowl

Fokus på mindre protein, 80 % grønt og 20% protein (kjøtt eller fisk) 10 porsjoner til gjester og fem til dommere

Obligatoriske komponenter er;

• Karbohydrater (f.eks. pasta, ris, bulgur, boghvete, poteter, couscous eller quinoa

• Variasjon av grønnsaker og salater, legg vekt på ulike tilberedningsmetoder, farger og friskhet

• Protein (fisk eller kjøtt) kan være bakt, stekt, røkt, kokt eller rått

• Saus kan f. eks være majones, humus, urtekrem, dressing eller vinaigrette

• Topping skal ha litt «crunch», f.eks nøtter, frø eller spirer

• Bakverk

Hovedmåltid

Fokus på mindre protein, 80 % grønt/metningsgarn og 20 % protein (kjøtt eller fisk) 10 porsjoner anrettes til gjester på tallerken i «passet» og fem porsjoner anrettes på tallerken til dommere.

Obligatoriske komponenter er;

• 1 protein (20% kjøtt eller fisk, beregnet ut fra hovedkomponent)

• 2 forskjellige, tilberedte grønnsaksgarnityrer

• 1 metningsgarnityr

• 1 saus

• 1 minidessert, maksimalt to elementer (ikke is eller sorbet)

Hele menyen (salat /bowl og hovedkomponent) må veie minimum 500 gram per porsjon og skal få plass på et kantinebrett. Kalkylen for menyen (salat/bowl og hovedkomponent) skal ikke overstige 72 kroner.

Kalkylen skal vedlegges i innsendingen.

Tidsplan på konkurransedagen

Tidsplan på konkurransedagen, 18.mars 2025

• Kjøkkenet er tilgjengelig for lagene kl. 05.30

• «Mice en place» og kjøkkenkontroll kl. 05.45

• Kjøkken 1 starter kl. 06.00, deretter 5 min. intervall

• Møtebevertning serveres kl. 10.00

• Kjøkken 1 starter servering av lunsj kl. 11.30, deretter 5 min. intervall, siste tallerken må være servert innen 30 min.

• Kjøkkenet avleveres ryddet og vasket til plassdommer innen kl. 1300, og deretter med 5 min. intervall

• Premieseremoni på arena ca. kl. 15.00.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS