
Vant Bocuse d’Or Europe: – En herlig følelse
Det var en sindig, men svært så lykkelig Christian André Pettersen, som i dag sikret Norge seieren i Bocuse d’Or Europe 2018. – En herlig følelse. Dette er et øyeblikk jeg aldri vil glemme, sier den blide og rørte vinneren.

Christian A. Pettersen, som er oppvokst i Bodø, er den første nordnorske vinneren av en Bocuse d’Or-konkurranse noensinne, og han gjorde det med stil og utklassingssifre.

108 poeng ned til Sverige
Det var nemlig hele 108 poeng ned til sølvplassen (Sebastian Gibrand, Sverige), og det er nok blant de aller største seiersmarginene i konkurransens historie.
– Vi hadde god flyt hele dagen, selv om det var noen små «mirakler». Dette var så herlig. Nå blir det en god fest i kveld og natt, og så er det bare å tenke Lyon (den globale finalen av Bocuse d’Or i januar 2019), sier Christian A. Pettersen.
Les også: Gull til Norge i Bocuse d’Or Europe 2018
Nullstille mot Lyon
Det var solid seiersmargin. Det er et godt grunnlag å ta med seg til Lyon?
– Da er det en helt ny konkurranse. Bocuse d’Or i Lyon er særdeles vanskeliy. Nå er det bare å nullstille, og forberede seg så optimalt som mulig mot konkurransen i januar, sier Pettersen.

Han sikret Norge den tredje seieren i Bocuse d’Or Europe. Geir Skeie vant i 2008, Ørjan Johannessen vant i 2012, og nå altså Pettersen i 2018.
Norge har aldri endt utenfor pallen i Europa-konkurransen.
Fløt veldig godt
Coach Gunnar Hvarnes kunne puste lettet ut etter nok en solid norsk laginnsats, som ble belønnet med gull.
– Det fløt særdeles bra hele dagen, og var bare noen småting som vi slet litt med. Jeg må berømme Christian og Håvard (Andre Josdal Østebø, commis, red.anm) for at de hele tiden var rolige og behersket i boksen. De gjorde alt grundig og skikkelig – uten snarveier. Det gir som regel resultater, sier Gunnar Hvarnes.
Han forteller at Norge tidlig fikk positive tilbakemeldinger fra dommerne både på design, måten de to norske deltakerne jobbet på – og det som er aller viktigst, smakene.
Les også: Dette er den norske menyen i Bocuse d'Or Europe 2018
Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)
Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her
Bocuse d’Or Europe
* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 11 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.
* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 Budapest i 2016, mens 2018-utgaven arrangeres i Torino i Italia.
* Norge har vunnet konkurransen ttre ganger, i 2008 (Geir Skeie), i 2012 (Ørjan Johannessen) og i 2018 (Christian A. Pettersen). I tillegg har Norge to sølvmedaljer fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og 2016 (Christopher W. Davidsen) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)
* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.