Ørjan Johannessen Stockholm (56)

Bocuse d’Or er i gang

Det er klart for årets store kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Norges Ørjan Johannessen, som også var vår deltaker i Bocuse d’Or 2013, er blant medaljefavorittene. Månedslange forberedelser på kjøkkenet skal gi norsk suksess. Fredag var det generalprøve i treningskjøkkenet, og i helga var teamet på plass Frankrike. 12 deltakere skal i aksjon i morgen, og 12 nye i morgen, deriblant Norges deltaker.

Publisert

Norges deltaker i Bocuse d'Or 2015, Ørjan Johannessen. (Foto: Morten Holt)

De siste dagene er siste finpuss lagt, slik at ingenting er overlatt tilfeldighetene når det blir alvor i konkurransekjøkken 4 i Lyon onsdag 28. januar.

Generalprøven unnagjort

Coach Odd Ivar Solvold mangler, men her er flere av dem som har hjulpet hovedpersonen Ørjan Johannessen (midten foran) frem mot Bocuse d'Or. Til venstre commis Jimmy Øien. Ellers Øyvind Bøe Dalelv, bronsevinner i Bocuse d'Or 2011, Gunnar Hvarnes, Adrian Løvold, Morten Skinstad Haakenstad og forrige års vinner av Global Chef Challenge, Christopher W. Davidsen (helt til høyre). (Foto: Ørjan Johannessens Facebook-side)

Norge tok bronse i Bocuse d’Or Europe i Stockholm i mai 2014, og Johannessen blir naturlig nok en av favorittene denne gangen også.

Commis Jimmy Øien i aksjon under Bocuse d'Or Europe i Stockholm i fjor. (Foto: Morten Holt)

Det var han også i Lyon i 2013, men da endte det med plass utenfor pallen etter at han hadde vunnet Bocuse d’Or Europe i Belgia året før.

Les også: Bronse i Bocuse d'Or Europe 2014

Frankrike i dag

"

Frankrikes deltaker og hjemmefavoritt Nicolas Davouze starter i boks 4 i dag. (Foto: Morten Holt)

Ingen av de aller største favorittene, bortsett fra hjemmenasjonen Frankrike, skal i aksjon i dag. Nicolas Davouze er Frankrikes deltaker, og han virket veldig stresset i Bocuse d'Or Europe i Stockholm i fjor. Han havnet da heller ikke på pallen i den europeiske utgaven.

Danske Kenneth Hansen ble nummer to i Bocuse d'Or Europe i Stockholm. (Foto: Morten Holt)

Både Island (Sigurdur Helgason) og Storbritannia (Adam Bennett) konkurrerer også i dag, og begge havnet blant de sju beste i Bocuse d'Or Europe 2014. Også USAs deltaker Philip Tessier kan hevde seg i toppen i konkurransen.

Alle de tre nordiske pallvinnerne (Tommy Myllymäki, Sverige - Kenneth Hansen, Danmark og Ørjan Johannessen, Norge) fra Stockholm konkurrerer onsdag. Det gjør også Japan, som tok bronse i Bocuse d'Or 2013. Denne gangen er det Hideki Takayama som er Japans deltaker.

Islandske Sigurdur Helgason ble nummer sju i Europa-utgaven av Bocuse d'Or i mai i fjor. (Foto: Morten Holt)

Se resultatlisten fra Bocuse d'Or Europe 2014 her

Se hvilke 12 deltakere/nasjoner som konkurrerer i dag lengre ned i saken.

Drøye fem hektiske timer onsdag

"

Fransk fjellørret på Bocuse d'Or-menyen.

Johannessen og hans commis Jimmy Øien skal i aksjon som fjerdemann andre dag i Lyon, onsdag 28. januar.

Duoen starter 08.30, og skal servere siste rett klokka 14.05. Erfarne Odd Ivar Solvold er norsk coach.

Perlehøne og fransk fjellørret

Perlehøne og fransk fjellørret står på årets Bocuse d'Or-meny.

Deltakerne skal konkurrere med perlehøne (kjøtt) og fransk fjellørret (fisk).

Deltakerne får utdelt 10 hele fisk (ca 300 gram per stk.). Fisken skal serveres på tallerken til 14 personer, der 50 prosent av retten må bestå av frukt og grønt, og i minst en hovedgrønnsak. I tillegg til dette må deltakeren servere én eller flere ting/garnityrer som kommer ved siden av tallerkenen.

Dette er Norges deltaker

Coach Odd Ivar Solvold, kokk Ørjan Johannessen og commis Jimmy Øien etter bronsemedaljen i Bocuse d'Or Europe i Stockholm i mai i fjor. (Foto: Morten Holt)

Ørjan Johannessen er 29 år og oppvokst i Austevoll kommune utenfor Bergen. Han startet som lærling ved Hotell Neptun i Bergen i 2004, og tok fagbrev som kokk i 2005.

Etterpå har han arbeidet på Mathuset Solvold i Sandefjord og Gastronomisk institutt i Stavanger.

Ørjan Johannessen arbeider i familiebedriften Bekkjarvik Gjestgiveri.

Nå arbeider han hjemme i familiebedriften Bekkjarvik Gjestgiveri i hjemkommunen Austevoll. Han har også vært på det norske kokkelandslaget.

Les mer på Ørjan Johannessens Facebook-side

Her er deltakerne som er med i Bocuse d’Or 2015 (aktuelle medaljefavoritter er uthevet)

Tirsdag 27. januar 2015

"

Erfarne Adam Bennett fra Storbritannia har vært med i Bocuse d'Or flere ganger, og ble nummer seks i Bocuse d'Or Europe i Sverige i fjor. (Foto: Morten Holt)

1) Chile (Mauricio Eduardo Núñez Díaz)

2) Australia (Shannon Kellam)

3) Island (Sigurdur Helgason)

4) Storbritannia (Adam Bennett)

5) Frankrike (Nicolas Davouze)

6) Guatemala (Victor Hugo Velásquez Hernández)

7) Argentina (Emiliano Javier Schobert)

8) Spania (Alberto Moreno)

9) USA (Philip Tessier)

10) Estland (Dmitri Haljukov)

11) Sveits (Christoph Hunziker)

12) Marokko (Issam Jaafari)

Onsdag 28. januar 2015

13) Tyskland (Christian Krüger)

14) Finland (Matti Jämsen)

15) Malaysia (Kenneth Loke)

16) Norge (Ørjan Johannessen)

17) Canada (Sébastien Gianni)

18) Japan (Hideki Takayama)

19) Danmark (Kenneth Hansen)

20) Sverige (Tommy Myllymäki)

21) Singapore (Eng Tong Yew)

22) Ungarn (Gábor Molnár)

23) Nederland (Jan Smink)

24) Sør-Korea (Dong Ki Kim)

Konkurransearenaen i Lyon.

Horeca/Horecanytt.no følger konkurransen, og du vil få oppdateringer mens konkurransen pågår

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS