Gunnar Hvarnes legger saus
Gunnar Hvarnes legger saus

Startrekkefølgen for Bocuse dOr Europe er klar

Norge og Gunnar Hvarnes starter som nummer to andre dag (startnummer 12) når Bocuse d’Or Europe arangeres i Geneve i Sveits til sommeren. Nok en gang er en norsk råvare på tallerkenen: Fiskeretten skal baseres på Sterlingkveite fra Marine Harvest.

Publisert

Gunnar Hvarnes er Norges deltaker i Bocuse d`Or Europe i Geneve i juni. (Foto: Tom Haga)

Gunnar Hvarnes starter klokka 08.10 tirsdag 8. juni, og han skal levere fiskeretten senes klokka 13.10, mens kjøttretten skal være levert klokka 13.45.

Frankrike rett etter Norge

Frankrike starter på nummeret etter Norge, mens en annen av favorittene, Sverige, er sist ut (nummer 10) første dag. En av de andre forhåndsfavorittene, Danmark, skal aller sist ut med startnummer 20 andre dag.

Det er også klart at Luxembourg har trukket seg fra Bocuse d’Or Europe. Malta er nytt land med i konkurransen.

Geir Skeie har vunnet de to siste utgavene av Bocuse d`Or. (Foto: Morten Holt)

Her er startrekkefølgen

Mandag 7. juni

1) Kroatia, 2) Østerrike, 3) Tyskland, 4) Estland, 5) Italia, 6) Island, 7) Ungarn, 8) Slovakia, 9) Sveits, 10) Sverige

Tirsdag 8. juni

11) Spania, 12) Norge, 13) Frankrike, 14) Russland, 15) Belgia, 16) Malta, 17) Finland, 18) Nederland, 19) Storbritannia 20) Danmark.

Kvalifisering for Bocuse d`Or

– Bocuse d’Or Europe gir alle disse land muligheten til å kvalifisere seg til Bocuse d’Or i Lyon i januar 2011, sier Philippe Rochat, som er president for Bocuse d’Or Europe 2010.

Eyvind Hellstrøm var president da Bocuse d’Or Europe ble arrangert for første gang – i Stavanger sommeren 2008.

Les mer på Bocuse d`Or Europes hjemmeside

"