BocusedOr2012-2
BocusedOr2012-2

Her er startrekkefølgen i Bocuse d`Or Europe

Ørjan Johannessen, Adam Dahlberg og Jeppe Foldager representerer Norge, Sverige og Danmark. De tre landene var de tre beste i forrige utgave av Bocuse d`Or, og henviste da storfavoritten Frankrike utenfor pallen.  Svenskenes deltaker skal i aksjon allerede i dag, mens Danmarks deltaker og Norges håp Ørjan Johannessen skal i aksjon i morgen.

Publisert

Commis Julie Ekse Jenssen, kokk Ørjan Johannessen og coach Odd Ivar Solvold er sentrale personer for Norge under Bocuse d`Or Europe i dag og i morgen. (Foto: Impuls)

Frankrike, Danmark, Sverige og Norge er fire største favorittene til å vinne konkurransen. De siste årene er det stort sett disse fire nasjonene som har bekledd seierspallen.

20 deltakere fra 20 nasjoner er klare for den europeiske finalen, som arrangeres i dag og i morgen.

Blant de 20 finner vi bare en kvinnelig deltaker, nemlig Estlands representant. Aldersspennet er stort, fra 46 år gamle Jan Schneidewind som representerer Luxembourg til 23 år gamle Sigurdur Haraldsson fra Island.

De 12 beste kvalifiseres automatisk til Bocuse d`Or i Lyon i slutten av januar 2013.

Deltakerne

Sverige, Danmark og Norge (Gunnar Hvarnes) var de tre beste nasjonene i Bocuse d`Or 2011. (Foto: Tom Haga)

Her er deltakerne (i startrekkefølge) i Bocuse d’Or Europe 2012:

Tirsdag 20. mars

1) Island Sigurdur Haraldsson (23) Vox Restaurant, Reykjavik 2) Belgia Robrecht Wissels (35) Belgocatering, Alost 3) Ungarn Tamas Szell (29) Onyx Etterem, Budapest 4) Frankrike Thibaut Ruggieri (30) Lenôtre, Paris 5) Spania Evarist Miralles (34) El Bollit for Macio i Gastronom, Pego 6) Luxembourg Jan Schneidewind (46) Restaurant Windsor, Bertrange 7) Estland Heidy Pinnak (38) Restaurant Egoist, Tallinn 8) Sverige Adam Dahlberg (35) Adam & Albin Matstudio, Stockholm9) Storbritannia

Adam Bennett (45) Simpsons Restaurant, Birmingham 10) Nederland Martin Ruissard (27)De Fuik, Aalst

Onsdag 21. mars

11) Polen Marcin Jablonski (25) Bukiet Smakow 12) Norge Ørjan Johannessen (26) Bekkjarvik Gjestgiveri, Bekkjarvik 13) Bulgaria Petar Nikolov (28) Restaurant Sasa-Sofia, Sofia 14) Danmark Jeppe Foldager (26) Sølle kro, Holte 15) Italia Alfio Ghezzi (41) Locanda Margon, Ravina-Trento 16) Tsjekkia Landa Ondrej Kampa Park, Praha 17) Russland Alexey Kozyritskiy (32) Luch, Moskva 18) Tyskland Johannes Goll Restaurant Français, Steigenberger Frankfurter Hof 19) Finland Mika Palonen (35) Villa Störsvik, Siuntio 20) Sveits Teo Chiaravalloti (33)Villa Principe Leopoldo, Lugano

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"