Ørjan Johannessen Jubel Bocuse Foto Impuls

Ørjan Johannessen i aksjon i dag

I dag braker det løs på Svenskamässan i Stockholm. Bocuse d’Or Europe arrangeres for fjerde gang. Norge har vunnet to av de tre gangene konkurransen er arrangert, og Ørjan Johannessen, Norges deltaker, er tittelforsvarer etter at han vant Bocuse d’or Europe i Brussel i 2012.

Publisert

Ørjan Johannessen konkurrerer i Bocuse d'Or Europe i dag. Her etter seieren i Bocuse d'Or Europe i Brussel i 2012. (Foto: Impuls)

Ørjan Johannessen konkurrerer i Bocuse d'Or Europe i dag. Her etter seieren i Bocuse d'Or Europe i Brussel i 2012. (Foto: Impuls)

Bocuse d’Or Europe 2014 arrangeres samtidig med GastroNord/Vinnordia, som pågår fra 6. til 9. mai på Svenskamässan i Stockholm. Selve kokkekonkurransen pågår i dag, onsdag 7. og i morgen torsdag 8. mai.

Svenskene harde på hjemmebane

Vår deltaker Ørjan Johannessen skal i aksjon allerede i dag, og starter i konkurranseboks 7 på Svenskamässan. Han er blant de heteste vinnerkandidatene, og er også tittelforsvarer i konkurransen.

Også to av de andre store favorittene, Frankrike og Danmark, skal i aksjon i dag, mens Sveriges Tommy Myllimäki konkurrerer torsdag 8. mai.

Ørjan Johannessen forsvarer i dag de norske fargene i Bocuse d'Or Europe. (Foto: Morten Holt)

Ørjan Johannessen forsvarer i dag de norske fargene i Bocuse d'Or Europe. (Foto: Morten Holt)

Svenskene har vunnet Bocuse d’Or kun en gang (Mathias Dahlgren), og har ikke klart å vinne Bocuse d’Or Europe. Det er ventet at hjemmenasjonen blir en hard nøtt i knekke for Johannessen denne gang.

Tidligere er Bocuse d’Or Europe arrangert i Norge (2008), Sveits (2010) og Belgia (2012).

Håper det inspirerer til rekruttering

– Det er bevist gang på gang at Norge har kokker i verdensklasse, og Ørjan Johannessen er en av dem. At norske kokker hevder seg i de største internasjonale kokkekonkurransene betyr svært mye for omdømmet til norsk reiseliv, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv, som også er styremedlem i Bocuse d`Or Norge.

Hun håper Johannessen vil inspirere flere unge til å velge kokkeyrket.

– Reiselivet har et stort behov for kvalifiserte folk både innen kokk- og servitøryrkene. Norge satser på reiseliv, alle vil ha lokal mat. Men det går ikke uten kunnskapsrike kokker, sier Krohn Devold.

Startrekkefølgen

Jubel i Brussel. Blir det jubel i Stockholm også? (Foto: Impuls)

Jubel i Brussel. Blir det jubel i Stockholm også? (Foto: Impuls)

Her er startrekkefølgen de to konkurransedagene onsdag 7. og torsdag 8. mai:

Onsdag 7. mai

Boks 1: Tyskland/Christian Krüger

Boks 2: Spania/Alberto Moreno

Boks 3: Tyrkia/Gürcan Gülmes

Boks 4: Frankrike/Nicolas Davouze

Boks 5: Italia/Diego Rigotti

Boks 6: Estland/Dmitri Haljukov

Boks 7: Norge/Ørjan Johannessen

Boks 8: Danmark/Kenneth Hansen

Boks 9: Nederland/Jan Smink

Boks 10: Bulgaria/Petar Petrov Plamenov

Torsdag 8. mai

Boks 11: Finland/Matti Jämsen

Boks 12: Storbritannia/Adam Bennett

Boks 13: Sveits/Christoph Hunziker

Boks 14: Ungarn/Gábor Molnár

Boks 15: Østerrike/Maximilian Aichinger

Boks 16: Island/Sigurdur Helgason

Boks 17: Sverige/Tommy Myllimäki

Boks 18: Luxembourg/Damien Klein

Boks 19: Belgia/Peter Asaert

Boks 20: Russland/Igor Sus

Horecanytt.no følger konkurransen i Stockholm, og vil komme med oppdaterte nyheter i løpet av konkurransen.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS