Forsiden på Horecas fjerde utgave i 2024.
Forsiden på Horecas fjerde utgave i 2024.

Årets fjerde Horeca-magasin på vei til abonnentene

Årets fjerde magasin-utgave av Horeca er på vei til abonnentene. Her kan du se hva du kan lese om i denne utgaven.

Forsiden på Horecas fjerde utgave i 2024.
Forsiden på Horecas fjerde utgave i 2024.

Stor-Elvdal Hotell midt i Østerdalen er et kulturhistorisk hotell med særpreg. Her finner du også Norsk Kultursenter, et kulturmuseum med svært omfattende og spennende historisk innhold.

Det tidligere Koppangtunet ble etablert av skipsrederparet Anita Samuelsen og Lars Krogh (Samuelsen Rederi) for snart 50 år siden, men de siste 10 årene er det bokantikvar, gallerieier og kunsthandler Pål Sagen (65) som har eid hotellet, som nå heter Stor-Elvdal Hotell.

Les mye mer om det innholdsrike hotellet i Horeca nummer 4 2024

Bourbon-boom i baren

Den globale bourbon-boomen har for fullt truffet Norge. Oslo-baren Himkok, som er kåret til en av verdens beste barer, vet hvordan de best får frem essensen av bourbon i en fantastisk cocktail.

I Horeca nummer 4 2024 får du tips om både bourbon-cocktails og deilig tilbehør.

Hurtigruten inn i frokostkampen

Kåringen av landets beste hotellfrokost er i gang, og semifinalistene i 2024 er klare. Det er mange gjengangere, men denne gangen finner vi også Hurtigruten på lista.

Årets «Twinings Best Breakfast», i regi Haugen-Gruppen, er den 18. i rekken. Over 400 hoteller er med i bedømmingen av landets beste hotellfrokost.

Les mer i Horeca nummer 4 2024

Barkaden åpner flere barer

De har vært bestevenner siden barneskolen. Nå driver de barer med bare gode tall. I høst åpner Zirek Suleyman og Thore Skarsbø Barkaden i Drammen og Fredrikstad.

Suleyman hadde en idé, Skarsbø ble med. – Det er veldig gøy at det går så bra. Fantastisk, sier Thore Skarsbø. Han er eieren uten erfaring bak baren. – Jeg bidrar litt med de administrative tingene, fastslår han.

Barkaden er typebedrift i Horeca nummer 4 2024

Up Norway og Havila Kystruten

Du kan også lese om Up Norway, som har inngått et bredere samarbeid med Havila Kystruten.

Up Norway, kjent for å tilby skreddersydde reiser i Norge av høy kvalitet, har gått sammen med Havila Kystruten om å lage en reise som kombinerer et Havila-cruise med Lofoten-opplevelser på land.

Les mer i Horeca nummer 4 2024

Vintema: Gamay

Matvennlige og allsidige Gamay

Sommelierene har lenge trykket druen Gamay til sitt bryst, og nå merkes det også at interessen for druen er økende blant restaurantgjestene.

I de siste har også andre land enn Frankrike hevet seg inn i kampen om å tilby den perfekte Gamayen. Målet er saftig frukt, god friskhet, innsmigrende aromaer og en Pinot Noir-aktig evne til å takle mat.

Les mer i Horeca nummer 4 2024

Andre større artikler

Du finner også en rekke andre større artikler i denne utgaven.

Du kan lese om Falstaff, som lanserer sin første norske restaurantguide, om The Nordic Prize, der Nordens beste restaurant kåres, og vi har også et kaffeinnspill fra Arendalsuka.

I slutten av måneden er det NM i kokkekunst. Vi har laget en liten forhåndsomtale før det store mesterskapet i Trondheim.

I serien fra selskapet Bright Performance har de sett nærmere på det å ha et holdingselskap. Ordet holdingselskap brukes om et selskap som har som hovedformål å eie aksjer i andre selskaper. I enkelte sammenhenger kan betegnelsen investeringsselskap være mer treffende. Det er flere grunner til å velge holding, men også noe som taler mot.

Morten Laupstad, som er daglig leder for Utvalgte Hoteller og Spisesteder, er portrettert i Horeca nummer 4 2024.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter, Horecajus fra Føyen og Horecakalenderen.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS