2389_Terje-Ness_-Ristretto-Intenso-Foie-Gras_copyright-Emmanuel-Nguyen-kopi_RGB
2389_Terje-Ness_-Ristretto-Intenso-Foie-Gras_copyright-Emmanuel-Nguyen-kopi_RGB

Nespresso-samarbeid med Bocuse d’Or og Terje Ness

Nespresso fortsetter samarbeidet med Bocuse d’Or. Terje Ness er blant stjernekokkene som lager en femrettersmeny basert på Nespresso Grands Crus-kaffe under arrangementet. For fjerde gang er Nespresso offisiell kaffeleverandør til Bocuse d’Or Europe. Mens Europas toppkokker jobber på spreng, serverer Nespresso gourmetkaffe.

Publisert

Foto: Emmanuel-Nguyen

Hele 15 000 kaffekopper skal serveres gjester og deltagerne under den prestisjefylte kokkekonkurransen.

Pågår nå

Bocuse d’Or Europe arrangeres 7. og 8. mai i Stockholm. Konkurransen, som arrangeres annethvert år, er en av de viktigste begivenhetene for Michelin-kokker.

Norges representant i 2014 er Ørjan Johannesen fra Hordaland, som ble kåret til Årets kokk i 2011 og 2013, og dermed har fått æren av å bli Norges Bocuse d’Or-kokk to ganger – som den første i Norge siden Arne Brimi var vår første deltaker på 1980-tallet.

Femretters middag med kaffe

I forbindelse med arrangementet har Nespresso utfordret fem toppkokker til å utvikle en meny med kaffe som stjerneingrediens. Prosjektet kalles Atelier Nespresso.

Oros Terje Ness er blant kokkene som utvikler en femretters middag basert på Nespresso Grands Crus-kaffe. Kokkene har selv valgt hvilken Grand Cru-kaffevariant.

Slik har de valgt:

Terje Ness fra Norge, Ristretto Intenso Grand CruJouni Toivanen fra Finland, Ristretto Grand Cru Per Thostesen fra Danmark, Espresso Forte Grand Cru Melker Andersson fra Sverige, Ristretto IntensoMauro Colagreco, fra Argentina, Ristretto Origin India Grand Cru

Også topp-sommelierer som Paolo Basso og Daniella Illerbrand deltar i Atelier Nespresso. Arrangementet er åpent for Nespresso Club-medlemmer og VIP-gjester.

Pressemelding