Gunnar Hvarnes jubler
Gunnar Hvarnes jubler

Blir det mer norsk Bocuse d`Or-jubel i juni

Gunnar Hvarnes får ingen enkel oppgave når han skal forsvare Norges full i Bocuse d`Or Europe i begynnelsen av juni. Danmark sender garvede Rasmus Kofoed, som deltar i konkurransen for tredje gang. Og vi regner med at franskmennene er ute etter å revansjere seg kraftig etter nedturene i Bocuse d`Or Europe 2008 og Bocuse d`Or 2009.

Publisert

Gunnar Hvarnes jubler sammen med commis Stian Gjerstad Iversen etter at det ble klart at han ble Norges nye Bocuse-kokk. (Foto: Morten Holt)

Tirsdag 8. juni (se startrekkefølgen lenger ned i saken) skal Gunnar Hvarnes forsvare Norges gull i Bocuse d’Or Europe. For andre gang arrangeres Europa-utgaven av Bocuse d’Or. Denne gang i Palexpo i Geneve i Sveits.

20 kokker fra 20 land skal kjempe om tittelen, og 12 beste kvalifiseres automatisk til den store finalen i Bocuse d’Or i Lyon i januar 2011.

Får konkurranse

Gunnar Hvarnes er Norges Bocuse d`Or-kokk i 2010 og 2011.

Og Gunnar Hvarnes får ingen enkel oppgave. Frankrike er nok ute etter å revansjere seg kraftig etter nedtur både i Stavanger i 2008 og på hjemmebane i Lyon i 2009.

Dessuten kommer danske Rasmus Kofoed tilbake i konkurransen for nok en gang, og han er den første i Bocuse d’Or-historien som deltar for tredje gang.

Med bronse- og sølvplass de foregående gangene er det nok liten tvil om hva Geranium-kokken har i tankene.

Sveitsisk kalv og sterlingkveite

Også den engelske deltakeren har vært med før. Simon Hulstone fra The Elephant Restaurant i Torquay i England deltok både i Bocuse d’Or Europe i 2008 og i Bocuse d’Or i 2009 (10. plass begge gangene).

Det skal også nevnes at Russland har trukket seg, og Polen har kommet med som ny nasjon.

Norsk jubel da Geir Skeie vant Bocuse d`Or.

Deltakerne vil få fem timer og 35 minutter på seg til å forberede to retter for juryen; en kjøttrett bestående av sveitsisk kalv med to garnityrer og en fiskerett med norsk Sterling-kveite, også denne med to garnityrer.

Startrekkefølgen

Her er startrekkefølgen i konkurransen:

Mandag 7. juni

1) Kroatia

Deltaker: Nikolina Loncar (Restaurant Zlatan, Koprivnicki Ivanec)

2) Østerrike

Deltaker: Roland Huber (Relais & Chateaux Mörwald Kloster, Und)

3) Tyskland

Deltaker: Ludwig Heer (Restaurant Burg Staufeneck, Göppingen)

4) Estland

Deltaker: Dmitri Rooz (Restaurant Korsaar, Tallinn)

5) Italia

Deltaker: Alberto Zanoletti (Locanda Armonia di Trescore Balneario, Lugano)

6) Island

Deltaker: Thrainn Freyr Vigfusson (Restaurant The Grillid, Reykjavik)

7) Ungarn

Deltaker: Kostyál Gábor (Hotel Helikon Keszthely, Keszthely)

8) Slovakia

Deltaker: Martin Korbelic (Restaurant Camouflage, Bratislava)

9) Sveits

Deltaker: Franck Giovannini (Restaurant Hotel de Ville, Crissier)

10) Sverige

Deltaker: Tommy Myllymäki (Restaurant Småländska Kolonin, Göteborg)

Tirsdag 8. juni

11) Spania

Deltaker: Juan Andrés Rodriguez (Restaurant El Claustro, Granada)

12) Norge

Deltaker: Gunnar Hvarnes (Restaurant Hos Ingrid/GI, Stavanger)

13) Frankrike

Deltaker: Jéróme Jaeglé (Restaurant Tetedoie, Lyon)

14) Polen

Deltaker: Rafal Jelewski (Hotel Park Pozna, Pozna)

15) Belgia

Deltaker: Jeff Beyens (Restaurant Vivendum, Dilsen Stokkem)

16) Malta

Deltaker: Kevin Bonmello (The Xara Palace Hotel, Mdina)

17) Finland

Deltaker: Matti Jämsen (Brandenburger Hof Restaurant, Berlin)

18) Nederland

Deltaker: Marco Oldervaart (Restaurant Gastronom, Zeist)

19) Storbritannia

Deltaker: Simon Hulstone (The Elephant Restaurant, Torquay)

20) Danmark

Deltaker: Rasmus Kofoed (Restaurant Geranium, København)