Bocuse d'Or Europe 2020 arrangeres i Tallinn i Estland i juni. (Foto: Colourbox.com)

Bocuse d’Or Europe til Estland

Bocuse d’Or-sirkuset drar til Tallinn og Estland når Bocuse d’Or Europe arrangeres tidlig i juni 2020.

Publisert

Norges deltaker i denne konkurransen blir vinneren av Årets kokk 2019, som arrangeres i Mathallen i september.

De 10 beste i konkurransen i Tallinn, går automatisk plass i Bocuse d’Or-finalen i Lyon i Frankrike i 2021.

Estland har vært med i Bocuse d’Or de siste 10 årene, og Tallinn har de siste årene blitt mer og mer anerkjent som matdestinasjon.

Den sjuende Europa-utgaven

Dette blir det sjuende Europa-utgaven.

Den første utgaven av Bocuse d’Or Europe ble arrangert i Stavanger i 2008. Det endte med norsk gull til Geir Skeie.

Senere har det blitt arrangert Europa-utgaver i Sveits/Geneve (2010, norsk sølv til Gunnar Hvarnes), Belgia/Brussel 2012 (norsk gull til Ørjan Johannessen), Stockholm/Sverige i 2014 (norsk bronse til Ørjan Johannessen), Budapest/Ungarn i 2016 (norsk sølv til Christopher W. Davidsen) og Torino/Italia i 2018 (norsk gull til Christian A. Pettersen).

Den globale Bocuse d’Or konkurransen arrangeres alltid på oddetallsår i slutten av januar (den globale finalen i 2019 arrangeres om knappe 14 dager), mens Europa-utgaven arrangeres i partallsår.

Bocuse d'Or-favoritt 29. og 30. januar

Der skal Christian A. Pettersen i aksjon, der han blir blant de aller største favorittene etter at han vant i Italia i juni i fjor. Pettersen og Team Norway konkurrerer tirsdag 29. januar, og det hele blir avgjort under en premieutdeling på kvelden onsdag 30. januar.

Nå har Team Norway, med Pettersen, hans commis Håvard A. J. Østebø og coach Gunnar Hvarnes i spissen trent og øvd på Kronen Gaard i Rogaland i sju måneder, og neste uke går ferden til Frankrike, der siste finpuss før konkurransen skal unnagjøres hos Regis Marcon i St.Bonnet utenfor Lyon.

Hele det norske teamet skal være på plass i Frankrike tirsdag 22. januar.

Her kan du lese all statistikk fra Bocuse d’Or og Bocuse d’Or Europe

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS