Ørjan Johannessen Stockholm2

Klart for revansje i Lyon

I dag skal Ørjan Johannessen (29) revansjere seg i Lyon. Sist gang, i 2013, havnet han noe skuffende, utenfor pallen og fikk «trøstepremien» «Beste fiskerett». I dag er det bare medalje som gjelder i Bocuse d’Or for Bekkjarvik-kokken.

Publisert

Skal Ørjan Johannessen klare det samme i 2015 som Geir Skeie (bak) klarte i 2009 - vinne Bocuse d'Or i Lyon. (Foto: Morten Holt)

Men konkurransen er knallhard, og Johannessen slipper favorittstempelet. Det sørget Tommy Myllymäki (36) for da han på overbevisende sett vant Bocuse d’Or Europe 2014 i Stockholm i mai i fjor. Danske Kenneth Hansen ble da nummer to, mens Johannessen sikret bronsemedaljen for Norge.

Svenske Tommy Myllymäki er favoritt til å vinne etter at han vant Bocuse d'Or Europe i 2014. (Foto: Morten Holt)

Frankrike, som konkurrerte i går, ble nummer fire, mens en av de andre favorittene, den garvede finske deltakeren Matti Jämsen, også skal i aksjon i dag. Det skal også japanske Hideki Takayama, som også regnes som medaljefavoritt.

Bredt og sterkt team

Det norske teamet har forberedt seg på aller beste måte før dagens konkurranse. Coach Odd Ivar Solvold, som selv er medaljevinner fra Bocuse d’Or, har massevis av erfaring fra mesterskapet, og vet hva som skal til.

Finske Matti Jämsen ble nummer fem i Bocuse d'Or Europe i fjor, og den erfarne kokken sikter mot en topplassering denne gangen også. (Foto: Morten Holt)

I tillegg har Ørjan Johannessen og hans commis Jimmy Øien hatt hjelp fra en rekke meget gode norske kokker i oppkjøringen: Nybakt Global Chef Challenge-vinner Christopher W. Davidsen, Bocuse d’Or-bronsevinner Gunnar Hvarnes, landslagskokk Øyvind Bøe Dalelv, Adrian Løvold (Geir Skeies commis da det ble seier i Bocuse d’Or i 2009) og Morten Skinstad Haakenstad (tidligere blant annet vinner av Årets Grønne Kokk) er noen av dem som har bidratt i oppkjøringen mot konkurransen.

Saken fortsetter under bildet

Norges to deltakere i Bocuse d'Or 2015, kokk Ørjan Johannessen (til venstre) og commis Jimmy Øien. (Foto: Bocuse d'Or Norge)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Ørjan Johannessen og samboer Cecilie Andreassen på Bekkjarvik Gjestgiveri. (Printscreen, TV2)

Ørjan Johannessen representerer foruten Norge også familiebedriften Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll utenfor Bergen.

Ørjans foreldre Asta og Øystein Johannessen er vertskap, men ellers sørger Ørjan tvillingbror Arnt (født åtte minutter etter Ørjan…), søsteren Regine og også vinkelner og Ørjan Johannessens samboer Cecilie Andreassen for å holde hjulene i sving på det sjarmerende stedet ute ved havet. Cecilie og Ørjan fikk for øvrig et barn sammen i fjor høst.

Her er deltakerne som skal i aksjon i dag (dagens medaljefavoritter uthevet)

Onsdag 28. januar 2015

13) Tyskland (Christian Krüger)

14) Finland (Matti Jämsen)

15) Malaysia (Kenneth Loke)

16) Norge (Ørjan Johannessen)

Japanske Hideki Takayama er trolig den sterkeste asiatiske deltakeren. (Foto: Bocuse d'Or)

17) Canada (Sébastien Gianni)

18) Japan (Hideki Takayama)

19) Danmark (Kenneth Hansen)

20) Sverige (Tommy Myllymäki)

21) Singapore (Eng Tong Yew)

22) Ungarn (Gábor Molnár)

23) Nederland (Jan Smink)

24) Sør-Korea (Dong Ki Kim)

Frankrike i aksjon i går

Frankrikes deltaker Nicolas Davouze var i aksjon i går. (Foto: Morten Holt)

Disse landene konkurrerte i går tirsdag:

Chile (Mauricio Eduardo Núñez Díaz), Australia (Shannon Kellam), Island (Sigurdur Helgason), Storbritannia (Adam Bennett), Frankrike (Nicolas Davouze),Guatemala (Victor Hugo Velásquez Hernández), Argentina (Emiliano Javier Schobert), Spania (Alberto Moreno), USA (Philip Tessier),Estland (Dmitri Haljukov), Sveits (Christoph Hunziker) og Marokko (Issam Jaafari).

Avgjøres i kveld

I kveld er det premieutdeling, der det blir avgjort hvem som vinner de tre pallplassene, trøstepremiene "beste fisk" og "beste kjøtt" og beste commis, for å nevne noen av prisene som deles.

Les også: I dag starter Bocuse d’Or

Du kan følge konkurransen på Bocusedor.com

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS