Adrian Løvold (19)

Årets Kokk 2015: Adrian Løvold

Tirsdag 13. oktober arrangeres Årets Kokk 2015 – der vinneren blir Norges Bocuse d’Or-deltaker i Bocuse d’Or Europe i Budapest i 2016 og i Bocuse d’Or i Lyon i 2017. Fram mot konkurransen neste tirsdag presenterer vi alle de seks deltakerne – slik de starter i konkurransen i Mathallen. Først ut er Adrian Løvold.

Publisert

Adrian Løvold. (Foto: Morten Holt)

1) Team Adrian

Kokk: Adrian Løvold

Alder/fødselsdato: 28 (9. april 1987).

Oppvokst: Trondheim.

Adrian Løvold starter som nummer 1 i Årets Kokk 2015. (Foto: Morten Holt)

Arbeidssted: Eget firma/Storfosen Gods, Ørland (kjøkkensjef).

Tidligere arbeidssteder/læresteder: Sabrura Solsiden, Sabrura Lade, Geranium, Norges Sjømatråd, Mathias Dahlgren Matsalen, The French Laundry, Bagatelle, Mathias Dahlgren Matbaren, Mathuset Solvold.

Konkurransemeritter: Sølv i Årets Kokk i 2013 (bak Ørjan Johannessen), commis for Geir Skeie da han vant Bocuse d’Or i 2009.

Commis: Eskil Hildonen (20), Storfosen Gods (Ørland).

Coach: Albert Mayr (27), Geranium (København).

Starttid: 10.00. Levering sjømat 15.00, kjøttrett 16.00.

Bred erfaring

Adrian Løvolds plakat i forbindelse med Årets Kokk 2015.

Adrian Løvold har en variert bakgrunn fra ulike roller ved en rekke kjøkken – verden over. Lærlingetiden tilbrakte han hos Bocuse d’Or-kokk Odd Ivar Solvold (bronse i 1997) på Mathuset Solvold i Sandefjord i 2005-06.

Deretter arbeidet han som kokk, soussjef og kjøkkensjef hos Sveriges Bocuse d’Or-kokk Mathias Dahlgren (gull i 1997) på Mathias Dahlgren Matsalen i Stockholm. Etter et år på Bagatelle i Oslo, har dykkerkokken også reist og lært av de store ute i verden, med blant annet stagiereopphold på The French Laundry i Napa Valley (USA) og Geranium i København.

Han er i dag medeier og konseptansvarlig ved Sabrura Lade, Sabrura Solsiden, Sabrura Byhaven og Sabrura Sirkus i Trondheim, og driver i tillegg sitt eget konsulent- og cateringfirma, skriver Bocusedornorge.no. I konkurransen representerer han Storfosen Gods.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS