JohannessenpokalBocuse
JohannessenpokalBocuse

Norge er best i Bocuse d`Or

Norge passerte med seieren i Belgia Frankrike på medaljestatistikken i Bocuse d’Or. Nå har både Norge og Frankrike 11 medaljer, og begge nasjonene seks gull. Men Norge har tre sølvmedaljer mot Frankrikes to. 13 nasjoner har tatt medaljer siden konkurransen ble startet i 1987, enten i Bocuse d’Or, Bocuse d’Or Europe eller Bocuse d’Or Asia.

Publisert

Både Bocuse d`Or Europe-vinner i 2008 og Bocuse d`Or-vinner i 2009, Geir Skeie og Bocuse d`Or Europe-vinner i 2012, Ørjan Johannessen, har gått i gradene hos Odd Ivar Solvold (til høyre). Det er verdt en champagneskvett! For seieren og at Norge også nå leder medaljestatistikken i Bocuse d`Or. (Foto: Impuls)

Mathias Dahlgren (til høyre), her sammen med Paul Svensson, er Sveriges eneste Bocuse d`Or-vinner. (Foto: Morten Holt)

Norge har nå seks gull, fire sølv og to bronsemedaljer. Frankrike seks gull-, to sølv- og to bronsemedaljer.

I tallene er også de to Bocuse d’Or Europe-konkurransene inkludert.

Danmark med sju medaljer, Sverige seks

Danmark følger etter med sju medaljer, og gjorde et skikkelig byks på lista da Rasmus Kofoed sikret dansk gull både i Bocuse d`Or Europe i 2010 og i Bocuse d`Or i Lyon i 2011.

Danmark har tatt to gull, tre sølv og en bronse, mens Sverige også har sju medaljer, ett gull (Mathias Dahlgren), fem sølv og en bronse.

Vertslandet for Bocuse d’Or Europe 2012, Belgia, har seks medaljer (fire sølv- og to bronsemedaljer). Men gullet mangler, og det fører Belgia nedover på lista.

Medaljestatistikken 1987 – 2012

(inkl Europa og Asia)

Geir Skeie (bildet) og Gunnar Hvarnes er foreløpig de eneste nordmennene med to medaljer i Bocuse d`Or. Skeie har attpåtil to gull, Hvarnes et sølv og en bronse. (Foto: Morten Holt)

Her er medaljestatistikken totalt for Bocuse d’Or fra 1987 frem til 2012. Bocuse d’Or, Bocuse d’Or Europe og Bocuse d’Or Asia er inkludert. Japan og Malaysia har vunnet de to utgavene av Bocuse d’Or Asia i 2008 og 2010. Bocuse d`Or Asia 2012 arrangeres i juni.

Les også: Geir Skeie hjelper Sri Lankas kandidat før Bocuse d`Or Asia 2012

Det har også blitt avholdt konkurranser i Amerika, men ingen resultater foreligger.

1) Norge – 6 gull – 3 sølv – 2 bronse

2) Frankrike – 6 gull – 2 sølv – 3 bronse

3) Danmark – 2 gull – 3 sølv – 2 bronse

4) Sverige – 1 gull – 5 sølv – 1 bronse

5) Malaysia – 1 gull – 1 sølv – 0 bronse

6) Japan – 1 gull – 0 sølv – 1 bronse

7) Luxembourg – 1 gull – 0 sølv – 0 bronse

8) Belgia – 0 gull – 4 sølv – 2 bronse

9) Kina – 0 gull – 1 sølv – 1 bronse

10) Tyskland – 0 gull – 0 sølv – 3 bronse

11) Singapore – 0 gull – 0 sølv – 2 bronse

12) Island – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse

12) Sveits – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse

Medaljestatistikk Bocuse d’Or 1987-2012

(kun Bocuse d’Or i Lyon)

Her er medaljestatistikken, når bare Bocuse d’Or i Lyon regnes. De to Bocuse d’Or Europe-konkurransene er ikke medregnet.

