Erik Taraldsen og Thon Hotel Lofoten gikk helt til topps i kategori kjedehotell 2024, mens Scandic Nidelven og Kjetil Vassdal endte på sølvplass, akkurat som i 2023.

Thon Hotel Lofoten og Britannia Hotel til topps nok en gang

Thon Hotel Lofoten gikk til topps for tredje gang – og for andre året på rad i hotellfrokostkåringen i kategorien kjedehotell. Britannia Hotel vant i kategorien frittstående hotell, også som i fjor. Andreplassene var også identiske med i fjor, mens Hotel Norge by Scandic og Hurtigruten hentet tredjeplassene.

Britannia-frokosten til topps i kategorien for frittstående hoteller.
Britannia-frokosten til topps i kategorien for frittstående hoteller igjen.

I kveld foregikk premieutdelingen for Norges beste hotellfrokost (Twinings Best Breakfast) på Gimle kino i Oslo.

Det ble kåret pallvinnere i kategoriene «kjedehotell» og «frittstående hotell», og det kom ingen store «bomber». Første- og andreplassene i de to kategoriene er identiske med dem som fikk  gull og sølv i 2023.

Saken fortsetter under bildet

Kjøkkensjef Stian Haugnes og hotelldirektør Erik Taraldsen fra Thon Hotel Lofoten kunne ta imot førstepremien under frokostkåringen torsdag kveld 7. november.
Kjøkkensjef Stian Haugnes og hotelldirektør Erik Taraldsen fra Thon Hotel Lofoten kunne ta imot førstepremien under frokostkåringen torsdag kveld 7. november.

Les også: Slik gikk det i frokostkåringen i 2023

Les også: Dette var semifinalistene i Twinings Best Breakfast 2024 (juli 2024)

Resultater, Twinings Best Breakfast 2024

Kjedehotell

Thon Hotel Lofoten til topps i kategori kjedehotell i Twinings Best Breakfast 2024.
Thon Hotel Lofoten til topps i kategori kjedehotell i Twinings Best Breakfast 2024.

1. plass: Thon Hotel Lofoten, Svolvær

Juryens begrunnelse: «Med sine elegante lokaler og nydelig utsikt, tilbyr hotellet en enestående frokostopplevelse for sine gjester. Servicen er upåklagelig, atmosfæren er suveren, høyt fokus på bærekraft og lokalmat, og matkvaliteten er førsteklasses. Med matlaging midt i frokostsalen og nydelig pianomusikk, gir det gjestene en unik følelse». 

2. plass: Scandic Nidelven, Trondheim

Scandic Nidelven.
Scandic Nidelven.

Juryens begrunnelse: «Utmerker seg spesielt med den tradisjonelle hotellfrokosten som de har perfeksjonert over tid. De håndterer en stor mengde gjester uten at det går utover opplevelsen, og tilbyr enestående kvalitet, service og et imponerende fokus på bærekraft. Frokosten ved elven leverer et imponerende utvalg av mat og drikke for en fantastisk start på dagen».

3. plass: Hotel Norge By Scandic, Bergen

Hotel Norge by Scandic.

Juryens begrunnelse: «Tilbyr en frokostopplevelse i hjertet av Bergen som virkelig skiller seg ut. Det serveres en rikholdig buffet med nøye utvalgte delikatesser, hvor personalet tilbyr dagens spesialiteter ved bordene for å gi gjestene det lille ekstra. Kombinasjonen av førsteklasses service og sesongens beste smaker gjør frokosten på Hotel Norge til en ypperlig start på dagen».

Frittstående hotell 

Britannia Hotel, fotografert i mars 2024.
Britannia Hotel til topps i kategorien frittstående hotell, som i 2023..

1. plass: Britannia Hotel, Trondheim

Juryens begrunnelse: «Gir gjestene en frokostopplevelse utenom det vanlige, med kvalitet og førsteklasses service i sentrum. Frokosten serveres i en elegant frokostsal som kombinerer klassisk luksus med en avslappende atmosfære, og personalet sikrer at hver detalj er ivaretatt for å gi en enestående start på dagen. Med et sterkt fokus på bærekraft og et imponerende utvalg av lokale spesialiteter, byr Britannia Hotel på en unik frokostopplevelse».

