Håvard Werkland er godt i gang med Bocuse d'Or-konkurransen i Lyon.
Håvard Werkland er godt i gang med Bocuse d'Or-konkurransen i Lyon.

Satser alt mot pallen i Lyon

Detaljene må sitte og tidsplanen er stram for det norske laget, som klokka 10.00 startet i konkurranseboksen i Bocuse d’Or 2025 i Lyon.

Håvard Werkland (nærmest) og commis Grunde Gillund i aksjon i konkurranseboksen i Bocuse d'Or 2025 i Lyon.
Håvard Werkland (nærmest) og commis Grunde Gillund i aksjon i konkurranseboksen i Bocuse d'Or 2025 i Lyon.

– Tidsplanen er stram, og de små detaljene må sitte. Det skal  jobbes intenst helt frem til vi skal levere. Vi må rett og slett ha en veldig god dag. Hvis det skjærer seg, kan vi si farvel til podiet, sier en spent og nervøs norsk coach, Christopher W. Davidsen, rett før kandidat Håvard Werkland og commis Grunde Gillund skal i aksjon.

LES OGSÅ: SE HVA HÅVARD WERKLAND OG DET NORSKE TEAMET SERVERER I BOCUSE D'OR 2025

Saken fortsetter under bildet

Team Norge i Bocuse d'Or 2025: Fra venstre coach Christopher W. Davidsen, kandidat Håvard Werkland og commis Grunde Gillund.
Team Norge i Bocuse d'Or 2025: Fra venstre coach Christopher W. Davidsen, kandidat Håvard Werkland og commis Grunde Gillund.

Les også: Medaljestatistikk for Bocuse d’Or og Bocuse d’Or Europe (1987-2024)

Første rett 14:40, den andre 15:30

Håvard Werkland serverer første rett klokka 14:40. Her tilberedes ørnefisken.
Håvard Werkland serverer første rett klokka 14:40. Her tilberedes ørnefisken.

Klokka 14:40 skal den første retten, tallerkenretten, presenteres for de 24 dommerne. 50 minutter senere, klokka 15:30, er det fatretten som skal leveres.

Det norske laget har trent i månedsvis i Trondheim, og totalt 11 ganger er rettene laget på forhånd.

– Det har smakt likt de to siste gangene. Vi er i rute, sier Davidsen, som legger til at blant andre Eyvind Hellstrøm og Geir Skeie har vært for å smake og justere de siste gangene – slik at sluttresultatet skal bli mest mulig perfekt.

Geir Skeie er forresten også Norges dommer i konkurransen (totalt 24 dommere).

Les et portrett med Håvard Werkland her (publisert mars 2024)

Ørnefisk og rådyr

Håvard Werkland med fatet som skal presenteres for dommerne i dag.
Håvard Werkland med fatet som skal presenteres for dommerne i dag.

På menyen til tallerkenretten står blant annet ørnefisk og hummer, mens rådyrsadel er hovedingrediensen i fatretten. Rådyr skulle være godt kjent for Werkland & co, men ørnefisk er mer ukjent. Det er en type havabbor, og en kjent råvare i Frankrike.

– Det har vært interessant å jobbe med. Ørnefisk kan minne litt om piggvar når det gjelder konsistens, og den vet vi hvordan skal behandles, sier Davidsen.

Les også: Geir Skeie inn i Bocuse d’Or-ledelsen

Et «norsk» lag til

I går, søndag 26. januar, konkurrerte for øvrig et annet «norsk» lag. Singapores deltaker Mathew Leong er til daglig kjøkkensjef på Re-Naa i Stavanger, og han hadde med seg norske Synva Gjerde Knapstad som commis.

Andre sentrale personer i Leongs team er blant andre Kim Iamram, Ola Klepp, Hege Andersen, Sindre Hetland og Eline Sofie Sunde, og det aner oss at «sjefen sjøl», Sven Erik Renaa, også har hatt et ord med i laget.

Singapore ble nummer to i det asiatiske Bocuse d'Or-uttaket.

Les også: Dette er startrekkefølgen i Bocuse d’Or 2025

Les mer om de som er med på det norske laget her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS