
Sammen om sterkere norsk sjømatgastronomi
I dag fornyer Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidligere Bocuse d’Or Norge) samarbeidsavtalen med Lerøy Sjømatgruppen. Samarbeidet skal utforske og utvikle både kokkens og sjømatens status og rolle i norsk måltidsnæring.
Lerøy Sjømatgruppen er landsdekkende leverandør av sjømat til storkjøkkenmarkedet, og skaffer sjømat både fra Norge, gjennom sin helintegrerte verdikjede, og fra alle andre verdenshjørner.
– Langsiktige ambisjoner

– Lerøy Sjømatgruppen har vært en solid samarbeidspartner siden 2016, og vi er glade for at vi har inngått en ny proffavtale med langsiktige ambisjoner. Lerøy Sjømatgruppen består av flere distribusjonspunkter i hele Norge, og vår erfaring er at ingen utfordring er for stor når det gjelder å få levert sjømaten når vi trenger den. I en konkurransesituasjon er kvalitet og stabilitet i leveransene gull verdt. Bokstavelig talt, sier daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi, Arne Sørvig.
Verdensledende norske kokker
Norsk Gastronomis aktiviteter fremmer faget, lederrollen i yrket og folks interesse for norsk kokkehåndverk, både i Norge og internasjonalt.
– Norske kokker er verdensledende i internasjonale konkurranser og i kunnskap om norsk sjømat. De gjør en fantastisk jobb her hjemme med å utvikle den norske måltidsbransjen og nordmenns interesse for sjømat. Dette samarbeidet handler derfor også om å støtte opp om nyskapning og inspirasjon for kokker som står i yrket i dag og for unge spirer som kunne tenke seg en fremtid i yrket, sier daglig leder i Lerøy Sjømatgruppen, Bjørn Jakobsen.
Lag på lag med fordeler for norske kokker og norske råvarer

Norsk Gastronomis fremste oppgave som «Olympiatoppen for norske mesterkokker» er å utvikle norske kokker til å bli best i verden til glede for all norsk mat.
Dette skjer blant annet gjennom krevende nasjonale konkurranser og programmer for personlig og faglig utvikling.
– Å konkurrere i våre internasjonale konkurranser er en lang og krevende prosess. Du trenger et godt team, sterk skapertrang og lederegenskaper, og må være en faglig ener. Her trengs både førsteklasses råvarer, økonomiske midler og kompetanse. Denne proffavtalen bidrar med det, og slik også til fagets fremtidige kvalitet, sier faglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi og leder av «det norske Bocuse-akademiet», Tom Victor Gausdal.