Årets kokk 2015 Alle kokkene startrekkefølge15
Årets kokk 2015 Alle kokkene startrekkefølge15

Dette er teamene i Årets Kokk 2015

De seks kokkene i Årets Kokk 2015 har valgt sine endelige team til konkurransen, som arrangeres i Mathallen tirsdag 13. oktober. Vinneren blir Norges neste Bocuse d’Or-kokk. Se hvem som skal være medhjelper og coach for deltakerne.

Publisert Sist oppdatert

Kjøkken nr. 1: TEAM ADRIAN

Adrian Løvold. (Foto: Morten Holt)

Kandidat: Adrian Løvold, kjøkkensjef Storfosna Gods, Ørlandet

Commis: Eskild Hildonen, kokk Storfosna Gods, Ørlandet

Coach: Albert Mayr, soussjef Geranium, København

Kjøkken nr. 2: TEAM CWD

"

Christopher W. Davidsen. (Foto: Morten Holt)

Kandidat: Christopher William Davidsen, konsernkjøkkensjef Søstrene Karlsen m.fl.

Commis: Håvard Christian Werkland, kokk Scandic Nidelven, Trondheim

Coach: Karl-Erik Pallesen, daglig leder Fisketorget, Stavanger

Kjøkken nr. 3: TEAM ØYVIND

"

Øyvind Bøe Dalelv. (Foto: Morten Holt)

Kandidat: Øyvind Bøe Dalelv, soussjef Statholdergaarden, Oslo

Commis: Joachim Lundgren, kokk Statholdergaarden

Coach: Thorbjörn Forster, kjøkkensjef Statholdergaarden

Kjøkken nr. 4: TEAM JANI

"

Jan-Erik Hauge. (Foto: Morten Holt)

Kandidat: Jan-Erik Hauge, soussjef Tango Bar & Kjøkken, Stavanger

Commis: Fredrik von Opdrop, kokk Tango Bar & Kjøkken

Coach: Kjartan Skjelde, medeier og kjøkkensjef Tango B&K og Fish & Cow

Kjøkken nr. 5: TEAM CAP

"

Christian André Pettersen. (Foto: Morten Holt)

Kandidat: Christian André Pettersen, ass.kjøkkensjef Spiseriet, Stavanger

Commis: Magnus H. Paaske, kokk Spiseriet

Coach: Andreas Myhrvold, kjøkkensjef Spiseriet

Kjøkken nr. 6: TEAM BJERCK

"

Adam Schive Bjerck. (Foto: Morten Holt)

Kandidat: Adam Schive Bjerck, rådgivende kokk BARE Restaurant, Bergen

Commis: Philip Klæboe Berg, kokk BARE Restaurant

Coach: Anders Isager, matfaglig leder Matarena AS, Bergen

Commis og coach

Commisen er en ung, ofte nylig faglært kokk, som bistår en mer erfaren kokk for selv å vinne innsikt i faget. I Årets kokk fyller commisen den samme rollen. Vedkommende kan ikke være fylt 23 år før etter konkurransedagen. Under konkurransen kan commisen utføre samtlige oppgaver på kjøkkenet som kandidaten kan utføre. Det sier seg selv at kandidaten ønsker en talentfull og erfaren ung commis på laget. Det er også et ærefullt og lærerikt oppdrag for commis’en å være med i en så intens prosess som Årets kokk er.

Coach, eller trener, kan organisere og lede aktiviteter i et kjøkken. Under konkurransen har vedkommende en rådgivende, verbal rolle, og skal ikke under noen omstendighet bevege seg inn i kjøkkensonen. Coach overvåker oppgaver, rytme og tid, og korrigerer underveis. Treneren har også ansvar for at meny og materiell kommer dit det skal til riktig tid. Kommunikasjon med kandidat går alltid gjennom coach. En god coach er involvert i teamet over tid, kjenner både kandidatens og commisen’s styrker og svakheter i pressede situasjoner. I konkurransen vil du se han eller hun med stående foran kjøkkenet med ryggen mot publikum.

Kilde: Bocusedornorge.no

Magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no følger Årets Kokk og Bocuse d'Or-konkurransene tett. Les mer om Norge i Bocuse d'Or her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"