Som eneste hotell i Norden er Union Øye med på listen over verdens beste hoteller, kåret av Condé Nast Traveller.
Hotel Union Øye.

2. plass: Hotell Union Øye, Øye

Juryens begrunnelse: «Ligger i storslåtte omgivelser og serverer frokoster som skaper uforglemmelige minner. Her kan du nyte frokosten i en ærverdig frokostsal tett på naturen, og hotellet byr på en unik kombinasjon av naturopplevelser, historie og matglede. Som et sertifisert Miljøfyrtårn setter de bærekraft og førsteklasses service i fokus».

3. plass: Hurtigrutens signaturskip MS Otto Sverdrup

Kåringen av landets beste hotellfrokost i 2024 er i gang. For første gang siden starten av Twinings Best Breakfast startet i 2005, er Hurtigruten nominert til semifinalen - med frokosten på MS Otto Sverdrup.
MS Otto Sverdrup.

Juryens begrunnelse: «Setter en ny standard for frokostopplevelser til sjøs. I en vakker spisesal med panoramautsikt over norskekysten serveres delikatesser fra buffet og meny, basert på bærekraftige, lokale råvarer som hyller norsk matkultur. Med fantastisk service og kystens rikdom på tallerkenen, blir frokosten en uforglemmelig matopplevelse».

Se alle pallvinnerne i Twinings Best Breakfast fra 2005 til 2024 nederst i saken

Imponerende kvalitet på hotellfrokoster

De ansatte på Britannia Hotel kunne juble over nok en seier i kategori frittstående hotell.
De ansatte på Britannia Hotel kunne juble over nok en seier i kategori frittstående hotell.

«Frokost anses som dagens viktigste måltid, og det spiller en avgjørende rolle for både forretningsreisende og turister når de velger hotell. Twinings Best Breakfast ble arrangert for 18. gang i 2024, og over 400 hoteller i Norge ble vurdert. Dette året har sett en imponerende kvalitet på hotellfrokoster over hele landet. Vi har vært vitne til en spennende utvikling av hotellfrokoster i Norge, med mange hoteller som nå tilbyr både à la carte-servering i tillegg til frokostbuffet. Juryen er en sammensetning av en kombinasjon av imponerende bransjeerfaring og et mer forbruksorientert perspektiv», skriver Haugen-Gruppen i en pressemelding.

Les også: Dette var frokostkåringens hemmelige medlem i 10 år

Hurtigrutens første pallplass

Ansatte om bord på Otto Sverdrup serverer førsteklasses frokost
Ansatte om bord på Otto Sverdrup serverer førsteklasses frokost.

Tredjeplassen til MS Otto Sverdrup er første pallplass til Hurtigruten siden konkurransen ble startet i 2005.

– Dette er en stor anerkjennelse for oss, og det er utrolig gøy at innsatsen fra teamet vårt, både på land og til sjøs, blir lagt merke til. Hele teamet har virkelig stått på for å gi gjestene våre en frokost de både legger merke til og setter pris på, sier «Front of House & Beverage Director» hos Hurtigruten, Tani Gurra.

Lokale råvarer 

Det har over flere år blitt satset på lokalmat på Hurtigruten, noe som i år har resultert i en semifinale i landets frokostkåring. Her F&B-managerne på Hurtigruten, Øistein Nilsen (til venstre) og Tani Gurra.
Hurtigruten hentet sin første medalje i hotellfrokostkåringen i 2024. Her F&B-managerne på Hurtigruten, Øistein Nilsen (til venstre) og Tani Gurra.

Frokosten i Hurtigruten er en del av satsingen Norway's Coastal Kitchen, som består av kortreiste råvarer fra norskekysten. MS Otto Sverdrup er en del av Hurtigrutens Signaturkonsept, med reiser til Nordkapp og Svalbard. 

