Hellstrøm Hvarnes Bendi sølv
Hellstrøm Hvarnes Bendi sølv

Her er tidsskjemaet for Bocuse dOr 2011

Det nærmer seg Bocuse d’Or 2011. Om snaue 14 dager skal Gunnar Hvarnes i aksjon på konkurransearenaen på Eurexpo i Lyon. Her kan du lese om hva som skjer de hektiske dagene i den franske gourmethovedstaden.

Publisert

Sentrale aktører for Norge i Bocuse d`Or 2011. Fra venstre jurymedlem og president Eyvind Hellstrøm, Norges deltaker Gunnar Hvarnes og hans commis Filip A. Bendi. I tillegg er Harald Osa coach under konkurransen. (Foto: Morten Holt)

Lørdag 15. januar

Siste gjennomkjøring i Stavanger før pakking. Eyvind Hellstrøm er med i Stavanger for de siste smaksjusteringer.

Søndag 16. januar

Pakkedag i Stavanger. Arvid Hvarnes, Gunnars far og teamets sjåfør, kommer med bilen fra Larvik. Alt skal merkes og pakkes.

Mandag 17. januar

Bilen med Arvid Hvarnes og Andreas Myhrvold, uunnværlig høyrehånd og materialforvalter, setter kursen mot Lyon.

Tirsdag 18. januar

Siste dag for de siste detaljer for Gunnar Hvarnes og hans commis Filip A. Bendi.

Onsdag 19. januar

Gunnar Hvarnes og Filip A. Bendi reiser til Lyon. Der blir de hentet av Arvid Hvarnes på flyplassen.

Torsdag 20. januar

Gunnar Hvarnes og teamet skal på marked i Lyon for å handle de siste råvarene før de setter kursen for treningsleiren i fjellet. Her skal de ha en gjennomkjøring sammen med tidligere verdensmester Regis Marcon. Marcon var også med på den siste runden for både Terje Ness og Charles Tjessem da de tok sine gullmedaljer.

Fredag 21. januar

Eyvind Hellstrøm kommer til Lyon og setter kursen mot fjellet og Gunnar Hvarnes.

Lørdag 22. januar

Absolutt siste gjennomkjøring før konkurransen med Regis Marcon og Eyvind Hellstrøm.

Søndag 23. januar

De siste rundene på kjøkkenet hos Regis Marcon, i dag med pressen tilstede. Eyvind Hellstrøm reiser ned til Lyon.

Mandag 24. januar

Ca. 16.30: Gunnar Hvarnes og hans nærmeste team, president Eyvind Hellstrøm, commis Filip Bendi og coach Harald Osa reiser til Eurexpo. Nå starter det offisielle konkurranseprogrammet med velkomsttale av Paul Bocuse, utdeling av offisielle kokkejakker og omvisning på konkurranseområdet og kjøkkenet.

Ca 20.30: Det lander nær 200 nordmenn i Lyon med eget fly. Alle skal følge Gunnar Hvarnes de neste dagene. Inkludert her er den offisielle norske delegasjonen som ledes av fylkesordfører i Rogaland Tom Tvedt.

Tirsdag 25. januar

08.30: Første kjøkken starter på konkurransearenaen. Tirsdag 25. januar konkurrerer Indonesia, Argentina, Polen, Island, Belgia, Kina, Guatemala, Nederland. Finland, Frankrike, Australia og Japan. Hvert land starter med 10 minutters mellomrom.

09.00: Gunnar Hvarnes og Eyvind Hellstrøm reiser til konkurransearenaen for dagens møter og briefing.

12.00: Gunnar Hvarnes møter pressen på NCE Culinology sin stand like ved konkurransearenaen på Eurexpo. Figgjo lanserer ny tallerken designet i samarbeid med Gunnar Hvarnes.

13.30: Første fiskefatet presenteres på konkurransearenaen, og hvert tiende minutt presenteres det nye fiskefat.

14.05: Første kjøttfat presenteres på konkurransearenaen – og hvert tiende minutt presenteres nye kjøttfat.

15.55: Siste fat for dagen. Japans kjøttfat presenteres.

17.30: Offisielt Bocuse d’Or-foto på konkurransearenaen for presidenter og kandidater fra 24 land.

18.30: Gunnar Hvarnes og teamet får tilgang til sitt kjøkken for første gang, og har en time til å sette alt utstyr på plass før neste morgen.

Kveld: Gunnar Hvarnes og hans team gjør de siste forberedelsene på sitt kjøkken på Radisson Blu Lyon.

Onsdag 26. januar

04.30: Team Hvarnes møtes på kjøkkenet på Radisson Blu. Bilen pakkes med det siste og Arvid Hvarnes og Andreas Myhrvold reiser ut til messen.

06.30: Gunnar Hvarnes, Filip A. Bendi og Harald Osa følger Bocuse d’Or-bussen ut til messen.

08.30: Første kjøkken starter på konkurransearenaen andre dag. Onsdag 26. januar konkurrerer Sverige, Uruguay, Danmark, Canada, Tyskland, Sveits, England, USA, Italia, Malaysia, Spania og Norge. Hvert land starter med 10 minutters mellomrom.

09.30: Offisiell norsk delegasjon ankommer messen for omvisning.

10.20: Gunnar Hvarnes starter i sitt kjøkken – som aller siste deltaker.

13.30: Første fiskefatet presenteres på konkurransearenaen – og hvert tiende minutt presenteres nye fiskefat.

14.05: Første kjøttfat presenteres på konkurransearenaen – og hvert tiende minutt presenteres nye kjøttfat.

15.00: Konkurransestudio med overføring fra konkurransen starter på NCE Culinology-standen.

15.20: Gunnar Hvarnes sitt fiskefatet presenteres på konkurransearenaen.

15.55: Gunnar Hvarnes sitt kjøttfat presenteres på konkurransearenaen.

17.00: Gunnar Hvarnes møter pressen på NCE Culinology-standen

18.00-20.00: Premieseremoni på konkurranseområdet i Eurexpo

20.30: Offisiell gallamiddag for Team Hvarnes og 24 deltakende land.

20.30: Offisiell norsk fest med nær 400 nordmenn i Lyon sentrum – Team Hvarnes kommer hit så snart gallamiddagen er gjennomført, anslagsvis rundt midnatt.

Torsdag 27. januar

09.00: Vinnermøte hos Paul Bocuse der første, andre og tredjeplass får nedlegge messingheller med sin signatur i inngangområdet til restauranten. Norge er fra tidligere godt representert her.

1991: Lars Erik Undertun (sølv)

1993: Bent Stiansen (gull)

1997: Odd Ivar Solvold (bronse)

1999: Terje Ness (gull)

2003: Charles Tjessem (gull)

2005: Tom-Victor Gausdal (sølv)

2009: Geir Skeie (gull)

13.30: Norske supporteres fly reiser fra Lyon flyplass med kurs for Stavanger og Oslo

Den totale listen for norsk deltagelse er slik:

1987: Arne Brimi (semifinalist)

1989: Eyvind Hellstrøm (femteplass)

1991: Lars Erik Undertun (sølv)

1993: Bent Stiansen (gull)

1997: Odd Ivar Solvold (bronse)

1999: Terje Ness (gull)

2003: Charles Tjessem (gull)

2005: Tom-Victor Gausdal (sølv)

2007: Sven Erik Renaa (beste fisk)

2009: Geir Skeie (gull)

Norske deltakere Bocuse d’Or Europe:

2008: Geir Skeie (gull)

2010: Gunnar Hvarnes (sølv)