Erik Taraldsen og Thon Hotel Lofoten gikk helt til topps i kategori kjedehotell 2024, mens Scandic Nidelven og Kjetil Vassdal endte på sølvplass, akkurat som i 2023.Foto: Ihne Pedersen/Haugen-Gruppen
Thon Hotel Lofoten og Britannia Hotel til topps nok en gang
Thon Hotel Lofoten gikk til topps for tredje gang – og for andre året på rad i hotellfrokostkåringen i kategorien kjedehotell. Britannia Hotel vant i kategorien frittstående hotell, også som i fjor. Andreplassene var også identiske med i fjor, mens Hotel Norge by Scandic og Hurtigruten hentet tredjeplassene.
I kveld foregikk premieutdelingen for Norges beste
hotellfrokost (Twinings Best Breakfast) på Gimle kino i Oslo.
Det ble kåret pallvinnere i kategoriene «kjedehotell» og
«frittstående hotell», og det kom ingen store «bomber». Første- og andreplassene
i de to kategoriene er identiske med dem som fikk gull og sølv i 2023.
Juryens begrunnelse: «Med sine elegante lokaler og
nydelig utsikt, tilbyr hotellet en enestående frokostopplevelse for sine
gjester. Servicen er upåklagelig, atmosfæren er suveren, høyt fokus på bærekraft
og lokalmat, og matkvaliteten er førsteklasses. Med matlaging midt i frokostsalen
og nydelig pianomusikk, gir det gjestene en unik følelse».
2. plass: Scandic Nidelven, Trondheim
Juryens begrunnelse: «Utmerker seg spesielt med den
tradisjonelle hotellfrokosten som de har perfeksjonert over tid. De håndterer
en stor mengde gjester uten at det går utover opplevelsen, og tilbyr enestående
kvalitet, service og et imponerende fokus på bærekraft. Frokosten ved elven
leverer et imponerende utvalg av mat og drikke for en fantastisk start på dagen».
3. plass: Hotel Norge By Scandic, Bergen
Juryens begrunnelse: «Tilbyr en frokostopplevelse i
hjertet av Bergen som virkelig skiller seg ut. Det serveres en rikholdig buffet
med nøye utvalgte delikatesser, hvor personalet tilbyr dagens spesialiteter ved
bordene for å gi gjestene det lille ekstra. Kombinasjonen av førsteklasses
service og sesongens beste smaker gjør frokosten på Hotel Norge til en ypperlig
start på dagen».
Frittstående hotell
1. plass: Britannia Hotel, Trondheim
Juryens begrunnelse: «Gir gjestene en frokostopplevelse
utenom det vanlige, med kvalitet og førsteklasses service i sentrum. Frokosten
serveres i en elegant frokostsal som kombinerer klassisk luksus med en
avslappende atmosfære, og personalet sikrer at hver detalj er ivaretatt for å
gi en enestående start på dagen. Med et sterkt fokus på bærekraft og et
imponerende utvalg av lokale spesialiteter, byr Britannia Hotel på en unik
frokostopplevelse».
2. plass: Hotell Union Øye, Øye
Juryens begrunnelse: «Ligger i storslåtte
omgivelser og serverer frokoster som skaper uforglemmelige minner. Her kan du
nyte frokosten i en ærverdig frokostsal tett på naturen, og hotellet byr på en
unik kombinasjon av naturopplevelser, historie og matglede. Som et sertifisert
Miljøfyrtårn setter de bærekraft og førsteklasses service i fokus».
3. plass: Hurtigrutens signaturskip MS Otto Sverdrup
Juryens begrunnelse: «Setter en ny standard for
frokostopplevelser til sjøs. I en vakker spisesal med panoramautsikt over
norskekysten serveres delikatesser fra buffet og meny, basert på bærekraftige,
lokale råvarer som hyller norsk matkultur. Med fantastisk service og kystens
rikdom på tallerkenen, blir frokosten en uforglemmelig matopplevelse».
