Verdensledende norske kokker på Smak 2020

Norske kokker skal fortsatt være verdensledende. Hør hvordan på Smak 2020 onsdag 4. mars.

Christian A. Pettersen deltar på Årets kokk-dagen på Smak 2020 onsdag 4. mars. (Foto: Morten Holt)

Hva er drivkraften hos en konkurransekokk? Hvordan skal norske kokker bli best i verden? Og hvordan kan norske kokker bidra til mer bærekraftige råvarer? Når Smak 2020 arrangeres denne uken i på Norges Varemesse i Lillestrøm er det satt av en hel dag til Stiftelsen Årets kokk og Bocuse d’Or Norge.

Se hvilke kokker som deltar på Årets kokk-dagen på Smak 2020 nederst i saken

Norsk gastronomi på verdenskartet

Flest medaljer i Bocuse d’Or Norge er det landet med flest medaljer i Bocuse d’Or og Bocuse d’Or Europe, og gjennom sitt arbeid bidrar norske kokker til å sette sitt eget fag, norske råvarer og norsk gastronomi på kartet både hjemme og ute i verden.

– I kjølvannet av Michelin-utdelingen forrige måned ble kokkens rolle gjenstand for god debatt. Diskusjonen har vist hvor viktig det er å øke kunnskapen og entusiasmen for norsk gastronomi, og for arbeidet kokkene gjør nasjonalt og internasjonalt, forteller daglig leder i Stiftelsen Årets kokk, Arne Sørvig.

Motivere unge kokker

Christopher W. Davidsen, som nylig fikk en Michelin-stjerne for sin innsats i Speilsalen på Britannia Hotel, deltar på Årets kokk-dagen. (Foto: Morten Holt)

På Årets kokk-dagen 4. mars kommer noen av Norges fremste kokker for å snakke om motivasjon av unge kokker, viktigheten av kokkefaget, verdiene i norsk gastronomi, drivkraften i kokkekonkurransene og hva som skal til for å oppnå pallplassering.

– Vi jobber for at våre talenter skal bli blant de beste i Norge og i verden, og det innebærer blant annet å fremme forståelse for hva kokkekonkurranser representerer. På inspirasjonsdagen vil publikum møte syv toneangivende kokker, hvor seks av dem som har representert Norge i Bocuse d’Or. Dette blir en enestående mulighet til å direkte høre deres personlige historier og erfaringer, sier faglig leder i den norske Bocuseakademiet, Gunnar Hvarnes.

Gode og bærekraftige råvarer

Det blir også en sesjon om bærekraft i fiske, havbruk, frukt- og grøntproduksjon med representanter fra Bellona, Sjømat Norge og Bama i panelet, en sesjon som ledes av Arne Hjeltnes.

– Gode og bærekraftige råvarer er viktig for kokkene og derfor er det viktig å diskutere dette; hva skjer i dag og hva som kan gjøres for å forstå og være gode innkjøpere av bærekraftige råvarer, sier Arne Sørvig.

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket, Årets kokk, og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europe og verdensfinalen i Bocuse d’Or. I tillegg organiserer Stiftelsen konkurransen Årets unge kokk.

Disse kokkene møter du på Årets kokk-dagen onsdag 4. mars

Bent Stiansen fikk Horecabransjens Ærespris tirsdag 3. mars. (Foto: Morten Holt)

Christopher W. Davidsen – Sølvvinner i Bocuse d’Or 2017. Kjøkkensjef på stjernerestauranten Speilsalen i Trondheim.

Renee Fagerhøi – kjøkkensjef og eier av Bula Bistro i Trondheim. Vinner av Top Chef 2016

Årets kokk 2019: Christian André Pettersen – Tok bronse i Bocuse d’Or 2019. Norges kandidat til Bocuse d’Or 2021.

Geir Skeie – Vinner av Bocuse d’Or 2009. Forfatter og gründer av Brygga 11-gruppen og kjeden Pink Fish.

Arne Brimi – Norges første deltager i Bocuse d’Or. Chef på Vianvang.

Bent Stiansen – Vinner av Bocuse d’Or 1993. Chef på Statholdergaarden. Ble tildelt Horecabransjens Ærespris tirsdag 3. mars 2020.

Gunnar Hvarnes – Tok bronse i Bocuse d’Or 2011. Coach for Christoffer W. Davidsen og Christian André Pettersen.

Les også: Horecabransjens Ærespris 2020 til Bent Stiansen

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS