Gunnar Hvarnes i aksjon1 (11)

Dette serverte Hvarnes

Da er både fiskeretten og kjøttretten levert. Alt så perfekt ut. Om noen timer faller avgjørelsen i Bocuse d’Or Europe 2010. Her kan du se nærmere på rettene som Norges Bocuse d’Or-deltaker tilbød juryen.

Publisert

Gunnar Hvarnes og commis Filip A. Bendi legger siste hånd på fiskefatet i Bocuse d`Or Europe 2010 i Genéve. (Foto: Morten Holt)

Gunnar Hvarnes serverte kveiteretten Oceans og kjøttretten Vitalogy:

Her er menyen:

Fiskerett

Sterling Kveite "Oceans"

Gunnar Hvarnes sitt fiskefat i Bocuse d`Or Europe 2010. (Foto: Tom Haga)

* Lettsaltet kveiterygg i sprø skorpe med fennikel aroma

* Purreløkspudding med løjrom og vaktel egg

* Duo med blomkål og gulrot

* Variasjon på asparges og sopp

* Lime emulsjon saus

Kjøttrett

Sveitsisk kalv "Vitalogy"

Gunnar Hvarnes sitt kjøttfat i Bocuse d Or Europe 2010 i Geneve. (Foto: Tom Haga)

* Kalvefilet med trøfler og andelever

* Kalvebrissel cromesquis

* Fin terte med morkelkrem

* Primører og gnocchi

Flere harde konkurrenter

Fiskeretten til Gunnar Hvarnes. (Foto: Morten Holt)

Jurymedlem Eyvind Hellstrøm (sitter i kjøttjuryen) fremhevet Danmark, Sveits, Island og Estland etter den første konkurransedagen.

I dag er Frankrike, Norge og Danmark de heteste kandidatene, men mye tyder også på at Spania vil gjøre det mye bedre enn i de siste utgavene av Bocuse d’Or.

Sist gang kom ikke en gang gourmetlandet til den store finalen i Lyon (2009) etter en alt for dårlig plassering i Stavanger i 2008.

God fransk coach

Norges tidligere Bocuse d’Or-deltaker, Sven Erik Renaa, sier:

Kjøttretten til Gunnar Hvarnes i Genéve. (Foto: Heidi Fjelland)

– Det blir knallhard konkurranse nå. Ser blant annet at Frankrike har fått med Eric Frenchon som coach. Han er svært dyktig, og kan utrette mirakler. Frenchon har tidligere blant annet vært kjøkkensjef for Bocuse d’Or-vinner Regis Marcon, sier Renaa.

Den franske deltakeren Jerome Jaegle, som arbeider i Michelin-restauranten Christian Tetedoie i Lyon har imidlertid virket ganske stresset hele dagen. Det har ikke Gunnar Hvarnes gjort. Det har virket som om han og teamet har hatt stålkontroll fra starten klokka 08.10 til kjøttfatet var levert 13.45.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS