
Her er den norske Bocuse d’Or Europe-menyen
Her kan du se hele menyen til Christian A. Pettersen i dagens Bocuse d’Or Europe-konkurranse i Torino.

«Testen»
Tallerkenrett
Gullegget
«Ouef mollet surprise»* med aromatiske urter
Med potet og brunet smør
Her skal også overraskelsesingrediensen inkluderes. Team får beskjed om denne innen mandag 11/6 kl. 18.00. Omlag et halvt døgn før konkurransen starter.
* Ouef mollet er en klassisk fransk eggerett der egget bløtkokes helt, og eggeplommen utgjør rettens «saus». Det norske teamet har gjort en moderne versjon av denne retten, og blant annet tilsatt en urteolje i eggeplommen. I urteoljen er overraskelsen.
Les også: Dette er den hemmelige Bocuse d'Or-ingrediensen
Dagens vårgrønnsaker
Bakt squash med urteemulsjon
Lun asparges med Castelmagno Aligoté
«Soppkaviar» og sprø potetspiral
Saus

Sitron-sabayonne
«Arktisk vår»
Fatrett
Inspirert av den nordiske, arktiske våren og midnattssola.
Chateaubriand Fassone
Lett grillet biff smakssatt med spirer og arktiske blomster
Kalvebrissel og risotto
Risotto med kalvebrissel, morkler og fennikelpollen
Nordnorsk mandelpotet
Halvmåne av mandelpotet fra Nord-Norge med «pisket» potetkrem og ville urter
Arktisk flora
Sprøstekt terte med en variasjon av fersk løk
Contorno
Asparges Chawanmushi (en hyllest til kandidatens asiatiske røtter)
Sauser
Oksesjysaus med sopp og brunet smør
















Hele menyen
Under finner du den 16-siders publikumsmenyen til Norge i Bocuse d’Or Europe 2018 (engelsk versjon).
Bildene er tatt av Tom Haga, mens Kathinka von der Lippe har stått for designet.
LES OGSÅ: I Torino med design-tanker og våren hjemmefra
Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)
Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her
Bocuse d’Or Europe
* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 11 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.
* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 og i 2016 i Budapest. Den neste utgaven, i 2018, skal arrangeres i Torino i Italia.
* Norge har vunnet konkurransen to ganger, i 2008 (Geir Skeie) og i 2012 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge to sølvmedaljer fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og 2016 (Christopher W. Davidsen) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)
* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.
Bocuse d’Or
* Bocuse d’Or arrangeres i Lyon slutten av januar annethvert år (oddetallsår).
* Konkurransen ble grunnlagt av Paul Bocuse (død januar 2018), og ble arrangert for første gang i 1987. Da deltok Arne Brimi for Norge.
* Bocuse d’Or er verdens mest anerkjennende kokkekonkurranse, og selv om det bare regnes som et «uoffisielt VM», så er det akkurat denne konkurransen alle kokker drømmer om å vinne.
* Norge har vunnet konkurransen fem ganger, i 1993 (Bent Stiansen), 1999 (Terje Ness), 2003 (Charles Tjessem), 2009 (Geir Skeie) og 2015 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge sølv fra 1991 (Lars Erik Underthun), 2005 (Tom Victor Gausdal) og 2017 (Christopher W. Davidsen), og bronse fra 1997 (Odd Ivar Solvold) og 2011 (Gunnar Hvarnes).
* Her kan du lese alt om Bocuse d'Or
* Les også mer på Bocusedor.com
Bocuse d’Or Norge
* Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket Årets kokk og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen i Bocuse d’Or.
* Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.
* Bocuse-Akademiet er foreningen av norske Bocuse-kokker, de 13 mesterkokkene som til nå har konkurrert i verdensfinalen i Lyon. Bocuse-Akademiet velger blant annet ut kandidater til Årets kokk, og legger retningen for Bocuse d’Or Norge.
* Formålene i stiftelsen er å jobbe for gode norske resultater i Bocuse d'Or i Lyon (pallplass), bidra til norsk matglede, kunnskap og matkultur, samt å virke for at kokkeyrkets status forblir sterkt og attraktivt.
* Les mer på Bocusedornorge.no