BocusejubelØrjanJohannessen2
BocusejubelØrjanJohannessen2

Statistikken sier GULL

Statistikken forteller i klartekst at det blir norsk seier i Lyon neste uke. Bocuse d'Or starter tirsdag 29. januar med de 12 første nasjonene, men Ørjan Johannessen og Norge skal ikke i ilden før onsdag 30. januar.

Publisert

Foto: Impuls

Hør bare her:

* Ørjan Johannessen har vært med i Bocuse d’Or to ganger, som commis for Geir Skeie i Bocuse d’Or Europe i 2008 og som deltaker i Bocuse d’Or Europe i 2012. Begge gangene ble det seier.

* Bocuse d’Or Europe har blitt arrangert tre ganger. I 2008 vant Geir Skeie. Året etter vant han Bocuse d’Or. I 2010 vant danske Rasmus Kofoed den europeiske delen av konkurransen. I 2011 vant han hovedkonkurransen. I mars i år vant Ørjan Johannessen Bocuse d’Or Europe i Brüssel...

Ørjan Johannessen og commis Julie Ekse Jenssen representerer Norge i Bocuse d'Or i Lyon. (Foto: Morten Holt)

* Odd Ivar Solvold, Johannessens mentor og coach, har vært involvert i Bocuse d’Or fem ganger. Han deltok selv i 1997, det endte med bronse. Etterpå har han vært coach for Charles Tjessem i Bocuse d’Or i 2003, Geir Skeie i Bocuse d’Or Europe i 2008, Geir Skeie i Bocuse d’Or 2009 og Ørjan Johannessen i Bocuse d’Or Europe i 2012. Det har endt med full pott; fire gull for Solvold.

* Da Ørjan vant sammen med Geir Skeie i 2008, ble begge rettene lagt på tallerken. I seieren i mars i år ble begge rettene lagt opp på fat. I januar neste år skal fiskeretten legges opp på tallerken, mens kjøttretten skal danderes på fat. Han har derfor gullerfaring med begge deler.

Her kan du se den totale medaljeoversikten i Bocuse d'Or-historien

Pallen en selvfølge

Statistikken en viser også at det må bli pallplass. Bortsett fra Sven Erik Renaa i 2007 har Norge endt på pallen hver eneste gang landet har hatt mulighet siden 1989. Den gang deltok Eyvind Hellstrøm, men han kom aldri på pallen. Det gjorde heller ikke Arne Brimi i 1987. Det viser vel også at man nødvendigvis må havne på pallen. De har jo klart seg rimelig bra etterpå alle tre...

Når vi ser nærmere på de siste årene, blir det enda mer klart at Norge ender på pallen og at gull er innen rekkevidde: Av de 15 siste medaljene i de fem siste Bocuse d’Or-konkurransene har Norge, Sverige og Danmark forsynt seg med 13 av medaljene! Norge har tre gull, et sølv og en bronse på de samme fem konkurransene.

Dette er deltakerne i Bocuse d'Or 2013

Det er kanskje ikke så rart at verden har pekt matnesen mot Norden?

Norge best gjennom Bocuse d’Or-historien

Og det stopper ikke der. Du trodde kanskje at Frankrike er kokkenasjonen fremfor noen gjennom Bocuse d’Or-historien. Jo, en stund kanskje, men i den samme perioden de siste fem årene, har gourmetnasjonen bare klart å karre til seg to bronsemedaljer.

Norge har også gått forbi Frankrike på medaljestatistikken totalt – med totalt 11 medaljer.

Jo da, alt ligger til rette for Ørjan Johannessen og Norges sjuende gull i Bocuse d’Or!

Les også: Går for nytt norsk gull

Les også: Fra EM-gull til VM-gull

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"