Ørjan Johannessen Stockholm2

Det nordiske kjøkkenet dominerer totalt

Det nordiske kjøkkenet dominerer fullstendig i Bocuse d'Or. Nok en gang ble seierspallen taptsert av nordiske farger, og Finland og Island havn et også blant de sju beste. Her finner du den  endelige resultatlisten fra Bocuse d’Or Europe, som viser totalsummen, samt oppnådd poengsum for kjøtt og for fisk for hver enkelt deltaker. De 12 beste er direkte kvalifisert for Bocuse d’Or i Lyon i 2015.

Publisert

Ørjan Johannessen ble nummer tre i Bocuse d'Or Europe 2014. (Foto: Morten Holt)

Ut fra totallisten etter Bocuse d'Or Europe i forrige uke, leser vi også at de tre beste kokkene sammenlagt, Tommy Myllymäki/Sverige, Kenneth Hansen/Danmark og Ørjan Johannessen/Norge også hadde de klart høyeste poengsummene både for kjøtt og fisk.

Danmark og Kenneth Hansen (nærmest) endte på sølvplass i Bocuse d'Or Europe 2014. (Foto: Morten Holt)

Fem av de sju beste var nordiske kokker, noe som igjen stadfester at det nordiske kjøkkenet står meget sterkt om dagen. Forhåndfavoritten Frankrike ble nok en gang plassert utenfor pallen.

Trøstepremiene beste fiskerett og beste kjøttrett

Utenfor pallen var det Nicolas Davouze/Frankrike som hadde den høyeste fiskepoengsummen, og som da også fikk trøstepremien «Beste fiskerett». Finlands Matti Jämsen hadde den høyeste kjøttpoengsummen utenfor seierspallen, og fikk trøstepremien «Beste kjøttrett».

Finlands Matti Jämsen ble nummer fem totalt, og imponerte med kjøttretten. (Foto: Heidi Fjelland)

Ellers skal det legges til at Tysklands Christian Krüger havnet høyt opp på kjøttretten, men falt helt i gjennom på fiskeretten, og ble til slutt nummer 10.

12 beste videre

De 12 beste nasjonene går videre til finalen i Lyon, som arrangeres 28. og 29. januar 2015. De sju beste nasjonene var i en egen klasse. Det skiller hele 103 poeng fra Island på sjuendeplass til Estland på åttendeplass.

Sveits var siste land som kom med, mens nabolandet Østerrike var fattige tre poeng for dårlig for å komme med i Lyon. Hadde bare Østerrikes Maximilian Aichinger levert en litt bedre fiskerett hadde finaleplassen vært sikret. Kjøttretten var nemlig den niende beste.

Les også: Medaljeoversikt i Bocuse d'Or gjennom tidene

Ikke til finalen

"

Islandske Sigurdur Helgason (nærmest) ble nummer sju i Bocuse d'Or Europe 2014. (Foto: Morten Holt)

Andre land som må bivåne det hele fra sidelinjen i Lyon neste år er Belgia, Italia, Spania, Russland, debutantlandet Tyrkia og tidligere vinner Luxembourg.

Nå kan det hende at noen av dem får være med i finalen som «wild card» fra arrangørens side, men dette er ikke offentliggjort foreløpig.

Les også: Bronse til Norge i Bocuse d'Or Europe 2014

Se komplette resultater fra Bocuse d'Or Europe 2014 under

Endelige resultater

Her er den endelige resultatlisten fra Bocuse d’Or Europe, som viser totalsummen, samt oppnådd poengsum for kjøtt og for fisk for hver enkelt deltaker.

"

Tommy Myllymäki imponerte på hjemmebane i Stockholm, og vant Bocuse d'Or Europe 2014 i overlegen stil. (Foto: Morten Holt)

Gull: Sverige/Tommy Myllymäki (Restaurant Sjon) - 1164 poeng (kjøtt 609 poeng, fisk 555 poeng)

Sølv: Danmark/Kenneth Hansen (Restaurnt Svinkløv Badehotel) - 1108 poeng (kjøtt 583, fisk 525)

Ørjan Johannessen. (Foto: Morten Holt)

Bronse: Norge/Ørjan Johannessen (Bekkjarvik Gjestgiveri) - 1093 poeng (kjøtt 570, fisk 523)

4) Frankrike/Nicolas Davouze - 1038 poeng (kjøtt 522, fisk 516)

5) Finland/Matti Jämsen - 1020 poeng (kjøtt 541, fisk 479)

6) Storbritannia/Adam Bennett - 1011 poeng (kjøtt 505, fisk 506)

7) Island/Sigurdur Helgason - 1003 poeng (kjøtt 495, fisk 508)

8) Estland/Dmitri Haljukov - 900 poeng (kjøtt 475, fisk 425)

Engelske Adam Bennett ble nummer seks. (Foto: Heidi Fjelland)

9) Ungarn/Gábor Molnár - 897 poeng (kjøtt 444, fisk 453)

10) Tyskland/Christian Krüger - 893 poeng (kjøtt 517, fisk 376)

11) Nederland/Jan Smink - 886 poeng (kjøtt 474, fisk 412)

12) Sveits/Christoph Hunziker - 881 poeng (kjøtt 468, fisk 413 poeng)

(De 12 beste nasjonene går videre til Bocuse d'Or i Lyon i 2015).

13) Østerrike/Maximilian Aichinger - 878 poeng (kjøtt 485, fisk 393)

14) Belgia/Peter Asaert - 868 poeng (kjøtt 436, fisk 432)

15) Italia/Diego Rigotti - 847 poeng (kjøtt 470, fisk 377)

16) Spania/Alberto Moreno - 767 poeng (kjøtt 429, fisk 338)

17) Tyrkia/Gürcan Gülmes - 719 poeng (kjøtt 392, fisk 327)

18) Russland/Igor Sus - 680 poeng (kjøtt 378, fisk 302)

19) Luxembourg/Damien Klein - 611 poeng (kjøtt 311, fisk 300)

20) Bulgaria/Petar Petrov Plamenov - 487 poeng (kjøtt 249, fisk 238)

Les mer på Bocusedor-europe.com

"
Powered by Labrador CMS