Henrik Dahl Jahnsen. (Foto: Britannia Hotel)
Henrik Dahl Jahnsen. (Foto: Britannia Hotel)

Kokken som ble vinmester

Henrik Dahl Jahnsen er kokken som ble Norges beste vinkelner. Sølv i årets Norgesmesterskap for vinkelnere gjør restaurantsjefen i Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim til landets mestvinnende vinkelner i NM gjennom tidene med fire gull, to sølvmedaljer og to bronsemedaljer.

Publisert
Henrik Dahl Jahnsen. (Foto: Britannia Hotel)
Henrik Dahl Jahnsen. (Foto: Britannia Hotel)

Henrik Dahl Jahnsen er både sjefssommelier på Britannia og restaurantsjef i hotellets topprestaurant Speilsalen.

– Min fremste egenskap er nok evnen til å kombinere vin til maten, og å finne en virkelig god vin til alle anledninger og budsjetter, sier 28-åringen, som også er utdannet kokk og i en årrekke hadde ledende stillinger i Bølgen & Moi.

Sammen med sølvvinneren i Bocuse d`Or, Christopher Davidsen, har han ansvaret for å gi Speilsalens gjester en uforglemmelig kulinarisk opplevelse.

Mandag 17. februar får Henrik Dahl Jahnsen og teamet vite om de har lyktes når de nordiske Michelin-stjernene deles ut i Trondheim.

Pressemelding