Årets kokk mandag kveld planlegging (12)

Rigget og klart for Årets kokk 2015

Alt er klappet og klart for årets store kokkefest i Mathallen tirsdag. Da skal Årets kokk 2015 kåres, og vinneren får æren av å representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Ungarn neste år og i Bocuse d’Or i Lyon i 2017. Mandag ble den siste finpussen gjort på torget i Mathallen.

Publisert

Forberedelser i de forskjellige konkurransekjøkkenene på torget i Mathallen mandag kveld. (Foto: Morten Holt)

Mandag kveld ble siste finpussen gjort av deltakerne i de riggede konkurransekjøkkenene midt på torget i Mathallen på Vulkan i Oslo, og tribunene er klare for å ta imot entusiastiske tilskuere.

Saken fortsetter under bildet

Tribunen i Mathallen ble ferdig rigget mandag kveld - og er klar for å ta imot entusiastiske tilskuere under Årets kokk 2015. (Foto: Morten Holt)

Det er for øvrig gratis inngang for dem som ønsker å se kokkene i aksjon.

Endelig i gang

Siste finpuss i startboks fem, hos team CAP (Christian André Pettersen). (Foto: Morten Holt)

Flere av deltakerne som Horeca/Horecanytt.no snakket med mandag kveld forteller at alt er under kontroll, og at de ser frem til endelig å komme i gang med konkurransen de har forberedt seg til i månedsvis – først sammen og den siste måneden alene sammen med sine commiser, coacher og andre medhjelpere.

Adrian Løvold er førstemann ut tirsdag. Trønderen drømmer om igjen å stå på Bocuse d'Or-pallen, slik han gjorde det da han var commis for Geir Skeie i Lyon i 2009. (Foto: Morten Holt)

Deltakerne

Dette er de seks kokkene i tirsdagens konkurranse.

Startboks 1: Adrian Løvold fra Storfosna Gods i Trondheim (Les mer om Løvold her)

Startboks 2: Christopher W. Davidsen fra Restaurant Søstrene Karlsen i Trondheim (Les mer om Davidsen her)

Startboks 3: Øyvind Bøe Dalelv fra Statholdergaarden i Oslo (Les mer om Dalelv her)

Startboks 4: Jan-Erik Hauge fra Tango Bar & Kjøkken i Stavanger (Les mer om Hauge her)

Startboks 5: Christian André Pettersen fra Spiseriet i Stavanger (Les mer om Pettersen her)

Startboks 6: Adam Schive Bjerck fra BARE Restaurant i Bergen (Les mer om Bjerck her)

Her kan du lese hvem som er med i de forskjellige teamene (hovedkokk, commis, coach m.m)

Her er en kortversjon av programmet tirsdag 13. oktober

"

Det er her det avgjøres tirsdag - i Mathallen på Vulkan. (Foto: Morten Holt)

Klokka 09.00: Kandidaten til kjøkken nummer 1 får tilgang til sitt kjøkken, og kjøkkendommerne sjekker at medbrakt og installasjon er i orden og etter konkurransens regler

Faglig leder i Bocuse d'Or Norge, Gunnar Hvarnes (til høyre), tar en en prat med teamet til Adam Schive Bjerck. (Foto: Morten Holt)

Klokka 10.00: Konkurransestart

Klokka 12.30: H.K.H Kronprins Haakon ankommer Mathallen, der ordfører i Oslo, Fabian Stang, tar i mot Kronprinsen (Les mer om HKH Kronprins Haakons besøk her)

Klokka 14.40: Hoveddommerbordet bemannes av juryen (Les mer om juryen i Årets kokk 2015 her)

Fra klokka 15.00: Presentasjon av fiskeretter.

"

Team JANI, anført av Jan-Erik Hauge er klare i boks nummer 5 tirsdag. (Foto: Morten Holt)

Klokka 15.50: Siste sjømatrett går ut fra kjøkken nummer 6

Fra klokka 16.00: Presentasjon av kjøttretter.

Klokka 16.50: Siste kjøttrett går ut fra kjøkken nummer 6.

17.00: Juryen har bedømt siste rett, og går i endelig jurymøte der det hele skal avgjøfres.

Fra klokka 18.15: Seremoni med kåring av bronse-, sølv- og gullvinner.

Ca. klokka 19.15: Norges neste Bocuse d’Or-kokk er klar

Konferansierer på Årets kokk 2015 er Lise Finckenhagen og Arne Hjeltnes

Du kan også lese mer på Bocusedornorge.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt). Vi vil oppdatere på begge steder hele konkurransedagen.

"
Powered by Labrador CMS