TommyMyllimaki3
TommyMyllimaki3

Erfarne Bocuse d’Or-deltakere fra Sverige og Finland

Mens Norges neste Bocuse d'Or-deltaker blir klar først til høsten, er både Finlands og Sveriges deltakere nå klare. I dag vant Tommy Myllimäki det svenske uttaket, og er klar for Bocuse d'Or Europe på hjemmebane i mai neste år. Tidligere har Matti Jämsen vunnet det finske uttaket. Begge har tidligere deltatt i Bocuse d'Or med sterke resultater.

Publisert

Tommy Myllimäki skal igjen representere Sverige i Bocuse d'Or, i første omgang på hjemmebane i mai neste år.- (Foto: Morten Holt)

Tommy Myllymäki var Sveriges deltaker i Bocuse d'Or Europe 2010 og Bocuse d' Or 2011,og sikret medalje i begge konkurransene, henholdsvis bronse og sølv.

Gunnar Hvarnes er en av kandidatene som kjemper om å bli Norges neste Bocuse d'Or-deltaker. (Foto: Morten Holt)

Rasmus Kofoed vant begge konkurransene, mens Norges Gunnar Hvarnes - i likhet med Myllymäki, vant både bronse (Bocuse d'Or) og sølv (Bocuse d'Or Europe) i de nevnte konkurransene.

Gunnar Hvarnes er for øvrig en av kandidatene som stiller til det norske uttaket til høsten, og det bli en skikkelig revansjebatalje mellom de tre - uten danske Rasmus Kofoed på "startstreken!!

Les også: Disse vil bli Norges neste Bocuse d'Or-deltaker

Les også: Myllimäki åpner ny restaurant

Du kan lese mer om det svenske uttaket på Gastronomisverige.se

Erfaren finsk deltaker

Matti Jämsen blir Finlands deltaker i den neste utgaven av Bocuse d'Or Europe, som arrangeres i Stockholm i mai 2014. I liket med Myllymaki blir Matti Jämsen absolutt å regne med som en av Norges hardeste konkurrenter. Han ble blant annet nummer fem i Bocuse d'Or i Lyon i 2011.

Matti Jämsen er Executive Head Chef på restaurant G.W. Sundmans og Sundmans Krog i Helsinki.

"

Matti Jämsen har tidligere en sjetteplass i Bocuse d'Or Europe og en femteplass i Bocuse d'Or å vise til.

Først skal han representere Finland i Bocuse d'Or Europe 2014 i Stockholm, og ender han blant de 12 beste der, venter finale i Bocuse d’Or i Lyon i januar året etter.

Erfaren med Bocuse d'Or

Matti Jämsen er Finlands Bocuse d'Or-deltaker - for andre gang.

Jämsen har også tidligere vært Finlands deltaker i Bocuse d'Or. Han deltok både i 2010 og 2011.

I Bocuse d'Or Europe i 2010 ble han nummer seks (Norge og Gunnar Hvarnes ble nummer to), mens det ble femteplass i hovedfinalen i Lyon i 2011 (Gunnar Hvarnes og Norge ble nummer tre).

Finland har aldri vunnet

I motsetning til sine nordiske naboer, har aldri Finland vunnet Bocuse d'Or. Likevel, landet har i konkurransene de siste årene, alltid hevdet seg blant de 10-12 beste nasjonene.

Den danske deltakeren er foreløpig ikke klar.

Ørjan Johannessen er tittelforsvarer i Bocuse d'Or Europe. (Foto: Morten Holt)

Norge er tittelforsvarer i Bocuse d'Or Europe. Ørjan Johannessen, som for øvrig også er en av kandidatene som kjemper om å bli norsk deltaker også i 2014 oy 2015, vant siste utgaven, som ble arrangert i Brussel i 2012.

Les også: Norsk jubel i Brussel

"

Relaterte artikler