Gunnar Hvarnes og Filip A Bendi Geneve

Aller sist ut i Bocuse dOr

Gunnar Hvarnes starter som sistemann i Bocuse d’Or 2011. De tre siste gangene har Norge startet enten først eller som nummer to andre dag, noe som har gitt god uttelling. Denne gangen har dommerne smakt seg gjennom 23 andre lands retter før Norge og Gunnar Hvarnes får servert sin fiske- og kjøttrett. I skisporet ville det ha vært en fordel. Om det er en fordel eller ikke i en matkonkurranse vil fremtiden vise.

Publisert

Gunnar Hvarnes i aksjon i boks 2 i Palexpo i Genevé i juni. I januar konkurrerer han i boks 12 - andre dag. (Foto: Heidi Fjelland)

Hvarnes ble nummer to i Bocuse d’Or Europe i Genevé i juni 2010. Da var Filip A. Bendi commis. Det er han også denne gangen.

Danmark også andre dag

Flere av de antatt hardeste konkurrentene, deriblant danske Rasmus Kofoed, som vant i Genevé, skal også konkurrere andre dag (som nummer tre andre dag).

Sveriges Tommy Myllymäki skal først ut andre dag, mens en av de andre store favorittene, hjemmenasjonen Frankrike, skal i aksjon allerede første dag (som nummer 10 første dag).

I Norges naboboks skal Spanias deltaker tilberede maten.

Startrekkefølgen

Her er startrekkefølgen i Lyon tirsdag 25. og onsdag 26. januar:

TIRSDAG 25 JANUAR

1) Indonesia

Guruh Nugraha

Restaurant: The Parklane Hotel Jakarta

Født: 15. januar 1979

Commis: Risky Hidayah (Indonesia)

Coach: Gilles Marx

President: Vindex Tengker

2) Argentina

Juan Pedro Demuru

Født: 7. april 1977

Restaurant: Demuru Restaurant

Commis: Maria Mercedes Garcia (Argentina)

Coach: Fernando José Orciani

President: Dolli Irigoyen

3) Polen

Rafal Jelewski

Restaurant: Hotel Park Poznan

Født: 12. november 1989

Commis: Bartosz Budzynski (Polen)

Coach: Piotr Lisiewski

President: Constant-Michel Labarre

4) Island

Thrainn Freyr Vigfusson

Restaurant: The Grillid restaurant

Født: 24. mai 1981

Assistant: Bjarni Siguroli Jakobsson (Island)

Coach: Hakon Mar Orvarsson

President: Sturla Birgisson

5) Belgia

Colin Gaëtan

Restaurant: Restaurant Jaloa

Født: 13. september 1977

Commis: David Glody Okita Omana (Belgia)

Coach: Roland Debuyst

President: Peter Goossens

6) Kina

Shi Jing Shen

Restaurant: Stiller`s Restaurant & Cooking

Født: 24. januar 1972

Commis: Roethlisberger Nicolas (Sveits)

Coach: Peter Hurni

President: Stefan Stiller

7) Guatemala

Nicolas Nicolas Palomo Ventura

Restaurant: Hotel Casa Santo Domingo

Født: 7. november 1983

Commis Luis Armando Tecen Gil (Guatemala)

Coach: Jorge Jorge Lamport

President: Mario Enrique Campollo Sarti

8) Nederland

Marco Poldervaart

Restaurant: De Gastronoom

Født: 29. mai 1971

Assistant: Jan Smink (Nederland)

Coach: Leendert Klaassens

President: André Van Doorn

9) Finland

Matti Jämsen

Født: 18. august 1979

Commis: Ismo Sipeläinen (Finland)

Coach: Pekka Terävä

President: Jarmo Vaha-Savo

10) Frankrike

Jerome Jaegle

Restaurant: Restaurant Tetedoie

Født: 11. februar 1979

Commis: Yannick Gallet (Frankrike)

Coach: Eric Pras

President: Eric Fréchon

11) Australia

Russell Clarke

Restaurant: Brisbane Convention Centre

Født: 15. januar 1971

Commis: Mathew Lee (Australia)

Coach: Emmanuel Renaut

President: Romain Bapst

12) Japan

Tatsuo Nakasu

Restaurant: Hotel Bleston Court

Født: 6. desember 1976

Commis: Maiko Imazawa (Japan)

Coach: Romuald Fassenet

President: Hiroyuki Hiramatsu

ONSDAG 26. JANUAR

13) Sverige

Tommy Myllymäki

Restaurant: Julita Wardshus

Født: 31. juli 1978

Commis: Johan Salestam (Sverige)

Coach: Peter Jelksater

President: Mathias Dahlgren

Relaterte artikler

    14) Uruguay

    Alvaro Verderosa

    Restaurant: Arcadia

    Født: 12. juli 1971

    Commis: Toel Falero (Uruguay)

    Coach: Gonzalo García

    President: Gustavo Alves Martínez

    15) Danmark

    Kofoed Rasmus

    Restaurant: Geranium

    Født: 22. august 1974

    Commis: Frederik Rudkjøbing (Danmark)

    Coach: Søren Ledet (Geranium)

    President: René Redzepi (Restaurant Noma)

    16) Canada

    Ryan Stone

    Restaurant: The West Coast Fishing Club

    Født: 12. januar 1982

    Commis: Talib Hudda (Canada)

    Coach: Scott Jaeger

    President: Simon Smotkowicz

    17) Tyskland

    Ludwig Heer

    Restaurant: Burg Staufeneck

    Født: 13. april 1981

    Commis: Daniel Zahn (Tyskland)

    Coach: Marian Schneider

    President: Patrik Jaros

    18) Sveits

    Franck Giovannini

    Restaurant: Hôtel de Ville, Crissier

    Født: 26. april 1974

    Commis: Cécile Panchaud (Sveits)

    Coach: Armin Fuchs

    President: Philippe Rochat

    19) Storbritannia

    Simon Hulstone

    Restaurant: The Elephant Restaurant

    Født: 2. november 1974

    Commis: Jordan Bailey (Storbritannia)

    Coach: Nick Vadis

    President: Brian Turner

    20) USA

    James Kent

    Restaurant: Eleven Madison Park

    Født: 5. februar 1979

    Commis: Thomas Allan (USA)

    Coach: Mark Erickson

    President: Thomas Keller

    21) Italia

    Alberto Zanoletti

    Restaurant: Locanda Armonia

    Født: 21. april 1978

    Commis: Nafije Dizdari (Albania)

    Coach: Federico Coria

    President: Giancarlo Perbellini

    22) Malaysia

    See See Lay Na

    Restaurant: Pacifica

    Født: 14. februar 1981

    Commis: Mandy Goh (Malaysia)

    Coach: Marcel Kofler

    President: Federico Michieletto

    23) Spania

    R. Morilla Juan Andrés

    Restaurant: EL Claustro

    Født: 14. mai 1980

    Commis: Arroyo Rafael (Spania)

    Coach: Felipe Joaquin

    President: Pedro Subijana

    24) Norge

    Gunnar Hvarnes

    Restaurant: Gastronomisk Institutt/Hos Ingrid

    Født: 5. mai 1977

    Commis: Filip August Bendi (Norge)

    Coach: Steffen Engelhard, Statoil

    President Norge: Eyvind Hellstrøm

    Webside: Bocusedornorge.no

    "
    Powered by Labrador CMS