1) Frankrike – 6 gull – 2 sølv – 1 bronse

2) Norge – 4 gull – 2 sølv – 2 bronse

3) Danmark – 1 gull – 2 sølv – 1 bronse

4) Sverige – 1 gull – 4 sølv – 0 bronse

5) Luxembourg – 1 gull – 0 sølv – 0 bronse

6) Belgia – 0 gull – 4 sølv – 2 bronse

7) Tyskland – 0 gull – 0 sølv – 3 bronse

8) Island – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse

8) Singapore – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse

8) Sveits – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse

Medaljevinnere Bocuse d’Or 1987-2012

Her er medaljevinnerne i Bocuse d’Or og Bocuse d’Or Europe siden starten i 1987. De norske deltakerne er uthevet.

"

Fire norske Bocuse d`Or-deltakere: Arne Brimi, Tom-Victor Gausdal, Charles Tjessem og Terje Ness. (Foto: Morten Holt)

1987

Gull: Jacky Freon, Frankrike

Sølv: Michel Addons, Belgia

Bronse: Hans Harr, Tyskland

Norsk deltaker: Arne Brimi

1989

Gull: Lea Linster, Luxembourg

Sølv: Pierre Paulus, Belgia

Bronse: William Wai, Singapore

Norsk deltaker: Eyvind Hellstrøm

1991

Gull: Michel Roth, Frankrike

Sølv: Lars Erik Underthun, Norge

Bronse: Gert Jan Raven, Belgia

Bent Stiansen var Norges første Bocuse d`Or-vinner. Her sammen med Paul Bocuse. (Foto: Morten Holt)

1993

Gull: Bent Stiansen, Norge

Sølv: Jens Petter Kolbeck, Danmark

Bronse: Guy van Cauteren, Belgia

1995

Gull: Regis Marcon, Frankrike

Sølv: Melker Andersson, Sverige

Bronse: Patrick Jaros, Tyskland

Ingen norsk deltaker (ikke lov på grunn av seier i siste konkurranse)

1997

Gull: Mathias Dahlgren, Sverige

Sølv: Roland Debuyst, Belgia

Bronse: Odd Ivar Solvold, Norge

1999

Gull: Terje Ness, Norge

Sølv: Yannick Aleno, Frankrike

Bronse: Ferdy Debecker, Belgia

2001

Gull: Francois Adamski, Frankrike

Sølv: Henrik Norström, Sverige

Bronse: Hákon Már Örvarsson, Island

Ingen norsk deltaker (ikke lov på grunn av seier i siste konkurranse)

2003

Gull: Charles Tjessem, Norge

Sølv: Frank Putelat, Frankrike

Bronse: Claus Weitbrecht, Tyskland

2005

Gull: Serge Vieira, Frankrike

Sølv: Tom-Victor Gausdal, Norge

Bronse: Rasmus Kofoed, Danmark

2007

Gull: Fabrice Desvignes, Frankrike

Sølv: Rasmus Kofoed, Danmark

Bronse: Frank Giovannini, Sveits

Norsk deltaker: Sven Erik Renaa (fjerdeplass, samt beste fiskerett og beste kjøttrett)

2008, Bocuse d’Or Europe

Gull: Geir Skeie, Norge

Sølv: Jasper Kure, Danmark

Bronse: Jonas Lundgren, Sverige

2009

Gull: Geir Skeie, Norge

Sølv: Jonas Lundgren, Sverige

Bronse: Philippe Mille, Frankrike

2010, Bocuse d’Or Europe

Gull: Rasmus Kofoed, Danmark

Sølv: Gunnar Hvarnes, Norge

Bronse: Jérôme Jaëglé, Frankrike

2011

Eyvind Hellstrøm (til venstre) var den andre norske Bocuse d`Or-deltakeren (1989). Gunnar Hvarnes (midten) deltok i 2010 og 2011, her sammen med Hvarnes sin commis Filip A. Bendi. (Foto: Morten Holt)

Gull: Rasmus Kofoed, Danmark

Sølv: Tommy Myllymäki, Sverige

Bronse: Gunnar Hvarnes, Norge

2012, Bocuse d`Or Europe

Gull: Ørjan Johannessen, Norge

Sølv: Adam Dahlberg, Sverige

Bronse: Jeppe Foldager, Danmark

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"