Fiskerett Bocuse dor 2015 Ørjan Johannessen Foto Impulsfoto.no2
Fiskerett Bocuse dor 2015 Ørjan Johannessen Foto Impulsfoto.no2

Dette leverte Ørjan Johannessen

Ørjan Johannessen har levert både kjøttretten og fiskeretten i Bocuse d’Or i Lyon. Nå venter vi bare på resultatene. Premieutdelingen skulle startet 17.30-tiden, men er "som normalt" forsinket. Det drøyer deretter som regel en times tid etter premieutdelingstart til vinneren kåres. Mens du venter kan du se bilder av hva Ørjan Johannessen og hans commis Jimmy Øien serverte her.

Publisert Sist oppdatert

Norges kjøttrett bæres frem på fat. Perlehøna, både bryst og lår, kom med steinsopp og fenikkel. Den friterte Gulløye-poteten var fylt med malt perlehøne og løk ikledd perlehøneskinn. (Foto: Impulsfoto.no)

Her er rettene.

Kjøttrett

Foto: Impulsfoto.no

Perlehøne, både bryst og lår, med steinsopp og fenikkel. (Guinea fowl infused with ceep and fennel Breast and leg of Guinea fowl spiced with ceep and tarragon Guinea fowl and potato confite). -Fritert Gulløye-potet fylt med malt perlehøne, eple og løk - ikledd perlehøneskinn (Gulløye potato filled with guinea fowl mince and onion wrapped in Guinea fowl skin Pickled white onion and apple with fennel).

- Syltet hvitløk med fenikkel og norske epler (White onion pickled in fennel, stuffed with Norwegian apples and apples «Pumpkin stonne» with Hokaido pumpkin pure) - Ristet donut fylt med Hokaido-puré, beter og løk (Crisp stone of Donut dough filled with baked Hokaido puré). - Skorsonerot bakt i pepperrotsaft, og gratinert med sennepskrem (Black root «gratin» with mustard salsify baked in horseradish juice, gratin in mustard cream). -Perlehønereduksjon med estragontilsmakt tapioka og sennepsfrø (Guinea fowl jus with tarragon and mustard. Guinea fowl stock reduction with tarragon tapioca and mustard seeds)

Foto: Impulsfoto.no

Foto: Impulsfoto.no

Foto: Impulsfoto.no

Foto: Impulsfoto.no

Foto: Impulsfoto.no

Foto: Impulsfoto.no

Fiskerett

Ørjan Johannessens fiskerett til Bocuse d´Or Lyon 2015

Sprø fransk fjellørret/brunørret fylt med kongekrabbe og hemmelig ingrediens, formet som et egg (Trout Fario and Kamchatka Crab in crispy crust)

Foto: Impulsfoto.no

Sprø fransk brunørret fylt med kongekrabbe og hemmelig ingrediens, formet som et egg. (Foto: Impulsfoto.no)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"