Albertino Loureiro Nunes serverer frokost om bord på MS Otto Sverdrup.
Albertino Loureiro Nunes serverer frokost om bord på MS Otto Sverdrup.

– Å komme blant topp tre i en så tøff konkurranse betyr mye for oss. Vi er stolte av frokosttilbudet vårt, som blant annet består av varmretter, ferskt brød, lokale råvarer, og et utvalg av juice, smoothies og energishots. Vi er opptatt av å bruke lokale råvarer og sørge for at gjestene får en frokost som både smaker godt og gir en god start på dagen. Denne plasseringen inspirerer oss til å fortsette å utvikle og forbedre frokostopplevelsen til våre gjester, sier kulinarisk direktør for Hurtigruten, Øistein Nilsen.

Juryen 

Juryen for Twinings Best Breakfast 2024 har bestått av:

Lars Erik Underthun

Underthun har skrevet en rekke kokebøker, vært tv-kokk og årets kjøkkensjef. Han har medaljer både fra kokke-OL og sølvmedalje i Bocuse d’Or 1991, som den alle første fra Norge med medalje i konkurransen. Han driver gourmetrestauranten Feinschmecker på Frogner. Underthun har vært leder for juryen i Twinings Best Breakfast helt siden 2006.

Ørjan Johannesen

Johannessen er en prisbelønnet norsk kokk. Han vant Årets kokk både i 2011 og 2013, som betydde at han var Norges Bocuse d’Or-deltaker gjennom fire år. Han vant Bocuse d’Or Europa i Brüssel i 2012 og Bocuse d'Or i Lyon i januar 2015. Johannessen er medeier i Bekkjarvik Gjestgiveri med restauranten Mirabelle by Ørjan Johannessen, og jobber i dag som restauratør, konseptutvikler, mentor og utøvende kokk.

Ellen Aabol

Aabol er en norsk matprofil, kokebokforfatter og influenser. Hun deler daglig matglede gjennom sosiale mediekanaler, og ble nominert til «Årets matblogg» i «Vixen Influencer Awards» i 2021. I 2023 var hun på norske tv-skjermer som meddommer i Masterchef Unge Talenter, og som deltaker i Camp Kulinaris.

Saken oppdateres

Resultater Twinings Best Breakfast 2005 - 2024

Her er alle resultatene fra frokostkåringen (Twinings Best Breakfast) fra starten i 2005 til 2024.

2005: 1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim og Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 4) Rica Hotel Bergen. Hederlig omtale: Nythun Høyfjellstue (nyopprettet pris i 2011)

2012: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Nythun Høyfjellstue, Fagernes 3) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo, 4) Rica Hell Hotel, Værnes

2013: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger. Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue.

2014: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø

2015: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Collection Folketeateret, Oslo 3) Scandic Ishavshotel, Tromsø og Britannia Hotel, Trondheim.

2016: 1) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 2) Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo 3) Scandic Nidelven, Trondheim og The Thief, Oslo. Hederspris: Roger Johansen, Scandic Hell Hotel.

2017: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Thon Hotel Rosenkranz, Bergen. Hederspris: Bengt Bjørsvik, Scandic Byparken, Bergen.

2018: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Scandic Hell Hotel. Hederspris: Zoltan Berkes, Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo.

2019: Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Britannia Hotel, Trondheim 3) Thon Hotel Rosenkrantz Oslo

2020: Avlyst

2021: Avlyst

2022: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 1) Britannia Hotel, Trondheim, 3) Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo.

2023: Kjedehoteller: 1) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 2) Scandic Nidelven, Trondheim 3) Clarion Hotel & Congress, Trondheim. Frittstående hoteller: 1) Britannia Hotel, Trondheim 2) Hotel Union Øye, Øye 3) Amerikalinjen, Oslo

2024: Kjedehoteller: 1) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 2) Scandic Nidelven, Trondheim 3) Hotel Norge by Scandic, Bergen. Frittstående hoteller: Britannia Hotel, Trondheim, 2) Hotel Unbion Øye, Øye, 3) MS Otto Sverdrup, Hurtigruten.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS