Øyvind Novak Jenssen og Jonas Lundgren Lyon nett
Øyvind Novak Jenssen og Jonas Lundgren Lyon nett

Norsk gull også hvis det blir svensk seier

Sveriges Jonas Lundgren (32), som vant bronsemedaljen i Bocuse d'Or Europe , var den eneste av medaljevinnerne fra Stavanger som var i aksjon i Lyon i dag. Med seg som commis (assistent) har han norske Øyvind Novak Jenssen.

Publisert

Jonas Lundgren var blant de siste som presenterte maten for juryen i dag - med høye heiarop fra den svenske delegasjonen på tribunen i Lyon.

Smakte på sin tidligere arbeidstakers mat

Svenskenes deltaker har tidligere arbeidet som kjøkkensjef på Bagatelle, og i dag var hans tidligere arbeidsgiver Eyvind Hellstrøm i juryen.

Han nikket godkjent da han smakte på Lundgrens retter.

Sin egen restaurant?

Lundgren bruker norske og svenske teknikker for å vinne frem i konkurransen i kokkekunst i Lyon.

Når nå Bocuse d'Or er over i løpet av noen dager, har han planer om å reise til kysten av Middelhavet, spise, drikke og med litt hell, kanskje åpne en restaurant.

Erfaring

Foruten Bagatelle, har Lundgren kokkeerfaring fra Gondolen og Sturekompagniet i Stockholm, Le Canard i Oslo, hos Philip Howard på The Square i London og i Napa Valley hos legenden Thomas Keller på The French Laundry.