Det norske laget i Bocuse d'Or Europe 2018, fra venstre Håvard A. Josdal Østebø, Christian A. Pettersen og Gunnar Hvarnes. (Foto: Tom Haga)

Med arktisk vår i Piemonte

I dag, fredag 8.juni, kjører det norske Bocuse d’Or-laget den siste gjennomkjøringen før Bocuse d’Or Europe braker løs i Torino i Piemonte i begynnelsen av neste uke.

Publisert
Fra det spennende fatet som Christian A. Pettersen og Norge presenterer i Torino tirsdag 12. juni. (Foto: Tom Haga)

Hele den norske menyen er konsentrert rundt den arktiske våren, og hashtaggen #arcticspring er mye brukt i sosiale medier de siste dagene.

Du kan lese mer om og se menyen på Horecanytt.no tirsdag formiddag.

Fra den norske menyen som presenteres i Bocuse d'Or Europe 2018 i Torino.

Den perfekte sitronen

– Frem mot denne gjennomkjøringen har vi finpusset litt, justert småting og detaljer, forteller coach Gunnar Hvarnes.

Smakebit fra den norske menyen. (Foto: Gunnar Hvarnes, Facebook)

– Alt er jo spikret, men vi har justert litt på enkelte smaker, som for eksempel sausen. Vi vet jo at det er forskjellig smak på sitron, og vi har reist rundt i Piemonte for å finne den optimale sitronen, som skal gi den rette smaken på sausen, forklarer Hvarnes.

Bor hos norsk ektepar i Piemonte

Det norske laget har vært i Italia siden tirsdag 4. juni.

Frem til konkurransestart, er de etablert på Casa Karen, nær Asti, om lag en times kjøretur sørøst for Torino – midt i kjernen av Piemonte.

Fra den norske menyen i Bocuse d'Or Europe 2018,

Casa Karen drives av det norske ekteparet Bodil og Lars Jørgen Mørland.

Her kan du lese mer om Casa Karen, der det norske laget har ladet opp til Bocuse d’Or Europe 2018

Stor norsk delegasjon

Foruten kokk Christian A. Pettersen, commis Håvard A. Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes, består den norske delegasjonen på Casa Karen av drøyt 10 personer.

– Det er viktig å ha gode støttefunksjoner. Christian er en systematiker, og liker at alt er virkelig på stell rundt konkurransen. Her overlates ingenting til tilfeldighetene, sier Hvarnes.

De andre i den norske delegasjonen er Rasmus Johnsen Skoglund (barndomskamerat av Pettersen i Bødø, og var også deltaker i finalen av Årets kokk, som Pettersen vant), Simon Engen (barndomskamerat av Pettersen, og vinner av Arktisk Kokk tre ganger, senest i 2017), Karl Erik Pallesen (coach for Pettersen da han vant Årets kokk 2017), Marius Dragsten Kjelsrud (lovende kokk med bakgrunn fra anerkjente restauranter i Danmark og finalist i NM i kokkekunst) og Kim Iamram (commis for Pettersen da han vant Årets kokk 2017)

I tillegg kommer teamets erfarne sjåfør Johan Apeland, daglig leder for Stiftelsen Bocuse d’Or Norge, Arne Sørvig, og Bocuse d'Or Norges president og dommer i konkurransen mandag og tirsdag, Bent Stiansen.

Mange nye regler

Den første konkurransedagen, mandag, vil Christian A. Pettersen drive på med sine oppgaver, mens Gunnar Hvarnes tar turen til konkurransearenaen i Torino. Der kan han også bli trukket ut som medlem av kjøkkenjuryen.

– Det er viktig å følge med på konkurransen. I løpet av de siste 10 årene har det kommet inn ekstremt mange nye regler, og det er blitt en viktig «øvelse» for teamene å kjenne disse godt. Nå er det regler for absolutt alt. De må selvfølgelig følges, men samtidig er det om å gjøre å tøye dem så langt det er mulig – til vår fordel, sier Hvarnes.

Les også: Skandinavisk coach-duell i Bocuse d’Or Europe 2018

Følg Bocuse d’Or Europe 2018 på Horecanytt.no mandag 11. og tirsdag 12. juni.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Bocuse d’Or Europe

* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 11 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.

* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 og i 2016 i Budapest. Den neste utgaven, i 2018, skal arrangeres i Torino i Italia.

* Norge har vunnet konkurransen to ganger, i 2008 (Geir Skeie) og i 2012 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge to sølvmedaljer fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og 2016 (Christopher W. Davidsen) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per januar 2017)

* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.

Bocuse d’Or Norge

* Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket Årets kokk og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen i Bocuse d’Or.

* Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.

* Bocuse-Akademiet er foreningen av norske Bocuse-kokker, de 13 mesterkokkene som til nå har konkurrert i verdensfinalen i Lyon. Bocuse-Akademiet velger blant annet ut kandidater til Årets kokk, og legger retningen for Bocuse d’Or Norge.

* Formålene i stiftelsen er å jobbe for gode norske resultater i Bocuse d'Or i Lyon (pallplass), bidra til norsk matglede, kunnskap og matkultur, samt å virke for at kokkeyrkets status forblir sterkt og attraktivt.

* Les mer på Bocusedornorge.no

 

 

Powered by Labrador CMS