Se alle pallvinnerne i Twinings Best Breakfast fra 2005 til 2024 nederst i saken
Imponerende kvalitet på hotellfrokoster
«Frokost anses som dagens viktigste måltid, og det
spiller en avgjørende rolle for både forretningsreisende og turister når de
velger hotell. Twinings Best Breakfast ble arrangert for 18. gang i 2024, og
over 400 hoteller i Norge ble vurdert. Dette året har sett en imponerende
kvalitet på hotellfrokoster over hele landet. Vi har vært vitne til en
spennende utvikling av hotellfrokoster i Norge, med mange hoteller som nå
tilbyr både à la carte-servering i tillegg til frokostbuffet. Juryen er en
sammensetning av en kombinasjon av imponerende bransjeerfaring og et mer
forbruksorientert perspektiv», skriver Haugen-Gruppen i en pressemelding.
Tredjeplassen til MS Otto Sverdrup er første pallplass
til Hurtigruten siden konkurransen ble startet i 2005.
– Dette er en stor anerkjennelse for oss, og det er
utrolig gøy at innsatsen fra teamet vårt, både på land og til sjøs, blir lagt
merke til. Hele teamet har virkelig stått på for å gi gjestene våre en frokost
de både legger merke til og setter pris på, sier «Front of House & Beverage
Director» hos Hurtigruten, Tani Gurra.
Lokale råvarer
Frokosten i Hurtigruten er en del av satsingen Norway's Coastal Kitchen, som
består av kortreiste råvarer fra norskekysten. MS Otto Sverdrup er en del av
Hurtigrutens Signaturkonsept, med reiser til Nordkapp og Svalbard.
– Å komme blant topp tre i en så tøff konkurranse betyr mye for oss. Vi er
stolte av frokosttilbudet vårt, som blant annet består av varmretter, ferskt
brød, lokale råvarer, og et utvalg av juice, smoothies og energishots. Vi er
opptatt av å bruke lokale råvarer og sørge for at gjestene får en frokost som
både smaker godt og gir en god start på dagen. Denne plasseringen inspirerer
oss til å fortsette å utvikle og forbedre frokostopplevelsen til våre gjester,
sier kulinarisk direktør for Hurtigruten, Øistein Nilsen.
Juryen
Juryen for Twinings Best Breakfast 2024 har bestått av:
Lars Erik Underthun
Underthun har skrevet en rekke kokebøker, vært tv-kokk og
årets kjøkkensjef. Han har medaljer både fra kokke-OL og sølvmedalje i Bocuse
d’Or 1991, som den alle første fra Norge med medalje i konkurransen. Han driver
gourmetrestauranten Feinschmecker på Frogner. Underthun har vært leder for
juryen i Twinings Best Breakfast helt siden 2006.
Ørjan Johannesen
Johannessen er en prisbelønnet norsk kokk. Han vant Årets
kokk både i 2011 og 2013, som betydde at han var Norges Bocuse d’Or-deltaker gjennom
fire år. Han vant Bocuse d’Or Europa i Brüssel i 2012 og Bocuse d'Or i Lyon i
januar 2015. Johannessen er medeier i
Bekkjarvik Gjestgiveri med restauranten Mirabelle by Ørjan Johannessen, og
jobber i dag som restauratør, konseptutvikler, mentor og utøvende kokk.
Ellen Aabol
Aabol er en norsk matprofil, kokebokforfatter og influenser.
Hun deler daglig matglede gjennom sosiale mediekanaler, og ble nominert til
«Årets matblogg» i «Vixen Influencer Awards» i 2021. I 2023 var hun på norske
tv-skjermer som meddommer i Masterchef Unge Talenter, og som deltaker i Camp
Kulinaris.
Saken oppdateres
Resultater Twinings Best Breakfast 2005 - 2024
Her er alle
resultatene fra frokostkåringen (Twinings Best Breakfast) fra starten i 2005
til 2024.
2005: 1)
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg
Comfort Hotel, Bergen.
2006: 1) Rica
Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.
2007: 1) Rica
Nidelven Hotel, Trondheim og Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport,
Gardermoen.
2024: Kjedehoteller: 1) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 2) Scandic Nidelven,
Trondheim 3) Hotel Norge by Scandic, Bergen. Frittstående hoteller: Britannia
Hotel, Trondheim, 2) Hotel Unbion Øye, Øye, 3) MS Otto Sverdrup, Hurtigruten.