Gunnar Hvarnes i aksjon (8).JPG
Gunnar Hvarnes i aksjon (8).JPG

Bocuse dOr 2011 - time for time

Her kan du lese om hva som skjer de kommende hektiske dagene i den franske gourmethovedstaden.

Publisert

Sentrale aktører for Norge i Bocuse d`Or 2011. Fra venstre jurymedlem og president Eyvind Hellstrøm, Norges deltaker Gunnar Hvarnes og hans commis Filip A. Bendi. I tillegg er Harald Osa coach under konkurransen. (Foto: Morten Holt)

Tirsdag 25. januar

0730Landbruksminister Brekk blir vist rundt på mathallene i Lyon av Eyvind Hellstrøm – de gode eksemplene på kvalitetsråvarer og produsenter skal vises frem.

0900-1300 Salma Ladies demonstrerer fisken i Les Halles.

0730-1030 Frokost i Lyon - Salma og Sterling Kveite har frokostarrangement i Lyon sentrum med inviterte gjester, underholdning og servering.

0830 Første kjøkken starter på konkurransearenaen. I dag konkurrerer Indonesia, Argentina, Polen, Island, Belgia, Kina, Guatemala, Nederland. Finland, Frankrike, Australia og Japan. Hvert land starter med 10 minutters mellomrom.

0900Gunnar Hvarnes og Eyvind Hellstrøm reiser til konkurransearenaen for dagens møter og briefing.

1030 Offisiell delegasjon reiser til Institute Paul Bocuse for omvisning, lunsj og særmøter vedr undervisning og forskning.

1130 Ingrid Espelid Hovig viser sine Salmafavoritter sammen med Salma Ladies på Galleries Lafayette i Bron.

1200 Gunnar Hvarnes møter pressen på NCE Culinology sin stand. Figgjo lanserer ny tallerken designet i samarbeid med Gunnar Hvarnes

1300 Dommerne kommer inn på konkurransearenaen

1330 Første fiskefatet presenters på konkurransearenaen – og hvert tiende minutt

1405 Første kjøttfat presenters på konkurransearenaen – og hvert tiende minutt

1555 Siste fat for dagen – Japans kjøttfat presenters.

1600 Harald Osa på NCE Standen

1630 Gunnar Hvarnes møter pressen på NCE Culinology sin standFiggjo lanserer ny tallerken designet i samarbeid med Gunnar Hvarnes

1700 Offisielt Bocuse d’Or foto på konkurransearenaen for presidenter og kandidater fra 24 land.

1800 Gunnar og teamet får tilgang til sitt kjøkken for første gang og har en time til å sette alt utstyr på plass før neste morgen.

Kveld Gunnar og hans team gjør de siste forberedelsene på sitt kjøkken på Radisson Bleu.

Onsdag 26. januar

0430 Team Hvarnes møtes på kjøkkenet på Radisson Bleu. Bilen pakkes med det siste og pappa Hvarnes og Andreas Myhrvold reiser ut til messen.

0630 Gunnar, Filip og Harald følger Bocuse d’Or bussen ut til messen.

0830 Første kjøkken starter på konkurransearenaen. I dag konkurrerer Sverige, Uruguay, Danmark, Canada, Tyskland, Sveits, England, USA, Italia, Malaysia, Spania og NORGE. Hvert land starter med 10 minutters mellomrom.

0930 Offisiell Norsk delegasjon ankommer messen for omvisning.

1020 Gunnar Hvarnes for lov til å starte på sitt kjøkken

1300 Dommerne kommer inn på konkurransearenaen

1330 Første fiskefatet presenters på konkurransearenaen – og hvert tiende minutt

1400Delice Nettverket på NCE Standen – vertskap v/Bjørg Tysdahl Moe, Stavanger Kommune. Smakebiter fra Gastronomisk Institutt

1405 Første kjøttfat presenters på konkurransearenaen – og hvert tiende minutt

1500 ”Konkurranse-studio” med overføring fra konkurransen starter på NCE Culinology standen.

1520 Gunnar fiskefatet presenters på konkurransearenaen

1555 Gunnars kjøttfat presenters på konkurransearenaen

1630 Gunnar møtes pressen på NCE Culinology standen

1745-2000 Premieseremoni på konkurranseområdet

2030 Offisiell Gala middag for Team Hvarnes og 24 deltagende land.

2130 Norsk Fest med nær 400 nordmenn i Lyon sentrum – Team Hvarnes kommer hit så snart pliktmiddagen er gjennomført – ca 2400.

Torsdag 27. januar

0900 Vinnermøte hos Paul Bocuse hvor første, andre og tredjeplass får nedlegge messingheller med sin signatur i inngangområdet til restauranten.

Norge er fra tidligere godt representert her: 1991: Lars Erik Undertun Sølv1993: Bent Stiansen Gull1997: Odd Ivar Solvold Bronse1999: Terje Ness Gull2003: Charles Tjessem Gull2005: Tom-Victor Gausdal Sølv 2009: Geir Skeie Gull

1330Norske supporteres fly reiser fra Lyon flyplass med kurs for Stavanger og Oslo

Den totale listen for norsk deltagelse er slik:

1987: Arne Brimi (semifinalist)

1989: Eyvind Hellstrøm (femteplass)

1991: Lars Erik Undertun (sølv)

1993: Bent Stiansen (gull)

1997: Odd Ivar Solvold (bronse)

1999: Terje Ness (gull)

2003: Charles Tjessem (gull)

2005: Tom-Victor Gausdal (sølv)

2007: Sven Erik Renaa (beste fisk)

2009: Geir Skeie (gull)

Norske deltakere Bocuse d’Or Europe:

2008: Geir Skeie (gull)

2010: Gunnar Hvarnes (sølv)