BocusejubelØrjanJohannessen2
BocusejubelØrjanJohannessen2

Kan søke om Bocuse d’Or Europe

Norge var første land ut som arrangør for Bocuse d’Or Europe i 2008. Siden har Sveits og Belgia vært arrangører, mens Sverige er arrangørland i mai neste år. 28. mai annonserte komiteen for Bocuse d’Or at søknader for mesterskapet i 2016 nå kan sendes.

Publisert

Julie Ekse Jenssen, Ørjan Johannessen og Odd Ivar Solvold etter seieren i Bocuse d'Or Europe 2012 i Brussel. (Foto: Impuls)

1. juli i år offentliggjøres nasjonene som har meldt seg på i konkurransen om å få mesterskapet, og under Bocuse d’Or Europe i Stockholm 8. mai 2014 blir det kjent hvilket land som blir arrangørland om tre år.

Blir det Danmark i 2016?

Horeca har forsøkt å komme i kontakt med Odd Ivar Solvold i Bocuse d’Or Norge, men har ikke oppnådd kontakt, og vi vet derfor ikke om det er aktuelt for Norge å søke mesterskapet på nytt – åtte år etter at Stavanger var arena for den første utgaven av Bocuse d’Or Europe.

Blant landene som har hevdet seg de siste årene skiller Danmark seg ut, og vi antar at om våre danske naboer ønsker Bocuse d’Or Europe 2016, så havner mesterskapet i København.

Arrangeres annet hvert år

Bocuse d’Or Europe arrangeres i partallsår, mellom Bocuse d’Or i Lyon, som arrangeres hvert oddetallsår, og som er åpen for deltakere fra hele verden.

Bocuse d’Or Europe er også kvalifisering til Bocuse d’Or det påfølgende året. De 12 beste europeiske nasjonene går videre til verdensfinalen.

Norge beste nasjon

Norge er beste nasjon i Bocuse d'Or Europe så langt - med to seiere og en sølvmedalje.

Geir Skeie vant i 2008, Gunnar Hvarnes tok sølv i 2010 (Danmark vant) og Ørjan Johannessen vant i 2012. Norges deltaker i Bocuse d'Or Europe 2014 tas ut i forbindelse med et uttak i Mathallen til høsten. Både Hvarnes og Johannessen er blant dem som har søkt om å få delta.