Adam Schive Bjerck (10)
Adam Schive Bjerck (10)

Årets kokk 2015: Adam S. Bjerck

Tirsdag 13. oktober arrangeres Årets Kokk 2015 – der vinneren blir Norges Bocuse d’Or-deltaker i Bocuse d’Or Europe i Budapest i 2016 og i Bocuse d’Or i Lyon i 2017. Fram mot konkurransen neste tirsdag presenterer vi alle de seks deltakerne – slik de starter i konkurransen i Mathallen. Nummer seks og sist ut er Adam Schive Bjerck.

Publisert Sist oppdatert

Adam Schive Bjerck. (Foto: Morten Holt)

6) Team Bjerck

Kokk: Adam Schive Bjerck

Alder/fødselsdato: 26 (15. juni 1989).

Adam S. Bjerck starter som nummer 6 og er sist ut i Årets Kokk 2015. (Foto: Morten Holt)

Oppvokst: Bergen.

Arbeidssted: Bare Restaurant i Bergen (rådgivende kokk)/ Adams Matkasse (eier og sjefskokk).

Tidligere arbeidssteder/læresteder: Fish & Cow, Geranium, Gastronomisk Institutt, Blue Hill at Stone Barns i New York, Søtt+Salt, Feinschmecker, Potetkjelleren.

Konkurransemeritter: Sølv i Nordic Chef of The Year (2012, gull Wild Card), gull i NM i klippfisk (2012).

Annet: Det norske kokkelandslaget (2012 - >), det norske juniorkokkelandslaget (2009-2011)

Commis: Fillip Klæboe Berg (22), Bare Restaurant (Bergen).

Coach: Anders Rødseth Isager, matfaglig leder ved Matarena AS/Norsk Sjømatsenter (Bergen).

Starttid: 10.50, levering sjømat 15.50, kjøttrett 16.50.

Pionerkokken fra Bergen

Adam Schive Bjerck (26) startet sin kokkekarriere i Potetkjelleren i Bergen i 2007. Han avsluttet imidlertid sin lærlingperiode hos Bocuse d’Or-kokk Lars-Erik Underthun på Feinschmecker i Oslo, hvor han også jobbet som faglært kokk frem til 2010. Deretter returnerte han til Bergen som soussjef på Søtt+Salt, før turen gikk videre til Upstate New York, USA og Blue Hill at Stone Barns. I perioden 2011 til 2013 var han matfaglig konsulent på Gastronomisk Institutt i Stavanger, og etter et stagiereopphold ved Geranium tok han over som kjøkkensjef på nystartede Fish & Cow i Stavanger.

Der var han frem til pionèrånden tok overhånd, og han i 2012 etablerte Adams Matkasse sammen med tre gründerkollegaer. Adam holder selvsagt tett kontakt med restaurantbransjen og gode kjøkken, og fungerer blant annet som rådgivende kokk på BARE Restaurant i Bergen – en rolle han fronter i Årets kokk.

Bjerck har deltatt i mange internasjonale konkurranser i ulike roller i juniorlandslaget (2009-2011) og Det norske kokkelandslaget (2012-dd). I individuelle konkurranser har han vunnet Wild Card Nordisk i 2012 og sølv i Nordic Chef of the Year samme år. Han har også deltatt i Årets kokk, i 2009 som commis for Sebastian Myhre og i 2011 som commis for Ørjan Johannessen, skriver Bocusedornorge.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler