Natt til mandag 16. mars hadde ikke Britannia Hotel en eneste gjest. Klokka 12 i dag stenges hotellet, sier hotelldirektør Mikael Forselius. (Foto: Morten Holt)
Natt til mandag 16. mars hadde ikke Britannia Hotel en eneste gjest. Klokka 12 i dag stenges hotellet, sier hotelldirektør Mikael Forselius. (Foto: Morten Holt)

Ikke en eneste gjest

Klokka 12 mandag 16. mars stenger Britannia Hotel. I likhet med de fleste andre hoteller i Norge, er gjestene borte. Natt til mandag hadde ikke trondheimshotellet én eneste gjest. Nesten alle ansatte permitteres.

Publisert

Derfor stenges hele hotellet, inkludert barer og restauranter, fra mandag 16. mars.

93 prosent av de ansatte permitteres.

– Natt til mandag 16. mars hadde vi null gjester på hotellet, så nå er det ikke grunnlag for videre drift. Vi har beholdt noen ansatte for å passe på hotellet i dagene som kommer, sier hotelldirektør Mikael Forselius.

Allerede før helgen varslet hotellet at det skulle stenges i dag.

Les også: Koronaviruset: Siste nytt for arbeidsgivere i horecabransjen

Merkelig og rar stemning

En av dem som vil være igjen på jobb på Britannia Hotel, er hovedkjøkkensjef Espen Aunaas.

– Det er en meget merkelig og rar stemning her, men noen av oss må være igjen for «å holde skuta flytende», sier Aunaas til NRK.

Les også: Hoteller og restauranter stenges

For bare 14 dager siden var det stor ståhei og jubelstemning på hotellet da hotellets gourmetrestaurant Speilsalen ble tildelt en Michelin-stjerne. Samtidig ble Michelins etterpåfest arrangert på Britannia.

Les også: Norsk stjernedryss i Trondheim

Les også: Hets av hyttefolk: Tid for raushet, omtanke og fornuft!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca