Institute Bocuse Gastronomisk Institutt Signering
Institute Bocuse Gastronomisk Institutt Signering

Tettere samarbeid mellom GI og Institut Paul Bocuse

Frankrikes beste hotell- og restaurantfagskole Institut Paul Bocuse i Lyon formaliserer samarbeidet med NCE Culinology, Gastronomisk Institutt og Universitetet i Stavanger. Avtalen ble undertegnet i Lyon i mandag kveld.

Publisert

Fra venstre varaordfører i Lyon, Jean-Michel Daclin, Truls Engstrøm, UiS, Elénore Vial, Institute Paul Bocuse, Leif André Pedersen, Gastronomisk Institutt og Bjørg Tysdal Moe, varaordfører i Stavanger. (Foto: Ingveig Tveranger)

Det har lenge vært god kontakt mellom Norges matby nummer én Stavanger og den gastronomiske hovedstaden Lyon i Frankrike. I sommer ble dette konkretisert med fire masterstudenter fra Institut Paul Bocuse på studieopphold ved hoteller og restauranter i Stavangerregionen.

Nå utvides planene med samarbeid om utdanning, utveksling, forskning og utvikling innen matfag og gastronomi. I april kommer ni nye studenter til Stavanger.

Les også: I dag starter Bocuse d'Or

Lære av hverandre

– Vi har besøkt hverandre mange ganger, og nå formaliserer vi relasjonen. Vi skal lære og dele med hverandre til fordel for oss alle, sa Eléonore Vial, direktør for akademisk utvikling ved Institut Paul Bocuse da avtalen ble signert.

– Med dette samarbeidet er vi et Gastronomisk Institutt i ordets rette forstand, fordi vi med vår doktorgradsstipendiat og samarbeidet med Institut Paul Bocuse driver reell forskning og utvikling med et internasjonalt perspektiv, sier daglig leder ved Gastronomisk Institutt, Leif André Pedersen. Han uttrykte både stolthet og takknemlighet for samarbeidet.

Les også: Stor interesse for NCE Culinologys nettverksarena i Lyon

Ledende matbyer

– Dette er starten på noe stort, sier Truls Engstrøm, instituttleder ved Norsk Hotellhøyskole ved Universitetet i Stavanger etter signeringen i Lyon.

– Samarbeidet mellom Lyon og Stavanger innen utdanning, forskning og utveksling er en viktig kontakt fordi vi begge er ledende matbyer internasjonalt. Vi vil lære av dere, dele og er stolte av å være vertskap for dette samarbeidet. Hele Stavanger og regionen står bak dette, sier varaordfører i Stavanger Bjørg Tysdal Moe som var til stede under signeringen i Lyon.

Les også: Statistikken sier GULL

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"