Japan Bocuse dOr Asia
Japan Bocuse dOr Asia

Japan vant Bocuse d’Or Asia-Pacific 2014

I mai var det svenske Tommy Myllymäki som vant Bocuse d’Or Europe 2014, der norske Ørjan Johannessen ble nummer tre. Fredag vant den japanske kokken Hideki Takayama Bocuse d’Or Asia-Pacific 2014, og seiler opp blant favorittene i Lyon i januar neste år.

Publisert

Coach for Japan, Romuald Fassenet, følger med på at alt går slik det skal med deltaker Hideki Takayama i Bocuse d’Or Asia-Pacific 2014. (Foto: Bocuse d'Or)

Japan sikret bronsemedaljen i Bocuse d’Or i Lyon sist gang (januar 2013), og stiller nok en gang godt forberedt når hovedkonkurransen skal arrangeres.

Japan vant helt overlegent – med 314 poeng, mens Singapore (Eng Tong Yew) sikret sølvet (274 poeng) og Malaysia og Kenneth Loke (262 poeng) bronsen. Videre ble Australia (Shannon Kellam) nummer fire (244) poeng og Sør-Korea (Dong Ki Kim) nummer fem (240 poeng).

Sri Lanka – ett poeng unna

Disse fem går videre til finalen i Lyon i januar neste år, og kokken Augustus Lowe fra Sri Lanka er sikkert noe skuffet etter konkurransen.

Han ble nemlig nummer seks – ett fattig poeng bak Sør-Korea. Kina ble nummer sju (233 poeng), Indonesia nummer åtte (225 poeng) og India nummer ni (198 poeng).

Helsvensk for Malaysia

Coach for Malaysia, Jonas Lundgren, ledet deltakeren Kenneth Loke til bronsemedalje i Bocuse d’Or Asia-Pacific 2014, og Loke er dermed kvalifisert for finalen i Bocuse d’Or i Lyon i januar 2015. (Foto: Bocuse d'Or)

Malaysia, som ble nummer tre, hadde for øvrig et «helsvensk lag».

Både kokken Kenneth Loke og commis Inez Mannerstedt arbeider hos Jonas Lundgren i Stockholm. Lundgren er tidligere svensk medaljevinner i Bocuse d’Or, og var også coach for Malaysia.