Bocuse dOr Geir Skeie jubel (22)
Bocuse dOr Geir Skeie jubel (22)

Disse vil bli Norges neste Bocuse d’Or-kokk

Her er de åtte kandidatene som nå kjemper om å bli Årets Kokk 2013. Vinneren blir Norges neste Bocuse d’Or-deltaker. To av de åtte har tidligere representert Norge i konkurransen. Fire av de åtte skal plukkes ut til finalen i Årets Kokk til høsten, men ble nylig utsatt på grunn av at en av deltakerne måtte på et utenlandsoppdrag. Christopher Davidsen benyttet i stedet tiden til å vinne den nordiske utgaven av Global Chefs Challenge.

Publisert

Det er åtte sterke kandidater til Årets Kokk 2013. Vinneren skal sørge for mer norsk Bocuse d'Or-jubel, slik som da Geir Skeie vant i 2009. Adrian Løvold (bak), som var commis den gang, er én avav de åtte kandidatene. (Foto: Morten Holt)

De åtte skulle ha møttes på Torp utenfor Sandefjord i begynnelsen av mai til en «stresstest», der fire av kandidatene skulle plukkes ut til finalen i Årets Kokk 2013, som arrangeres i Mathallen i Oslo til høsten.

Christopher Davidsen representerte Norge i semfinalen av Global Chefs Challenge, som han for øvrig vant - og kunne ikke stille samtidig i uttaket til Årets Kokk. Dermed er Årets Kokk-uttaket utsatt til september. (Foto: Morten Holt)

Uttaket ble utsatt på grunn av at en av deltakerne måtte på et utenlandsoppdrag. Christopher W. Davidsen, som er en av finalekandidatene, var nemlig i Göteborg der han vant semifinalen Global Chefs Challenge.

Les mer om Davidsens seier i semifinalen av Global Chefs Challenge her

Hele konkurransen er blitt flyttet til september, der det kjøres et opplegg over to dager med stresstest den ene dagen - med fire gjenstående kandidater dagen etter. Bocuse d'Or Norge vil komme tilkake med nærmere opplysninger om når det hele skal skje i september.

Garvede deltakere

Ørjan Johannessen og Gunnar Hvarnes har begge representert Norge tidligere, og vunnet medaljer. I tillegg arbeider flere av deltakerne hos tidligere Bocuse d’Or-deltakere og medaljører (Sven Erik Renaa, Tom Victor Gausdal, Bent Stiansen), så dette blir garantert en hard batalje om finaleplassene.

Dessuten har også Adrian Løvold bakgrunn fra Bocuse d’Or som commis for Geir Skeie da han vant Bocuse d’Or i 2009.

De åtte kandidatene

Dette er de åtte som kjemper om de fire finaleplassene:

Jan Robin Ektvedt, Strand Restaurant

"

Jan Robin Ektvedt. (Foto: Tom Haga)

Christopher Davidsen, Renaa Matbaren Trondheim

Christopher Davidsen. (Foto: Morten Holt)

Gunnar Hvarnes, Spiseriet Stavanger

Gunnar Hvarnes. (Foto: Morten Holt)

Øyvind Bøe Dalelv, Statholdergaarden

Øyvind Bøe Dalelv. (Foto: Tom Haga)

Odd Ivar Haglund, Brasserie Fengselet, Hønefoss

Odd Ivar Haglund til høyre. (Foto: Peter A. Gjerde)

Alexander Berg, Restaurant Oro

Alexander Ø. Berg. (Foto: Tom Haga)

Ørjan Johannessen, Bekkjarvik Gjestgiveri

Ørjan Johannessen. (Foto: Morten Holt)

Adrian Løvold, Adrian H. Løvold Kurs & catering, Trondheim

Adrian Løvold i aksjon som commis for Geir Skeie i Bocuse d'Or i Lyon i 2009. (Foto: Morten Holt)

Se smakebiter av hva de åtte kandidatene er kvalifisert med her

"

Relaterte artikler